Мей: Без сделка Brexit се отлага за дълго!

"Камарата трябва да осъзнае и приеме" посъветва тя
13 мар 2019 23:11, Петя Славова
79
Мей: Без сделка Brexit се отлага за дълго!
Снимка: БТА

Великобритания може да бъде изправена пред дълго отлагане на Brexit-а, ако депутатите не успеят да договорят път напред през следващите дни, заяви премиерът Тереза Мей, след като депутатите подкрепиха отхвърляне на Brexit без сделка при всички обстоятелства, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Ако през следващите дни Камарата на общините намери начин да подкрепи сделка, това ще даде възможност на правителството да поиска кратко, ограничено във времето техническо отлагане на чл. 50 (от Лисабонския договор). Такова кратко техническо отлагане обаче ще може да се обсъди само ако имаме налице сделка", каза Мей пред парламента.

"Камарата трябва да осъзнае и приеме, че ако не пожелае да подкрепи споразумение в идните дни - след като не желае да подкрепи напускане без сделка на 29 март - това ще подсказва, че ще е нужно много по-дълго отлагане на чл. 50", каза тя, цитирана от БТА.

По-голямо отлагане ще означава, че Великобритания без съмнение ще трябва да участва в изборите за Европейски парламент през май, допълни министър-председателката.

Мей ще предложи утре на депутатите да гласуват до 20 март предложение за свикване на нов вот по споразумението за развода, което договори с ЕС, съобщи днес правителството, цитирано от Франс прес.

Постигнатото през ноември миналата година споразумение вече беше отхвърлено два пъти от британските депутати. Ако този път бъде одобрено, Мей ще поиска от европейските ръководители кратка отсрочка на Брекзит - до 30 юни. Ако сделката обаче бъде отново отхвърлена, отлагането ще бъде след 30 юни и Великобритания ще трябва да участва в европейските избори, се казва в предложението на Мей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Тия са по големи циркаджии и от нашите нехранимайковци в НС
57
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗХВЪРЛИ НАГЛАТА БРИТАНИЯ НА 29 МАРТ 2019-ТА ГОДИНА!!!ОТЛОЖИ ЛЕ СЕ СЕГА ТОВА Е КРАЯ !! ЩЕ ОТЛАГАТ ВЕЧНО!
56
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДНЕС ОБЯВИХА ОТ БРИТАНИЯ , ЧЕ СА ПЛАНИРАЛИ НЯКОЛКО ОТЛАГАНИЯ ! ПЪРВО ДА СЕ ОТЛОЖИ ДО 30 ЮНИ 2019-ТА! ПОСЛЕ ДА СЕ ОТЛОЖИ ДО 30 ЮНИ 2020-Т А СЛЕД ТОВА ДА СЕ ОТЛОЖИ ДО 30 ЮНИ 2030-ТА!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТракиецТачър никога не е служила на английския народ или Англия,тя е чужда марионетка и напротив заби им го яко на много британци,лишавайки ги от всякакви права,работа и изхвърляйки ги на улицата като бездомни кучета!Ето това направи за англичаните,а за ужаса и трагедията на цял народ по време на управлението на Пиночет няма да говорим.След като се приватизира всичко в ръцете на няколко души,нещата се влошават за населението и държавата,а не се подобряват.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ха-ха-марахаАма народа вече не иска брекзит, затова са всички фарсове
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тереза Мей - Баба Яга.Поздрави, Кошчей.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ха-ха-мараха"прословитата"?Разбирам веднъж да сбъркаш думата -- може да е случайно. Но да го направиш два пъти си е пълна неграмотност.
51
1
 
25
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Обединеното Кралство ще играе още дълго време този театър. Нека ние да сме живи и здрави и да дочакаме Видовден. Щом няма срок, всичко това може да се проточи с години. Местя!
50
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никакво отлагане! вън тези скапани британци и толкова
49
12
 
21
 
! Отговори
ха-ха-мараха преди 5 години
Къде е прословитата ДЕМОКРАЦИЯ(народа решава),тези от Британия лордове и сърове с лейдиТА ВЪоБЩЕ ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА КАКВО Е ГЛАСУВАЛ НАРОДА.Ето това е прословитата западна демокрация.
48
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрация идва от елинското Демос Кратос ,което ще рече власт на народа. Ха сега ми кажете какво общо има западняшката ционистко-масонска задкулисна олигархия с демокрацията и свободата ,след като същата тази олигархия не зачита вота от референдумите на гражданите в Холандия,Франция и сега в Британия .Каква е тази 9демокрация) при която един инфантилен хомосексуалист-банкерчето на Родшилдови Макрончо от месеци изпраща жандармерия и полиция да пребиват и убиват граждани на Франция дето протестир
47
8
 
9
 
! Отговори
Тракиец преди 5 години
Терза Мей е краха на митологията за Жена Лидер. Абсолютното унижение съгласен съм, че само една жена може да се подложи.. Тя е пълната противоположност на Маргарет Тачър която ще остане в историята като печели три пъти изборите в UK и се оправила с Руснаците.
46
2
 
15
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 5 години
Това вече не е Брекзит,а тука има ,тука нЕма.Може да се каже също-организиран хаос!
45
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тереза Змей!
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти го биеш (гониш), то седи.Що е то?
43
11
 
31
 
! Отговори
гриповете са опасни преди 5 години
Или как старците погребаха Британия,младите хора искат в ЕС!
42
6
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЪВ БРИТАНИЯ ОТ 100-ЦИ ГОДИНИ УПРАВЛЯВА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО И ТЕХНИТЕ МАРИОНЕТКИ ТИТОЛОВАНИ КОИТО СА В ПАРЛАМЕНТА ИМ!!! ТАМ ХОРАТА САМО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ТЯХНОТО МНЕНИЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ И СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НЕГО САМО ПРИ БУНТОВЕ КОИТО БИХА ДОВЕЛИ ДО ПРОМЯНА НА ФОРМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ!ВЧЕРА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БРИТАНИЯ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИХА, ЧЕ НЯМА ДА НАПУСНЕ ЕС ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА А НАСЕЛЕНИЕТО ИМ ДА СИ ГО НАТАКОВА!НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИМ ХАРЕСВА РЕЗУЛТАТА ОТ РЕФЕРЕНДУМА ЗАТОВА ЩЕ ПРОВЕДАТ ОЩЕ ЕДИН !
41
6
 
17
 
! Отговори
sas преди 5 години
айде да изчезват вече. Никой не ги иска така или иначе
40
7
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
И ДА СЕ ПРОВЕДЕ НОВ РЕФЕРЕНДУМ В БРИТАНИЯ ЗА ОСТАВАНЕ В ЕС ТЕЗИ ЩЕ ГО ФАЛШИФИЦИРАТ!МЕЙ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ ВЧЕРА , ЧЕ МНЕНИЕТО НА ХОРАТА ИЗОБЩО НЕ Я ИНТЕРЕСУВА ТЯ ПРИЕМА НАРЕЖДАНИЯ САМО ОТ КЕЙТ МИДЪЛТЪН КОЯТО УПРАВЛЯВА БРИТАНИЯ В МОМЕНТА!!!
39
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми от тая мумия и останалите британски пияндета да разиграват всички. Все едно не са получавали достатъчно докато са в ЕС, но явно са се самозабравили вече. Да се махат без сделка и да спира тоя цирк.