Напрежение между Русия и Латвия заради шествие в Рига

Денят на Легионера бе определен като нацистки
17 мар 2019 08:00,
112
Напрежение между Русия и Латвия заради шествие в Рига
Снимка: Reuters

Руското посолство в Латвия определи като позорно състоялото се вчера в Рига шествие в памет на Деня на Легионера, предаде ТАСС.

Още по темата


"Позор! В центъра на европейска столица отново "маршируват" с почести бивши легионери от "Вафен СС" и техни поддръжници", се казва в изявление, публикувано вчера в акаунта на посолството в Туитър. "И това се случва в навечерието на 75-ата годишнина от освобождаването на Рига от немските фашистки завоеватели", добавя посолството.

"Няма какво да се удивяваме, след като демонстрирането на знамена със свастика по време на празнуването на 100-годишнината на Латвия така и остана ненаказана", се подчертава в руското изявление, пише БТА.

Около хиляда ветерани от "Вафен СС" манифестираха вчера по улиците на Рига, за да почетат паметта на падналите си другари, припомня ДПА. Охранявани от голям брой полиция, те положиха цветя на Паметника на свободата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
10
 
12
 
! Отговори
88 преди 5 години
Ееее, много се изкефих на латвийците. Браво. А тука за един Луков марш разни паляци вдигат вой до небесата. И между другото: кои са окупаторите и кои - освободителите на Латвия? Щото като гледам народът се кефи на "окупаторите", а мрази "освободителите".
44
8
 
14
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До анонимен 49,Да, ама благодарение на тази "окупация" и последвалото включване на българската войска във войната на страната на СССР, днес България е в тези си граници. Може би не ти е известно, но Чърчил е искал тотално затриване на България!
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСВ има само 3 големи държави Райха, Англия - стълб на войната 2 години и бъдещия световен лидер САЩ. Всички останали станаха пионки.
42
8
 
12
 
! Отговори
Ели, До 56 преди 5 години
А прадядо ми знае, че Полша е нападнала Русия 1920 г.Някак си удобно ги премълчавате тези факти?
41
5
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
До до 48Ти само Болшая саветская енциклопеция ли признаваш?
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядо ми даже не знаеше , че русияя е нападнала Полша и е имала съюз с Хитлер :)) Айде да поспорим уикипедия или КГБб учебниците по соца ...са по криви смвшкоо ? Искаш ли
39
12
 
11
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До историчка,Трябвало им е да вземат толкова много пленници! Хитлеристите да не би да са вземали толкова пленници- всичко под ножа! Те, обаче руснаците винаги са си били щедри- ето 1954г. предават Крим на УССР и затова след разпада на СССР същия преминава към независима Украйна! Сега си го взеха обратно де, ама западняците не спират да лаят по този повод.
38
3
 
4
 
! Отговори
Ели, До Анон преди 5 години
След договорките следва "Нощта на дългите ножове".Просто Хитлер няма вече нужда от тях, след като едрият капитал застава зад гърба му.Не отчитайте фактите, а ги анализирайте.Кой има нужда от ПСВ и ВСВ, последствия от ПСВ водещи до икономически колапс на Германия и последвалата ВСВ.Когато има икономически кризи е най-лесно да прокараш крайни идеологии, леви и десни.Кой е истинският победител? Какво следва за Европа МВФ и СБ, ГАТТ и после СТО.Къде е златото на Г-я? А "Канцлер Акт"?
37
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** на окупацията казват освобождение. Съветска им работа...
36
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
44та окупират и България и 200 000 армия. А после и "народен съд". Избити са хиляди Българи защитавали родината през войните ! Никога няма да св забрави това.
35
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво освобождаване претендират руснаците , като на 17.юни 1940 година окупират Латвия и другите прибалтийски републики след договор с нацистка Германия. За латвийците руснаците са фашисти и окупатори .Прочетете в Уйкипедия.
34
14
 
19
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
Русия никого не е планирала да освобождава през войната с Турция 1877-1878. Целта е била Босфора. Както и в предишните войни. Дори на Балканите е бил II-ия фронт. Първия, основния, е бил на Кавказ.
33
3
 
0
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Да се освободят!
32
11
 
13
 
! Отговори
Историчка преди 5 години
СССР допуска голяма грешка, освобождавайки след смъртта на Сталин около 2.3 милиона немски военнопленници - по презумпция изпълнители на нацистката воля за убийства и разуршения. По първоначален план те са трябвало да построят това, което са разрушили и тогава да бъдат освободени. Тази престъпна хуманност изигра лоша шега на руснаците.
31
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А рускотоо полоство забрави ли кой стисна ръката на Вафен СС и после нападна Полша и прибалтийските ??? Много къса памет имат тея... Все може да си чества , каквото иска в границите на държавата си.
30
5
 
2
 
! Отговори
До Анон преди 5 години
Хитлер е никой, дори има документи опровергаващи авторството на "Борбата му". Затова първият марш на "бираджиите" не успява, за разлика от Мусолини, който преди това се свързва с едрият капитал.Геносе Хитлер вторият път успява след като се е договорил с едрите монополисти в Германия и затова "националсоциализма" се извращава в "нацизъм".истината е много проста по това време левите движения набират огромна маса в цял свят, след кризата 1929 г.САЩЗатова едрият капитал финансира и 2-те страни.
29
3
 
3
 
! Отговори
Татетака преди 5 години
До анонНема да те разберат. Техни милости са си прoсти, пък и не им се плаща за това.
28
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те не са искали да ги "освобождават", както и ние не искахме 1878-***.
27
7
 
5
 
! Отговори
анон преди 5 години
До 37 До не обичат Р-яВатееее, Хитлер е бил национал социалист, оттам наци, оттам любовта с комунистите, оттам верни съюзници, докато не завладява Европа и чак тогава обръща поглед на изток. А немски части се обучават в русия много преди аншлусът на Австрия, заобикаляйки рестрикциите на Версайския договор, сложил край на ПСВ. Коментирай това!
26
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълският диктаторски режим нарича другите фашисти !