Brexit без сделка – все по-близо до реалността

Днес Великобритания трябваше да напусне ЕС
29 мар 2019 10:45,
20

Нов вот за Brexit в британския парламент в деня, в който Лондон трябваше официално да напусне ЕС.
Още по темата

Камарата на общините обаче ще дебатира и подложи на гласуване само част от споразумението за развода, договорено с Брюксел, а именно предпазната клауза за ирландската граница, договорът за излизане от ЕС и правата на гражданите.

Депутатите днес няма да гласуват по Политическата декларация за бъдещите отношения с ЕС, уточниха от "Даунинг стрийт“ 10.

По закон британските законодатели не могат да гласуват отново цялостната сделка за Brexit, след като вече са я отхвърлили два пъти, без да са внесени значителни промени в нея.

Председателят на Камарата на общините блокира третия вот на споразумението, тъй като заяви, че не може един и същи документ да бъде гласуван три пъти, освен ако не бъдат нанесени големи промени.

По-рано ЕС заяви, че ако споразумението не бъде прието до 23:00 часа британско време на 29 март, Brexit ще се състои на 12 април без сделка.

Ако бъде постигнато споразумение между Брюксел и Лондон и британските депутати одобрят въпросния документ, това означава, че Великобритания получава отсрочка до 22 май, за да довърши Политическата декларация за бъдещите отношения между двете страни, съобщи в "България сутрин" репортерът на Bulgaria ON AIR Лилия Мустакова от Лондон.

На този фон дипломати и представители на блока смятат, че става все по-вероятно Великобритания да напусне блока без споразумение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ирландия май ще каче чао на Великобритания.Шотландците вероятно също няма да гледат отстрани.Великобритания е пред своя край, а навремето е била най-голямата империя, която човечеството е виждало.Следващята империя, която ще се разпадне е РФ.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това всеки го знае. По-скоро би било учудващо ако имаха съгласие по нещо. Почти три години които прекараха във вътрешни борби, вместо да се фокусират върху основни линии. Нещо като в България. Карат се дали да строят електроцентрала, а купуваме по-скъп ток от всякога. Това е бъдещето - озаконено крадене от определени приближени.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яд ме е само, че ще сложат мита на уискито и наистина хубавите питиета ще станат доста скъпи.Сега има доста добри сингъл малц на по 15-18 години за 100-тина лв, не че са малко, но ще станат още по-скъпи. :-)
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ингилизите винаги са гледали да ни забият нож в гърба!
15
8
 
7
 
! Отговори
Ди преди 5 години
Защо всички се радвате от това което се очаква в Англия? Защо е тази злоба? България също губи - нима живеем в капсула.А и като не Ви харесват тези политици, бизнесмени, лекари, преподаватели, учители, ами хванете се в лъце и Ви и децата (родата) учете и бъдете тава за каето постоянно дрънкате по площади, студия, всякакви форуми - издигнете обществото и радината си в култ. Не искайте всичко което е добро за Вашата "черга" - угодничете на някакви си "каузи" за монети. Направо сте гнусни!
14
1
 
4
 
! Отговори
Кашкавала преди 5 години
Великобритания е по добре от България преди и след Брекзит, но защо продадох е гласа си, толкова евтино...Днес Трябваше да им махаме за сбогом... Баба Цеца излезе по дявол и си усигури старините за наша сметка...
13
0
 
2
 
! Отговори
Дедо поп преди 5 години
Таз мома научи ли се да прави разлика между 20 хиляди и 1 милион
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лилито голяма симтатяга.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Англия ще е по добре извън ЕС ,се чудя Германия Франция Холандия и т н ...по *** ли са че да стоят в съюз...
10
5
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
На никой не му пука за британските империалисти. Какво ни занимавате с тях постоянно. Нямаме нищо общо с Англия. Да си ходят.
9
13
 
5
 
! Отговори
Ханибал преди 5 години
Аз не се имам за такъв. Да тук е по-тежко далече от роднини и приятели, но сме тук защото на децата ни след време ще е много по-добре. А вие дето постоянно злобеете, спрете се че ще се *** от злоба. Живота е кратък, пробвайте да му се насладите.
8
8
 
7
 
! Отговори
Ханибал преди 5 години
Когато чета коментарите под статиите и видя изказвания от рода на " ама какво ни интересува нас българите в България това..." започвам,да се чудя, наистина ли толкова оскотяхме като народ, че не ни интересува за сънародниците ни в чужбина? Плюем по мюсюлманите и ***.т.е, ама по манталитет не можем да ги стигнем. Защото те винаги си помагат един на друг, а ние само се чудим как да си направим сечено. Сънародниците ни в България ни наричат предатели, защото сме избрали да живеем в чужбина.
7
10
 
1
 
! Отговори
Спиртомер преди 5 години
Сега Великобритания ще бъде много хубав плацдарм - Америка да сложи ЕС да пикае в шише.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да бъдат изключени без сделка, моля. малко да им дойде акъла на надутите англета. без тях ще е най-добре.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брекзит без сделка ще им срине икономиката. Стискаме палци.
4
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България може и да не я касае,на 200 000 българи на Острова ги касае,и то много
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои компании фалираха предварително, други се изнесоха,тепърва предстоят големи трусове,паунда го помпят изкуствено,след това може да падне до почти 1 евро,цените вървят нагоре яко,наеми,ток и газ,телефони,данъци,така че нищо розово не чака UK.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше ясно още преди Нова Година. Незнам защо всеки ден се произвеждат кухи новини от нищото? На Цецо дъщерята завърши отдавна в Рединг, така че няма никакъв проблем.И какво касае България статута на Обединеното кралство? Има малка част хора, които имат бизнес с тях, но те си имат други източници.
1
16
 
8
 
! Отговори
gg преди 5 години
Да напуснат и да се освобождават от брюкселските неизбрани от никого бюрократи. Великобритания е петата икономика в света, не вярвам да я закършат без ЕС.