Facebook брани евровота с по-строги правила за политическа реклама

Компанията иска да защити европейците от чуждо вмешателство
29 мар 2019 07:14,
18
Facebook брани евровота с по-строги правила за политическа реклама
Снимка: Reuters

Компания Facebook съобщи, че въвежда по-строги правила за политическа реклама в Европейския съюз, за да се предотврати чужда намеса в предстоящите избори за Европейски парламент, предадоха световните агенции.

Още по темата

"За да се предотвратят злоупотреби и намеса, всички рекламодатели от ЕС ще трябва да имат разрешение в страната си да представят реклами, свързани с изборите за Eвропарламента", заяви вицепрезидентът на медията Ричард Алън, цитиран от ДПА.

Компанията се надява допълнителните проверки на самоличността и местоположението да създадат "реална бариера пред всеки, който възнамерява да използва нашите реклами за външна намеса в изборите в дадена страна", отбеляза Алън.

Подобни мерки бяха въведени в последните месеци за изборите в Индонезия и Канада. Европейските избори ще се състоят в периода между 23 и 26 май, припомня ДПА.

Ограниченията се отнасят да съдържание, свързано с предизборната кампания на политици или политически партии, както и за политически реклами, които целят да агитират или разубедят хората да гласуват, пише БТА.

Новите правила имат за цел също да увеличат прозрачността, като изискват всеки рекламодател, публикуващ политическо съдържание, да разкрива самоличността си, а потребителите ще имат достъп до тази информация, като натиснат бутон "Платено от". Данните за тези реклами ще се съхраняват в общодостъпна онлайн библиотека за срок от 7 години.

Алън призна, че правилата вероятно няма да успеят да спрат изцяло злоупотребите. "Изправени сме пред находчиви, изобретателни и финансово обезпечени противници, които променят тактиката си, щом установим злоупотреба. Смятаме обаче, че те (правилата) ще спомогнат да се избегнат намеси във Фейсбук по време на изборите, отбеляза той, цитиран от Франс прес.
Facebook е подложен на натиск да увеличи прозрачността и проверките в платформата си след руската пропаганда, опитала се да повлияе на президентските избори в САЩ през 2016 г.
Компанията планира през юни повечето от тези мерки да обхваща целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
x преди 5 години
от три месеца ми е изтрит фейсбука, голямо облекчение, загуба на време и клюкарник
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашето място е до пред вратата оттам нататък това е път общинска собственост тъи че когато научите това за което става на въпрос просто ще не заобикаляте дотогава огромно благодаря
11
2
 
0
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
Уважаема госпожо понеже звъннахте на 112 аз ще си платя това което но оттука нататака ви гарантирам толковаа ядове колкото не сте си и представяли първото което ще направя това нее път вашето дворно. Място ще минава целия ви блок оттам нататък ще се благодарите точно на вашия си мозък а на вас ви пожелавам приятен ден
10
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбук вдига интелекта.
9
1
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Facebook брани евровота"Уникално.
8
1
 
14
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Фейсбук защо забравят, че заради данните които продават на различни агенции, като Кеймбридж Аналитика, помагат за да манипулират с реклами, с агитации, с манипулации. А другите техно-фашисти Гугъл, са спретнали по един профил на всеки потрибител който имат, скоро те ще знаят по добре какво мислим от колкото ние самите. Трябва тези платформи да се ограничават колкото е възможно.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердогаан направил мислимунска социална мрежа..... ..."сурат-тефтер" !
6
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Жалко... - хакерите на Путин от три месеца тренират на космодрума Байконур...
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смеееееех, смех ви казвам. Фейсбрук и намеса в избори ! Тия тотално откачиха вече !мразявиииииииии
4
0
 
10
 
! Отговори
Додо Cont’d преди 5 години
А, и да не пропуснеме - Мичето Гаргамел, като истински кадър на НКВД, с болшевишко- комсомолски устрем строго ще следи дали се спазват вътрешните правила на онлайн ГУЛАГ-а и ще налага справедливи наказания!
3
0
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
В момента има конкуренция м-у фейса и редакцията на днес.бг по цензура.И двете твърдо,ще залезат,въпроса е кога.Фейса миналата година е с 18 реални потребителя минус.ТУка новините пък се изопачават ,понякога са с дни закъснение и така...Овой е стандарт викат сърбите.
2
0
 
16
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Facebook брани евровота с по-строги правила за политическа реклама==========В превод: Цензурата и контрола над пролетариата в онлайн ГУЛАГ-а на новия СССР - Европейския Съюз достига гигантски размери! Добре дошли в 1984!
1
1
 
16
 
! Отговори
Инджиктипляктор преди 5 години
Разбирай,всичко, което противоречи на политиката нс господарите,"няма да отговаря на стандартите на нашатаобщност"))