1,5 млн. бежанци в ЕС след 2015 г. Как промениха облика на съюза?

Политически сътресения, хаос по границите...
Обновена: 6 апр 2019 19:50 | 6 апр 2019 17:36,
65
1,5 млн. бежанци в ЕС след 2015 г. Как промениха облика на съюза?

Неъсмнено бежанската криза промени европейския съюз. Колко обаче бежанци пристигнаха след началото на кризата през 2015 г.?

От 4 години насам в страните от ЕС са били били регистрирани над 1 650 000 бежанци. По-голямата част от тях са пристигнали още с първата вълна през 2015 г., отбелязва DW.

Преъпкани лагери, хаос край границите. Бежанската криза предизвика политически сътресения в ЕС и много държави предприеха различни подходи.

Докато Германия прие с отворени обятия бежанците, страни като Унгария и Словения се капсулираха и затвориха бежанския маршрут.

Повратната точка обаче беше споразумението на ЕС с Турция. След него се отбелязва рязък спад на пристигащите бежанци. През 2018 г. например в Европа дошли около 150 000 бежанци, влезли в континента през Испания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
22
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Из книгата на Томас Бърнет (американски стратег ) Pentagon's new Map издадена през 2000год.Глава: " Теория на четирите потока"И четем...Трябва да се осигури постоянен поток от имигранти за Европа , от страните в Африка и Азия , с цел създаване на нова pacа с тъмен тeн и максимално IQ 90 - достатъчно интелигентна да работи, но недостатъчно - да разбира какво и се случва!Край на цитата!Книжлето го има в Амазон
28
9
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Преди 2 месеца се запознах с един сириец ,който преди 3 г. е дошъл Германия през България ! Попитах го защо не остана в България ?!Отговори ми -аз съм бежанец , не съм луд !
27
21
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Западна Европа е била добре , добре е , и винаги ще бъде добре ! Щом бежанци бягащи от война правят селекция и искат в западна Европа , а не в България и Русия , значи в западна Европа е добре ! Колкото и да ви дразни този факт , това е истината и дори бежанците я знаят , щом дори и да ги вържат не стоят в България и Русия ,а идват тук при мен !
26
29
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Не знам бежанците и изобщо чужденците как биха променили другите държави от ЕС , но знам само ,че не могат да променят в негативен план Германия ! Германия си е Германия ! Германия е добре със или без чужденци , това няма никакво значение ! Германските земи са благословени от Бог , дори напълно разрушена след втората св. война само за 10 г. ФРГ става една от най-големите икономически сили в света ! Така ,че вие не берете грижа за Германия , пишете си там коментарите от коччината без притеснения
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияЗабули се да не те прибере шария полицията.
24
2
 
27
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Борянче, в Европа няма бежанци! Запознай се с понятието "бежанец" преди да пишеш небивалици.
23
7
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
Тебе пък кой те пита Венецуелците пита ли ги някой какво искат ? Мадуро казва аз ще командвам, Тръмп казва Гуайдо ще командва и двамата са диктатори натрапени чpез сила, туй е демокрацията. Комунистие имат един диктатор демократите имат много диктатори.
22
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо нямаше референдум за влизането в ЕС за да си кажа мнението, нямаше и пояснения какви са условията за влизане. После след като ни вкараха в съюза, почнаха да обясняват, че тъй като сме в него сме били задължени да спазваме някакви европейски ценности с каквито не са ме запознали преди влизането, Лисабонски договор, за който не съм гласувал и чрез който било предвидено да ставаме гетото на Европа приемайки на своя територия всички новопристигнали.
21
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немците съсипаха Европа два пъти този път непоправимо, дори и Путиин не може вече да им помогне.
20
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германец грешни решения не взима....А защо са все от страната на булката и всичките им решения са все грешни ?
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияГьоринг например взима много грешни решения.
18
1
 
19
 
! Отговори
Карчо Каракарчев преди 5 години
До привет от ГерманияНай-много да пишеш от Горно ***.
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съюзът стана по-шалварест и по-забрадков.
16
34
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Германец грешни решения не взима , изключение прави Хитлер ,но и той не е германец ,а е австриец ! Та тези бежанци които са в Германия имат и приноси за икономиката на Германия ! Една много голяма част от тях работят ! В Германия на соц. помощи трудно се остава за дълго време , никой не те търпи и ти вдигат шалтера ,ако не си намериш работа !Също така се прие закон да се връщат обратно всички престъпници и уличени в тероризъм ! Общо 7 милиона чужденци няма да стопят 90 милиона германци !
15
3
 
13
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...tova s "bejantsite" be grijlivo podgotvian plan !!! Premahnaha granitsite I granichnite zagrajdenia...unishtojiha armiata...napraviha voina I zapochnaha organizirano na vkarvat isliamizirana paplach !!! Tova e plana za obezlichvane na Evropa ..da niama natsionalni fdarjavi I da ima melezi bez natsionalna prinadlejnost !!! Tolkova e prozrachno ,che naistina triabva da sme palni glipatsi za da viarvame na glupustite za bejantsite !!!
14
2
 
14
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Всички сложили минусчета дали са ромалесте?!
13
4
 
20
 
! Отговори
Ха, ха ха преди 5 години
Германистан, Германистан
12
26
 
5
 
! Отговори
ЕНП преди 5 години
Меркел и Макрон да вземат пари от жълтите жилетки и да нахрант бежанците. Европа може да приеме много повече бежанци и да им помогне в ЕС трябват повече истински Лидери като Меркел и Макрон. ЕС е най-великото нещо на света.
11
3
 
18
 
! Отговори
Асаан преди 5 години
Мястото на всички бежанци мюслюмани е в западните емигрантски държави, не след дълго мигрантите там може да се окажат мнозинство, ...както в Лондон си избраха кмет пкистанец - мюсулман, и на много др.места е така...и повече ще стават, никой не държи сметка, че те активно се размножават там...
10
4
 
31
 
! Отговори
КралиМарко преди 5 години
Гледам само какви са ги турили масоните и евреите да са лидери на държавите в ЕС..това великани-като Макрон,недоносляци като Мей и Меркел, чисти продажници..сещате се нали.Онези зад океана без да воюват директно..ликвидираха основният си конкурент с бежанците!Да допуснеш в къщата си по опасни и вредни твари от ***,бълхите и дървцениците.., да им дадеш закрила и убежище, и да ги насърчиш да се размножават!Ей, на това му се вика малооумие!Но, това е само началото...лошото не сте го видели..