1,5 млн. бежанци в ЕС след 2015 г. Как промениха облика на съюза?

Политически сътресения, хаос по границите...
Обновена: 6 апр 2019 19:50 | 6 апр 2019 17:36,
65
1,5 млн. бежанци в ЕС след 2015 г. Как промениха облика на съюза?

Неъсмнено бежанската криза промени европейския съюз. Колко обаче бежанци пристигнаха след началото на кризата през 2015 г.?

От 4 години насам в страните от ЕС са били били регистрирани над 1 650 000 бежанци. По-голямата част от тях са пристигнали още с първата вълна през 2015 г., отбелязва DW.

Преъпкани лагери, хаос край границите. Бежанската криза предизвика политически сътресения в ЕС и много държави предприеха различни подходи.

Докато Германия прие с отворени обятия бежанците, страни като Унгария и Словения се капсулираха и затвориха бежанския маршрут.

Повратната точка обаче беше споразумението на ЕС с Турция. След него се отбелязва рязък спад на пристигащите бежанци. През 2018 г. например в Европа дошли около 150 000 бежанци, влезли в континента през Испания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Докато Германия прие с отворени обятия бежанците, страни като Унгария и Словения се капсулираха и затвориха бежанския маршрут."Най-правилният подход. За Словения и Унгария говоря, не за немската пародия.
8
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не са "бежанци" а организирано ислямско нашествие.Ако бягаха от военни конфликти мюсюлманите щяха да бягат в Саудитска Арабия,Катар,Бахрейн,ОАЕ все богати мюсюлмански държави в които няма война.И еднакви по манталитет,религия и нравиТова е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО НАШЕСТВИЕ и нищо друго.
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобалистите искат да променят облика на Европа и тя да стане като средностатистическа африканска хралупа.
6
1
 
36
 
! Отговори
позор преди 5 години
Първо никой не казва истината кой причини тази бежанска криза и кас същите реагираха на нея,Няколко европейски страни заедно с САЩ участваха в преврати и революции в арабския свят,агресията на запада и САЩ в Ирак и най голямата грешка на Европа свалянето на Кадафи и кризата в Либия която пазещи Европа от африканските бежанци,защо самата Европа уби човека който я пазеше от хуните?!и ето сега какво стана,Европа вече никога няма да е същата.
5
2
 
41
 
! Отговори
Sorry end! преди 5 години
Повече са от милион и половина! Отиват към три милиона, но май се прикрива истинската цифра! Издържахме 45 години комунизъм, ама надали ще издържим 45 години в ЕС, просто минаха 10 години остават 35 в които ще сме изчезнали като етност, а тук ще живеят ннегри, роми, араби, индийци, извънземни и бездомни кучета
4
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми най-разумно е мъжете да ги разстрелват жените и момичетата да ги ползват за прислужници.В Турция така правели дори и не много богат турчин веднага си купува нещо за лющене с приемвлив външен вид на цената на старо рено. В България-суша мизерия и скъпотия. Ем грозни ем скъпи ем с претенции.
3
5
 
15
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
До казаХНякой црън ти е лупнал минусче!
2
3
 
22
 
! Отговори
Логично преди 5 години
Промениха облика към мингянство.
1
6
 
32
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
Крайно време е така наречените "бежанци" да бъдат върнати в Сирия/независимо от коя сържава са/защото използваха военния конфликт там за да нахлуят в европейските държави.Войната в Сирия приключи и има нужда от тях за да възстановяват държават.Европейските държави включително България не ги желае, германците също въпреки че Меркел ханъм им ги натресе.Да поемат обратния път кът към Близкия изток и Африка.Нелегалното преминаване на границите да бъде КРИМИНАЛИЗИРАНО.