Невярна информация и General Electric олекна с 52 млн.евро

Глобата е от ЕС
8 апр 2019 20:52, Петя Славова
7
Невярна информация и General Electric олекна с 52 млн.евро
Снимка: Reuters

Американският конгломерат General Electric трябва да плати глоба от 52 милиона евро (58 милиона долара) за предоставяне на невярна информация на ЕС, когато е кандидатствал за придобиването на производител на части за вятърни турбини през 2017 година, съобщи днес Европейската комисия, цитирана от ДПА и Франс прес.

Това означава, че Еврокомисията не е разполагала със всички факти, когато е разглеждала случая, посочва в прессъобщение еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер.

Когато  General Electric информира Брюксел през януари 2017 година за плановете си да придобие LM Wind, конгломератът твърди, че не разработва вятърна турбини с мощност над 6 мегавата за офшорно приложение.

Това не е вярно, посочва комисията, тъй като скоро след това става ясно, че  General Electric предлага 12- мегаватова офшорна вятърна турбина на потенциални клиенти.

General Electric оттегля молбата си и отново я внася с пълната информация през февруари, пише БТА. Така през март ЕК одобрява придобиването, но започва разследване на процеса по кандидатстване.

Обявената днес глоба не засяга полученото одобрение за придобиване, отбелязва ЕК, но отразява наличие на нарушение по време на процеса на кандидатстване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: глобаЕСекGeneral Electric
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Хора, работил съм за GE във единият от заводите им във Германия, разположен във Берлин. Изпълняват се фантастични проекти, работих по два от тях. Всеки път, като дойдат американски "надзорници" , група от местните синдикати ги придружават зорко и отблизо. Даже от синдикатите, раздадоха работни тениски на служителите, че са спазени трудовите им права и сигурността на работата им е гарантирана. Американците като гладни динозаври са готови да се заядат за най малкото нещо. Качеството бе удивително!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дженерал Електрик правят всякакви двигатели ...Имам тяхна здрелка от 16 години корава машина Подлагал съм я на какво ли не единственото нещо което може да се мери с нея е здрелката ми на Спарки която също има към 14 лазарника ...
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кратко ...че *** разбери от журнaлята в днес бг ( крайно ниско им е нивото ) Дженерал Електрик однася конкурентите си по не съвсем коректен НО законен начин и Монтира ДВА пъти по мощни турбини 12 гв ( бая добра фирма са за всякакъв вид двигатили са ) но плаща вид разрешително данък като за 6 гв какъвто е и проекта ... За това го глобяват с 56 милиона (не кой знае каква сума като се има в предвид че става дума за 3 милиярда печалби ) и за Поръчалия торбините и за Дженерал Електрик
1
1
 
1
 
! Отговори
до Шефа преди 5 години
Шефе, нищо не си разбрал както и между другото преводачката на статията - ще глобяват заради монопол - в случая Дженерал Електрик чрез придобиването са се опитали да се оттърват от конкурент.