Борисов си пожела повече китайски туристи

Премиерът е на среща между държавите от ЦИЕ и Китай
12 апр 2019 14:15,
29
Борисов си пожела повече китайски туристи
Снимка: Правителствен Пресцентър

Министър-председателят Бойко Борисов се надява на увеличение на пътуванията на китайски туристи в България и страните от региона, както и на засилване на обмена в образованието, културата, науката и технологиите, иновациите и електронната търговия. Изказването си той направи по време на пленарното заседание на Осмата среща между държавите и правителствените ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай в хърватския град Дубровник.

Според българският премиер задълбочаването на всеобхватното стратегическо партньорство между ЕС и Китай е от особено значение и гарант на мира, просперитета и устойчивото ни развитие.

Той изтъкна добрите резултати на доброто сътрудничество между България и Китай - изпълнението на споразумението на стойност 1,5 милиарда евро между банките за развитие, участието на все повече китайски компании в търгове за инфраструктурни и транспортни проекти и предстоящото откриване на изнесени визови центрове в 15 китайски града.

Борисов коментира, че е важно китайските инвестиции да са в унисон с правилата на ЕС и без държавни гаранции, чрез концесии, модернизиране на съществуващи производства и други.

"Разчитаме на подкрепата на китайското правителство за набелязване на конкретни мерки за разширяване и улесняване достъпа до китайския пазар, както и за ускоряване на процедурите за разрешения за внос", заяви министър-председателят.

В края на изказването си Борисов похвали китайската инициатива "Един пояс, един път" и отбеляза, че очаква реализирането на конкретни проекти и на българска територия.

Форматът на срещата е наречен "16+1" и е инициатива на Китайската народна република, насочена към засилване и разширяване на сътрудничеството с 11 държави-членки на ЕС (България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Поляа, Румъния, Словакия и Словения) и 5 балкански стран (Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Сърбия и Македония).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако договорим с КНР едни 50-60 милиона туристи ще е добре!Тук ще им хареса.Китайците ще ги докарат с кораби-никакъв проблем за тях-те работят на едро,за по малко едва ли ще се съгласят.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо всичките ръководители на снимката са само мъже? Изглеждат много смешно така, само Бойко е някак представителен.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-охранения от всички на снимката - от корупция Шкембето му увиснало до коленете.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно ли това си е пожелал?Заведете го на доктор,докато не е подписал капитулацията на България.
2
2
 
9
 
! Отговори
агент провокатор преди 5 години
Много са.Силни са.Успешно дейсват !
1
1
 
7
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Видите ли го оня нисичкия в средата интересно защо всичките около него му се кланят и го гледат в очите нали е комунист, а стЕх би трябвало да се работи само чрез санкции.