Макрон: Ще възстановим Нотр Дам заедно!

Двете кули на катедралата са спасени, каза шефът на пожарната
Обновена: 16 апр 2019 08:08 | 16 апр 2019 05:33, Анисия Иванова
70
Макрон: Ще възстановим Нотр Дам заедно!

Френският президент Еманюел Макрон обеща, че парижката катедрала Нотр Дам ще бъде възстановена след опустошителния пожар, предадоха световните агенции.

"Тържествено ви обещавам тази вечер, че ще възстановим катедралата, всички заедно", заяви Макрон пред журналисти.

Той похвали "извънредната смелост" на пожарникарите и каза, че Франция трябва да се гордее с "всички тези, които се бориха, за да не се случи най-лошото".

Още по темата

"Нотр Дам е нашата история, нашата литература, част от нашата душа, място на всички наши велики събития, нашите епидемии, нашите войни, нашите освобождения, епицентър на нашия живот", заяви президентът пред катедралата.

"Нотр Дам гори и аз зная тъгата и този трепет, който усещат толкова много французи. Но тази вечер бих искал да говоря и за надежда", каза той, обявявайки началото на кампания за набиране на средства.

"Нека се гордеем, защото сме построили тази катедрала преди повече от 800 години. Построили сме я и през вековете сме й позволили да расте и сме я подобрявали", заяви Макрон.

Двете кули на парижката катедрала Нотр Дам (Света Богородица) са спасени от пожара, избухнал в храма и причинил ужасяващи щети, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на властите.

"Вече смятаме, че двете кули на Нотр Дам са спасени", каза началникът на пожарната служба във френската столица Жан-Клод Гале.

"Вече смятаме, че основната конструкция на Нотр Дам е спасена и запазена", заяви той. По думите му все още има опасност от рухване на някои от вътрешните конструкции. Борбата с огъня е продължила през нощта.

Засега има информация за един пострадал при пожара - огнеборец, който е получил сериозни наранявания.

Парижката прокуратура каза, че за момента пожарът се разглежда като нещастен случай и се изключва вероятността за палеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
14
 
! Отговори
сега е моментът преди 5 години
на това място да се спретне една джамия, та да се посрещнат религиозните потребности на парижани
34
4
 
24
 
! Отговори
ined преди 5 години
Макарона да не се ослушва ами да си подава оставката
33
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 10 водещи новини - 6 за няква катедрала в ПарижЗащо на нас българите трябва да ни дреме за алжирци, мароканци, котдивоарци, тунизийци и подобни?
32
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мак(а)рон не му ли стане ясно, че французите го ненавиждат и стачкуват месеци наред??! Кой се опитва да призовава? Щял бил да възстанови....Та той не е виждал и не е пипал лопата, кирка и бетон през живота си. Папагал на световните капиталисти и полулист спуснат от тях да управлвва - нищо повече, но се видя, че не може.
31
6
 
24
 
! Отговори
cinik преди 5 години
Oсвободиха място за една огромна джамия с високи минарета, която да радва населението на Париж :)
30
7
 
19
 
! Отговори
ДО 31 преди 5 години
НАЦИОНАЛИСТ НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ МРАЗИШ РОДИНАТА И РОДА СИ БЕ *** СОРОСОИДНО-ТЪПО КОПИЛДАЧЕ СИ ТИ--НА ХРАНИЛКАТА НА СОРОСТ
29
3
 
7
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Всеки да хваща кирка и лопата и към катедралата.
28
4
 
7
 
! Отговори
ДО 31 преди 5 години
русофоб ли го играеш, бе позьор ?:)))))
27
6
 
22
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 5 години
Либералите сигурно сами си подпалиха черквата за да отклонят вниманието от ареста на Асандж, че ако се вдигнат масите да защитят един честен журналист изобличил световната корумпирна *** системата ще се гътне.
26
16
 
7
 
! Отговори
niki преди 5 години
Нека позная, българи са правили ремонта на катедралата преди да се запали?
25
13
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 5 години
Тея глyпоcти за "националист" и "родолюбец" са измислени от западните държави за да се манипулира по-глупавата чacт от населението в държави от ранга на България. Западняците са си чисти националисти, какво значи "родолюбец" - ами я върнете на Африка всичко което сте откраднали от там - значи по твойта логика французите мразят чуждите "родове" и "родини" ! Не само че трябва да спрат да доят Африка, но и трябва да изплатят ТРИЛИОНИ за миналите си кражби!! Искаме нов световен ред!!
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До националист 27* "националист" ("патриот")- мразещ едни чуждите "родове" и чуждите "родини", за сметка на поклонение пред други чужди "родове" и чужди "родини"* "родолюбец" - обичащ своят "род", своята "родина", без да има отношение към чуждите "родове" и чуждите "родини"с други думи : "националист" = българомразец, nyтинофил , фен на "руССкия мир"
23
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го възстановят ако мюфтията на Париж разреши!
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Подготвят Франция за идването на шериатът!--а той сам ли ше дойде или някой ще го докара ?
21
6
 
8
 
! Отговори
националист преди 5 години
И до ден днешен французите са си запазили всички договори с бившите колонии, които датират още отпреди 200-300 години и които им гарантират че ако Франция иска нещо може да го купи за смешна сума стотици пъти по-малка от пазарната му цена. Жалка нация от доячи.
20
3
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Когато се чете форума, се разбира каква омраза се е натрупала срещу управляващата върхушка. Омраза и неверие породени от тяхното лицемерие, алчност и лъжи. Символът на Франция изгоря от безхаберието на глобалистите!
19
11
 
10
 
! Отговори
националист преди 5 години
Ей много глyпaви хора има в България. Повечето българи са умни, но ей такива чуждопколонници като тия по-долу да ги натовариш на един кораб и да му пробиеш една дупка. Какво толкова ви дреме за Франция?! И до ден днешен източват Африка - вие да не мислите че африканците толкова изгарят от желание да идват в Европа - ако френските доячи не им взимаха златото и диамантите - нямаше да им се налага и щяха да си стоят на техния континент!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Funduckова може да помогне. С крадене и сто годишен договор за ремонт.
17
7
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Не съм много изненадан от малоумната радост на разни микроби,които се стремят да се представят за поне за ***,не съм изненад ,че са толкова много.Те с минималните си конгнитивни възможностти не могат да разберат,че който и от където и да отиде да живее във Франция с гордост се смята да е французин,само маргиналите не могат да приемат франската култура ,френските ценности
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските фирми ремонтират най-добре, дайте им обекта.