Нотр Дам възстановена за 5 години – невъзможно!

1170 експерти от цял свят с призив към Макрон да не се бърза
29 апр 2019 14:23,
20
Нотр Дам възстановена за 5 години – невъзможно!
Снимка: Reuters

Стотици френски и чуждестранни експерти призоваха президента на Франция Еманюел Макрон да избегне спешното възстановяване на катедралата "Нотр Дам" след опустошилия я пожар, съобщиха световните информационни агенции. Призивът на специалистите е публикуван на сайта на в. "Фигаро". Подписали са се 1170 души.

Още по темата

Както отбелязва вестникът, намерението на президента възстановителните работи да бъдат извършени за 5 години предизвикало изумление и голямо безпокойство сред хората, които се занимават с възстановяване на обекти на културата в различни страни. "Тези видни експери призовават да се прояви бдителност и да се пристъпи към изпълнение на предстоящите задачи с необходимата отговорност", пише "Фигаро".

В призива се казва, че стремежът да се обявят на висок глас ефикасни действия не трябва да прикрива факта, че е нужно първо да си дадем сметка за сложността на задачата. "Нека не избързваме, а да изберем най-добрия път за възстановителните работи и едва след това да поставим срокове, в които да бъде извършена безукорна реставрация на катедралата", отбелязват експертите. "Разбираме, че графикът на политическите събития принуждава да се действа бързо. Даваме си сметка колко отрицателно върху имиджа на Франция въздейства видът на засегнатата от пожара катедрала. Но важността на онова, което трябва да бъде направено за възстановяването на "Нотр Дам", ни кара да забравим за каквито и да било срокове."

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
сеянина преди 4 години
Бе кво ни интерсува назе францеета у наше селу ? Ние тука вода немаме та катидрала шни интерсува
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза, че построеното преди 1000 години, е относително по-устойчиво от сегашните свръхмодерни материали. За колкото и години да я възстановяват, отдавна не е същото.
15
3
 
1
 
! Отговори
Vive la France преди 4 години
Най-великата държава в историята и люлка на цивилизацията.
14
5
 
4
 
! Отговори
някой си там преди 4 години
Сега ще се светнат и нашите да драснат клечката на Ал. Невски да вземат и те някой друг лев от чужда подкрепа..
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Макрон Франция е велика държава да ги изгони тия експерти и да намери други по-сръчни.
12
1
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Че к8й ти реве за франсетата? Те си събраха 1млрд от техните бизнесмени за 2дни.Франсетата ли са ни виновни на нас, че сме некадърни и крадливи?
11
8
 
30
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Дреме ми за франсетата.Но се чудя на нашите тиквени управници:от 10 години половината кубета на "Ал.Невски" стоят недовършени.В центъра на София!!!Е ,колко трябва да си *** ,че да ревеш за френската катедрала , а пет пари да не даваш за нашия храм?Простотията и слагачеството на герберастите нямат аналог.Срамота е бе ,тикви с тикви.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще събират повече пари, милиарди евро ще събират и харчат. Голяма далавера намериха. Малко е 5 години да събират и харчат.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
смешна история, богаташко изхвърляне, аде стига
8
4
 
13
 
! Отговори
Бау преди 4 години
С парите, които събраха изглежда възможно 5 години. Могат спокойно 5000 човека да работят постоянно в/у това.
7
12
 
15
 
! Отговори
някой преди 4 години
абе какво ме интересува някаква съборетина, че чак вече цял месец с това ни занимават. Голям праз - изгоряла, мнгоо ми пука - те да го мислят. Ние вече помощи ще им пращаме за някаква мизерия там, има 100 болници дето са по-зле тука, ние за техните съборетини ще мислим :D
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добай вълчо от хисаряСАЩ не ми се струва че в нещо са напред. Там парите отиват за военната машина, всичко друго е второ и третостепенно
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние се интересуваме от това как ние се възстановяваме, а за французите не ме грее.
4
10
 
26
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
Какви са тези 1170 експерти. *** или комици.Китайците за 2г. направиха реплика на Версай в целия си блясък. Копие /реплика/ ама с технологии на 21 век. Европа вече не е водеща , а догонваща в новия 21век Азия, САЩ, Япония са новите доминанти.По добре ще е франсетата да дадат на концесия държавата си.Нищо не става от тях.
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В отговор на запалването на Нотр Дам, френските *** обещаха да отвърнат с мощен гей парад.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдират още олово, за да ги предпазва катедралата при експлозия на ЯЕЦ. Те имат доста, все една ще и дойде времето.
1
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешковци. Брадатите им запалиха най-значимата сграда на най-символичния ден, а те блеят в хор. Нотр Дам няма да бъде възстановена и след 20 години или изобщо никога.