Полякиня принтира икона с гей дъга – грозят я две години затвор

Светотатството в Полша е сериозно нарушение
7 май 2019 15:10,
81
Полякиня принтира икона с гей дъга – грозят я две години затвор
Снимка: Reuters

В Полша днес ще се състоят протести по повод ареста на правозащитна активистка, поставила цветовете на дъгата - символ на общността ЛГБТ, върху ореола на Дева Мария от почитана от полските католици икона "Божията майка от Ченстохова", предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Джендър въпрос в евроанкета, целта е следващият Европарламент

Министърът на вътрешните работи Йоахим Бруджински написа в Twitter, че жената е била задържана вчера в централния град Плоцк и към нея ще бъдат предявени обвинения в светотатство. Наказателният кодекс на Полша предвижда мерки като глоба, ограничаване на свободата или затвор до две години за лице, което накърнява публично религиозните чувства на други лица, предава БТА.

Според полски медии задържаната е 51-годишната Елжбета Подлешна от движението "Граждани на Полската република". По думите на министъра жената е била следена от органите на реда от няколко дни, но тя била в чужбина. При обиска във варшавското й жилище полицаи открили няколко десетки копия на хартия на ченстоховската икона с ореол в цветовете на движението ЛГБТ - лесбийски, гейове, бисексуални, транссексуални. През нощта на 26 срещу 27 април тя била разлепяла въпросните плакати из Плоцк върху контейнери за смет и преносими тоалетни, твърдят властите.

Хелзинкската фондация за правата на човека изрази становище, че действията на полските правоохранителни органи спрямо Елжбета Подлешна "нарушават конституционния принцип за пропорционалност и правните норми на процесуално-процесуалното право".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
2
 
! Отговори
La France преди 4 години
Поляците са пияници. Без подкрепата на Франция след ПСВ нямаше да има Полша. Без подкрепата на Франция, сега Полша щеше да е извън ЕС и на нивото на Украйна. За благодарност банда фaшизоиди плюят ръката, която ги храни. Какви ценности - религиозни фанатици. Качински е напът да изгради тоталитарна държава - вече е наложил контрол над медиите и удря съдиите, което е в противно на принципите на ЕС за независима съдебна система. Никога няма да бъдат велики като Франция. Vive la France!
57
2
 
5
 
! Отговори
Polska преди 4 години
Слава на братска Полша! Защитничка на християнските ценности в Европа! Стълб срещу еврокомунистите и срещу руския агресop! Спасителката на Европа при Ян III Собиески! Красива нация, хубави хора! Велик народ, велика история!Jeszcze Polska nie zginela!
56
5
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Заслужава 51 камшика на голо на площада.
55
8
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ох ... "обвинения в светотатство". Без коментар .. 2019 сме .. не 300-тата година ...
54
1
 
8
 
! Отговори
В преди 4 години
Аз също съм гей, но не бих направил подобна глупост, защото цялото това нещо е една огромна анти-реклама на ЛГБТИ общността... Както има добри и лоши хетеро хора, така има и добри и лоши гей хора и т.н. Защо ще си правим извод за всички от един. Глупаво е
53
2
 
11
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
Ами браво на поляците! Лошото е, че във Франция и България няма подобни закони, за да може такива като Шарли Ебдо и Слави и актьорите и сценаристите от шоуто му ДЕТО ВСЕКИ ДЕН СЕ ПОДИГРАВАТ С ГОСПОД ДА ВЛЯЗАТ ЗА ГОДИНА - ДВЕ В ЗАТВОРА, ТА ДА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛЪТ В ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ!
52
3
 
7
 
! Отговори
BGexit преди 4 години
Да се махаме, преди да са ни поджендъросали. По-добре бедни и гласни отколкото ***.
51
2
 
11
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
Празник на перверзията. Честито! Все по-близо сте да постигнете това, което искате. Обаче да видим дали ще ви хареса. Когато светът остане без деца, напълни се с болни от рак заради побъркани хормони, когато вярата, надеждата и любовта бъдат потъпкани в стремежа за задоволяване на тялото, тогава, и само тогава, ще разберете, че може би сте сбъркали. Но тогава всичко ще е приключило предварително. Хубав свят ви оставихме. Дано някой от вас да го запомни, за да може да го възстанови след това.
50
3
 
14
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
Доста от пишетите тук бъркат свободата със свободията...включително и тая полска джендърка....никой не го интересува нейния пол или нейсните сексуални извращения....всеки трябва да си държи перверзиите за самия себе си...да очакваме тогава да отиде в Йерусалим и да напръска със спрей в цветовете на дъгата например Стената на плача или някоя църква (май няма да посмее да напръска джамия защото ще и наврат спрея на едно място)......2000 евро глоба и 1 година условно 6 месеца труд и е ОК.
49
8
 
4
 
! Отговори
Ми преди 4 години
Не може ли да я оставят Бог да я накаже? Той сигура е там освен ако не е пак заспал като при Холокост !!!
48
1
 
4
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
защо всяка втора дума трябваше да е в bold не ми стана ясно
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз си мислех, че Европа е излязла от Средновековието, а имало закони за светотатство. Остава да почнат да горят вещици на клада и да върнат инквизицията."За вещици не знам, но за *** е добра идея.
46
4
 
11
 
! Отговори
Не! преди 4 години
До интересноНикой атеист не се чувства длъжен да подкрепя ЛГБТ движения, въпросът е в светска държава ли живееш и къде е мястото на религиите, на всички религии! Днес е някаква лесбийка, утре ще съдят карикатурист показал педофилията на католиците, разбираш ли?
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мисля си, че дори вярващ човек не би подкрепил средновековни методи на действие"Провокацията е злостна и преднамерена. Отговорът следва да бъде същия.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огромно значение има кой какво смята за свято, пък бил той пиян и дрогиран.
43
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До интересноПърво, атеизмът не е настроение, а проява на здравомислие. Второ, как разбра, кои от пишещите са атеисти и кои вярващи? Мисля си, че дори вярващ човек не би подкрепил средновековни методи на действие срещу инакомислещи или нерелигиозни хора. Просто не отговаря на съвременното разбиране за "християнско".
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51Не е ясно какво общо има сборището от дрогирани и пияни лекенца, наречени агитка на Левски, с Апостола?
41
2
 
6
 
! Отговори
интересно преди 4 години
В спора за Истанбулската конвенция , атеистично настроените хора се обявиха в обши линии , категорично против нея . Но в тази статия виждаме ,че много от тях подкрепят ЛБГТ движението . Как и защо се е получило това раздвояване
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да, ама не е рисунка на ничий родител, а на приказен герой."До колко е приказен или не, зависи от гледната точка и от гледащия. Като си толкова ербап, врежи се в агитка на Левски с карикатура на обесения Апостол, и им обясни, че това е просто някакъв си герой от миналото.
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Христос е разпънат, защото неговата секта е светотатствала, според тогавашните критерии за светотатство. Всичко е въпрос на гледна точка и постулати.