Brexit може и да няма, шансовете между 20 и 30 процента

Съединени щати на Европа няма как да има, заяви Туск
11 май 2019 13:56, Александър Попов
24
Brexit може и да няма, шансовете между 20 и 30 процента
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет и Доналд Туск твърди в интервю за испанския в. "Вангуардия", че все още има вероятност между 20 и 30 процента Brexit да бъде спрян.

"Днес шансът ни да няма Brexit е от 20 до 30 процента, а това не е малко", посочва Туск.

С всеки изминал месец става все по-ясно, че излизането на Великобритания от ЕС ще се различава от това, което са си представяли неговите инициатори.

"Срокът за Brexit изтича през октомври, но аз ще настоявам да се налагат ограничения във времето за решението на Великобритания. Когато става дума за Brexit, няма за къде да се бърза. Никога няма да има Съединени щати на Европа по подобие на САЩ", допълни Туск.

Безспорно ерата на оптимистичните илюзии приключи. За поляците е особено болезнено, тъй като отдавна мечтаехме да влезем в Европейския съюз, посочва Туск, който е и бивш полски премиер.

След 2004 г. мнозина вярваха в един щастлив край на историята. От политическа гледна точка Западът трябва да означава край на битките, които винаги са ни съпровождали. През последните години обаче Европа се сблъска с драматични предизвикателства, но аз не съм фаталист, посочва председателят на ЕС в отговор на въпроса дали Европа не е хвърлила ръкавица на ЕС, след като враговете стават все по-силни, а в същото време тя е все по-разединена.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Доналд ТускЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОЛЯМ ЦИРК ГОЛЯМО НЕЩО , ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА А КУПТОРА , ВСЕКИ ДЕН ПИШЕХА ЗА БРЕГЗИТ А СЕГА НЯМА ДА ИМА , КАЗАХ ГО ОЩЕ В НАЧАЛОТО КОГАТО ГО ГЛАСУВАХА ЧЕ ТЕ НЯМА ДА НАПУСНАТ , ПРОСТО СИ ИГРАЯТ С ЕС , ДА СЕ МАХАТ , МОШЕННИЦИ КРАДЛИВИ
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се махат гадните брити, не могат да преживеят, че след две световни разрушителни войни Европа е доминирана от Франция/Германия. Поляците също са егати комплексарите и работят срещу интересите на континента. Те са в лагера на Изcраел и фащ, троянски кон.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакъв вид федерация в Европа може и да има но далеч в бъдещето след тотална смяна на всички днешни елити и много непопулярни реформи.Но първо трябва по-малоумната част от народа да си качи на власт всичко видове още не крали популисти и чак след това.За Четвърти райх закъсняхте вече го има.Казва се САЩ и си има свои сили на оста Англия Русия Саудитска Арабия Турция и сега се пънат и Бразилия да привлекат, но не става, бразилския народ няма вродената нацистка простотия на някои държави.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ЕС приеме обратно политическата *** Англия и настоящ американско-руски троянски кон, ще направи следващата си най-голям грешка, след пускането на бежанците от Меркел.Англия праеи в ЕС само едно нещо руши го.Така е защото тя е 52 щат и интереса на САЩ е нейн.Пък САЩ ЕС достатъчно силен че да е конкурент и да може и да не е съгласен с политиката им не искат.Първо пробваха да предизвикат домино на излизания чрез брекзит но не стана, сега втори рунд прикрита атака от вътре с брекентър, тия.
15
3
 
3
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До BGexitщо бе кво ни е на нас джендърите?
14
0
 
3
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 4 години
Члеството на GB в ЕС ще се промени така, че да си остане същото, но за успокоение на русофилите ще се нарича Brexit !...до сега бяха с единият крак бяха вътре, а с другия отвън, а след Brexit - обратното !
13
2
 
5
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Естествено, че няма да има!На русофилчета та вече им се възпалиха цвайтерчетата от зор и злоба. Ха, ха.... Лоша прогноза за ***!
12
14
 
1
 
! Отговори
BGexit преди 4 години
Време е да се махаме. По-добре бедни и гладни отколкото корумпирани ***.
11
1
 
8
 
! Отговори
защо защо преди 4 години
момент ?! Нали уж до 30 април щяло да бъде излизането ?! до тоговава всеки ден говореха за брегзсит със сделка и без. ссега нали уж нямало...и трябва да са излезнали вечеза какъв октомври говорите ??!Не трябваше ли вече да са си били камшиците порозовелите ингилизи ?!?!сега пък за детето на принца го дъвчите ?!?! стига с тия отрепи -- по противни са от турците , американците и русите !!!
10
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕС Е ПО-ЗЛЕ И ОТ КОЗА НОСТРА! ОТ КОЗА НОСТРА ПОНЕ УМРЯЛ МОЖЕ ДА НАПУСНЕШ!!НО ОТ ЕС И УМРЯЛ НЕ ТЕ ПУСКАТ :D
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярваме, че Съединени щати на Европа няма да има.Остават другите опции: Четвърти Райх, Съюз на социалистическите еврорепублики, Европейски Халифат.Кажете нещо за тях, моля.
8
0
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОВА ВЕЧЕ ГО РАЗБРАХМЕ!!!НИТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВЪВ БРИТАНИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ ИЗЛИЗАНЕ !НИТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ЕС ЩЕ ГЛАСУВАТ ИЗЛИЗАНЕ!!!:DА ИНАЧЕ КАКВО СА ГЛАСУВАЛИ ВЪВ БРИТАНИЯ ХОРАТА НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИТО В БРИТАНИЯ НИТО В ЕС!----------БРИТАНИЯ Е АБСОЛЮТЕН ФИНАНСОВ МИНУС ЗА ЕС И ЕС ГО ЗНАЕ НО ГИ ДЪРЖИ ОТ ПУСТОТО ДА НЕ ИЗПУСНЕ КОНТРОЛА!А БРИТАНИЯ НЯМА ДА НАПУСНЕ НИКОГА ЩОТО ТОВА Е КРАЯ И ,АКО НАПУСНЕ СТАВА НА ПАРЧЕТА!
7
2
 
9
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
Германия винаги ще бъде първа и ще се говори за нея. За Хитлер че започна да избива евреите, за Меркел че прибира арабелите.
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЖИДО- МАСОНИТЕ КАКТО ВЪВ ФРАНЦИЯ И ХОЛАНДИЯ НЕ ЗАЧЕТОХА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМИТЕ И ПАК СИ ПРОКАРАХА ГЛОБАЛИСТКАТА ПОЛИТИКА НА ЕС,ТАКА СЕГА СЪЩИТЕ ЖИДО -МАСОНИ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕНЕБРЕГНАТ ВОТА НА ХОРАТА ОТ АЛБИОНА
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ami to i s eu e taka, ne se znae...ima, niama...ezik, bez ezik...nie anulirame izborite za bg evrodeputati, nema profesionalisti s trudov stage i nemat profesionalno obrazovanie. samo angliiski ezik ne e dostatachno.eto angletata nali si govoriat na tehnia angliiski ezik, nakaraha sichkoto eu ca im govori na angliiskia ezik, a te sega iok, ne iskat nito eu, ne iskat i da izlizat...imat samo profesionalno ostrovno obrazovanie. demek pone znaiat da pluvat i da letiat, da karat na obratno...
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден за Меркел ще се пише в историята като унищожителната на европейскив съюз поради безразборния приток на пришълци от неевропейски територии. Ще се пише за нея по подобие на оня император който е разделил римската империя на източна и западна
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да няма как да има европейски щати, защото докарахте мнгасарите преди пет години без да питате европейското население дали го желае. Освен това за да има европейски щати трябва да има усещане за европейска нация формирана в Европа, което с безразборния приток на скакалци няма как да стане. Затова за съжаление народите почнаха да се оправят поединично и в онлзирмо бъдеще изптчна Европа ще съюзи отново с Русия.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1ТАКА Е
1
5
 
24
 
! Отговори
Гео Политиков преди 4 години
няма да има брекзит и да ви обясня защо. Некой трее клеца великобританските китове, щото техните мъже си вземат източноевропейки, латинота и всякви нормални красиви жени, склонни да смучат британска лула. Техните тюлени няма кой да ги опраши. Следователно популацията английски морски бозайници би намаляла значително ако не са мигрантите. Ето защо брезит няма да има