След скандала в Австрия: Коалицията е пред разпад

Курц изключва възможност да работи с вицеканцлера Щрахе
18 май 2019 12:17, Анисия Иванова
34
След скандала в Австрия: Коалицията е пред разпад
Снимка: БТА

Австрийският канцлер Себастиан Курц, който оглавява управляващата дясна коалиция в страната, изключва възможността да продължи да работи с вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе - лидер на крайно дясната Партия на свободата (АПС) след внезапно разразилия се вчера политически скандал, свързан с минали деяния на Щрахе, съобщи източник от коалицията, цитиран от Ройтерс.

Австрийският вицеканцлер искал дарения от рускиня

Това решение идва малко преди Курц да се срещне с вицеканцлера си тази сутрин.

Вчера две авторитетни немски издания - списание "Шпигел" и вестник "Зюддойче цайтунг", публикуваха видеозапис, направен тайно през юли 2017 г. - три месеца преди парламентарните избори в Австрия, които изведоха АПС до властта и направиха Щрахе втория човек в правителството.

В него се вижда и чува как лидерът на АПС обещава строителни проекти на мнима племенница на руски олигарх в замяна на дарения за неговата формация.

Аферата, която се разрази броени дни преди изборите за Европейски парламент, поставя под натиск управляващата коалиция, и опозицията веднага поиска оставката на Щрахе.

Канцлерът Себастиан Курц планира да направи днес изявление по случая. Отзвукът от скандала е толкова голям в страната, че коалиционното правителство е на прага да рухне, отбелязва Ройтерс.  (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Мозъчен Лекар преди 4 години
винаги е виновна рускиня или руснак. Добър, демократичен и толерантен австриец е само жертва.
27
0
 
2
 
! Отговори
ами сега!? преди 4 години
Твърде елементарно подвеждане,но този Щрахе сам си е виновен.Не е направил на практика нищо ,но се е изпуснал,говорил е глупости и най-важното -подценил е на какви гадости са способни благородните демократи!?Един Тръмп,без да е направил абсолютно нищо/при това както се знае спечели изборите по американските правила/вече 2 години не може да се оправи,та някой си Щрахе ще им се опре!Но това е опасна игра,руснаците казват -"на каждая хитрая задница найдется свой подходящий болт"!
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен28 Латвийка с руски корени,действа акто всяка рускиня-привлича в мрежите си ***,записва ги и после вади компроматите срещу тях.Схемата е на КГБ.Руските служби привличат от своя страна ,всички рускини с опит в най-старата профиесия на света.Че и дъщеря си завела,на испанския остров,където---яли ,пили и се веселии.Сега,някои плачат обаче.
25
1
 
3
 
! Отговори
Европейка преди 4 години
Две години са го крили и преди Евроизборите-хоп,компромат!Като обвинителките на Тръмп-като стана президент се сетиха,че преди 30 години ги ощипал по ***.Лицемерие та дрънка.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Латвийски надали щеше да разбере който и да е за какво става въпрос !Предпочела е на руски да общува с австриеца !Аз като говоря на гръцки не ме прави Грък нали?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Литовците също Естонците също, Украинците също, Белорусите също азиатската част на Русия също се говори на руски ??
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да триите пак ще го напиша !Рускинята е Латвийка !
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Латвия също се говори и на руски !
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Целият сайт толерира пациентите на психиатрията, на които е предписано да "общуват"; предложената ти кариера на безобиден *** не е терапевтична - въздържай се от изяви в този форум, бездруго той е компрометиран от изключителното присъствие на още един ***, който е изключително зле платен, некомпетентен и злонамерен.С докторите потърсете друг сайт с по-интелигентен и добронамерен ***, ако изобщо това е адекватно лечение за такива като теб.
19
1
 
6
 
! Отговори
M.A. преди 4 години
А Волен и наште "Патриоти" кога?
18
1
 
7
 
! Отговори
11-та божа заповед преди 4 години
Не се оставяй да те разобличат.Ясно що за християни са тези десните, ако и тази заповед не могат да спазят. То малко акъл трябва...
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе, любимците на Марешки. А бе не е ли ясно, че тези крайнодесни и националистически партии са пунта мара.
16
11
 
18
 
! Отговори
Въпрос на време преди 4 години
е всичките от десния спектър да изпопадат кат мухи. В Германия половината ръководство на АфД ги фанаха с нелегални дарения. С интелект не се отличават явно популистите. Сметай тези дет ги избират какви дънни риби са...
15
3
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
У нас "най-европейската партия"(ГЕРБ) работи от години по тоя начин(изнудване на бизнеса).А другата "про-европейска"(ДПС)"- от самото начало.Впрочем,нека видим как е от другия край на Океана-15 и повече години Бил Клинтън получава милиони за безсмислени речи по разни обществени институции.Като спонсорите винаги са едни и същи-фирми получили обществени поръчки по негово време.Сигурно е случайно,к'во пък.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно, това да не е БГ - продаваш паспорти на неясни типове за по 5000 евро и пак си управляваш.
13
5
 
3
 
! Отговори
рефж преди 4 години
4енгесария и там!журналист - обикновено работи за служби?? защо не са инсперирали с американска богаташка а с руска??
12
2
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Сега разбрах, че има видео запис на Кристиан Щрахе на остров Ибиса с рускиня, която представлява руски олигарх. Пиели пушели и си правили густото.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бг такъв скандал би се приел за нещо нормално. Биха подпукали този, който е разгласил разкритията. Щяха да го обвинят, че клати стабилността. В Бг разкритията на дала.вери са много лошо нещо. Дала.верите не са лошо нещо, напълно нормални са.
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руснаците продължават да играя сечено на всички европейски държави, явно и тайно използват подривна дейност и хибридна война, за да предизвикат разпад на ЕС
9
0
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Имаш ли видео доказателства?Не знам дали са видео или аудио записи, но тази сутрин по немската Welt за това говореха. Сигурно австрийската прокуратурата разполага.