Кристалина Георгиева и Мария Габриел сред фаворитите за председателския пост в ЕК

Настроенията са, че ще се търси жена от Източна Европа
29 май 2019 17:37, Екип на Bloomberg
39
Кристалина Георгиева и Мария Габриел сред фаворитите за председателския пост в ЕК

Кристалина Георгиева и Мария Габриел са две от изявените кандидатки в Европа за председателския пост в Европейската комисия (ЕК) след сформирането на Европейския парламент (ЕП), според бившият вицепремиер и министър на правосъдието Зинаида Златанова, коментирайки темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Балансът между половете е един от много важните, които трябва да се спази. Не по-малко труден е географският баланс за разпределение на четирите важни поста в ЕС. Кристалина Георгиева е един много силен кандидат. Мария Габриел също има опит в европарламента и би могла да бъде кандидат за председател на ЕК. Очакваме все още официалната позиция на българската държава по този повод“, казва Златанова.

Това, което предстои сега, е да разберем официалната позиция на България за двете българки и чия кандидатура би подкрепило българското правителство.

Още по темата може да научите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Гладни кокошки просо сънуват.
33
3
 
0
 
! Отговори
Може може преди 4 години
Колкото да не ви харесва са много добри.
32
0
 
5
 
! Отговори
мда преди 4 години
Може, ама друг път!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни високо платени чиновници, които навсякъде и по всяко време говорят едно и също по един и съши начин! Като програмирани.
30
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Това не е ли сексистко, балансът между половете да е само мъже-жени? Ами с останалите 24 кво прайм?
29
0
 
16
 
! Отговори
Грубиян преди 4 години
Марийка председател на ЕК? По-подходяща е за статистка в Лебедово езеро.
28
0
 
2
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Един мой приятел -български арменец,казва ,че във всяка важна работа трябва да има и по един арменец!?А като гледам напоследък какви ги вършат нашите политически гаргамелки и за какво ги използват,стигам до заключението,че ако се забърка някаква каша -в ЕС,в ООН или другаде-ще има и една българска маша!?За мръсната работа ,разбира се!
27
0
 
14
 
! Отговори
ууу преди 4 години
До socialenНалагат му ги по партийна линия от Брюксел, от ЕНП. На онези търтеи им трябват послушни хора. И по възможност официално да са българки, но с антибългарско съдържание - Габриел, Майдел ....
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кристалинка е професорка по научен комунизъм при Живков и после заминава на гурбет в САЩ, където става милионерка. Габриел няма 1 месец трудов стаж в България и също е милионерка. И двете са далече от проблемите на България за бедност, мизерия, нищо не направиха 31 години та сега ли ще помогнат нещо за 4-5 години. Единствено се интересуват колко са им банковите сметки и какви апартаменти имат.
25
1
 
17
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Кристалина Георгиева дори и в Световната Банка не я искат. Сега се опитват пак да я пробутат на ЕК.Селската мокрица Мария Гаргамел ще е още по-голяма излагация.Изобщо Борисов от де се ги намира такива!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърбиел няма достатъчно опит опит и ще се провали. Ще се провали първо с Брекзита и после с ЕС фашистите, а за бежанците като тръгнат жална ни майка.По-вероятно е Георгиева но и тя беше уволнена от Юнкер заради ЮНЕСКО.
23
0
 
13
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Фаворитки ! ? ! ? Блаженни са верующите !
22
0
 
11
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Стига глупости!!!
21
0
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Кристалина Георгиева и Мария Габриел са две от изявените кандидатки в Европа за председателския пост в Европейската комисияТова е невероятно.Сталинка я извадиха,поизтупаха прахта и е готова за функциониране.С какво я запомнихме,освен с пируетите на Борисов и нейните за ген.секретар на ООН и след това като не сполучи,заряза и комисарството и се отдаде на някаква добре платена вицепрезидентка длъжност в някаква банка.Ама,ако ще водевил да вземат да включат и Румяна Желева,за да бъде резила пълен
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две преиститутки,от народност,нямаща нищо общо с българската,които усилено ще "работят",срещу българската народност!Това сталинка ни го демонстрира нееднократно досега,което би трябвало да ни наблъска в чутурите,че в "европейската" комисия се назначават комисари,от тези,които са назначили комисарите след Октомврийската революция в Русия и чиято единствена цел е бой по гоите до дупка,до пълното им изчезване от Европа.Така,че,гойчета,нема лабаво - ще трябва да изчезнете от Територията!!!
19
1
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Габриел може да пробва cвирки в асансьора на ЕК.Защо винаги БГ стартира с две кандидатки? За да се неутрализират една друга? Оная кльощавата крадла от дето фалира Юнеско Бокова няма ли да се пробва отново.
18
2
 
10
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Тия не стават.Време е , да бъде избран ***- кастрат , с диплома от Пернишкия университет
17
4
 
6
 
! Отговори
смях преди 4 години
Къде забравихте Рада ГоспожинаТя е от умните и красивите и е от жълтите павета на източна европа
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов , ти ли си гарант на кмета на община Божурище , за заем от 1 000 000 , при заплата 1800 лв .??? Собственикът на ГЕРБ е краде.ц и лъжец осъждан многократно !!!
15
2
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Ха-ха-ха ако тая кокошка Габриел стане за мен ЕС е мъртъв!