Оставка и в Германия заради катастрофа на евровота

Лидерката на социалдемократите напуска поста
18
Оставка и в Германия заради катастрофа на евровота
Снимка: Reuters, архив

Андреа Налес, лидерката на Германската социалдемократическа партия, която влиза в състава на германското правителство, обяви днес намерението си да подаде оставка след катастрофалното представяне на формацията на европейските избори миналата неделя, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

Налес напуска както председателския партиен пост, така и лидерския пост на партийната фракция в парламента. Тя каза, че утре ще информира за решението си партийното ръководство, а във вторник и партийната парламентарна група.

На евроизборите социалдемократите останаха на трето място зад Зелените, които за първи път излязоха на втора позиция за първи път на подобен вот. На първо място се наредиха Християндемократическият и Християнсоциалният съюз.

Допитвания показват, че подкрепата за социалдемократите е на най-ниските си нива в историята на партията.

"Вече не разполагам с подкрепата да изпълнявам длъжността си", призна днес Налес. В разпространеното днес нейно изявление се посочва, че утре тя ще се оттегли официално от партийния лидерски пост, а във вторник от председателския пост на парламентарната група на социалдемократите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Малко преди изборите в тубата се разпространи едно 55 мин.видео на един 20 год.блогер и ако разбирате немски -намерете го и го гледайте.Ще останете потресени за какво иде реч...Като се започне с масовото обедняване на средната класа,милиардите хвърлени на вятъра за "борба"с климатичните промени,за лъжите и лицемерието на коалицията CDU/SPD,за зависимостта от американските служби и продажбата на оръжие в страни с конфликти и т.н.Всичко с факти и линкове.cdu -то, така и не успя да го опровергае.
11
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Френския Кловис е първият католически крал подложил на огън и меч съседната Турингия понеже жителите били ариански християни и не плащали данъците в пари и не знаели що е банкер. Той е първият управляващ изменил на религията и закона на племето си от алчност и себелюбие. От тогава Демократизацията няма спирка.
10
4
 
2
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Към Франция ще бъде присъединена и Валония.Валония винаги е била изконна френска територия.
9
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЩЕ ПОДАВА Я!!ТИЯ СЕ СРИНАХА НАПОЛОВИНА И ВЕЧЕ СА НИКОЙ :D КОЕТО Е МНОГО ДОБРЕ ЗА ЕС!
8
15
 
4
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Скоро както и Италия и Германия ще бъде френска колония и официалният език ще е френски!
7
9
 
8
 
! Отговори
Циник преди 4 години
"ВАТИКАНСКИЯ ПОП ОТ КАКВО СЕ ИЗДЪРЖА"------------Важното е , че гaлоша Рад-оff "издържа" руския поп.... и му забърсва задните части с нарязано Разбойническо дело Типичен посттекезесар
6
18
 
11
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Президентска реСпублика?С Рад-оff русофилския гaлош на чело?Ми направо обявете - Задунайска губерния на вaтeнките Поне като дойде руския поп със златния Ролекс няма да му се налага да се преструва - докато пълзи в краката му
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Налес: "Вече не разполагам с подкрепата за да изпълнявам длъжността си"Нинова: "Не можахме да победиме нашия враг ГЕРБ" (перифраза) !И наще комунисти се сравняват с германските социалисти !!!
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецо да ги съди! Без апартамент и Сансиор, си е гавра с процедурата.
3
10
 
20
 
! Отговори
Републиканец преди 4 години
Нинова си даде оставката, ред е и на Боко да подава. Толкова ниска активност не е имало никога. Оставка и президентска република. Освен президента вече никой не се ползва със нужното доверие за да ползва държавните функции. Оставка на всички, генерал Радев президент, главнокомандващ и върховен маршал на Републиката.
2
6
 
15
 
! Отговори
lelka преди 4 години
Тая партия се топи много бързо. Има и още пресни новини от Германия, а те казвват че партията на зелеените според последни проучвания е надминала процента на партията на Меркел. Те и сега двете управляващи партии не събират вече мнозинство, но сега е още по-катастрофално. Там отдавна се говори за махането на Меркел, тя също го съобщи, но нещо се тутка. Та следват още интересни новини от Германия. А и те са тия дето държат наш Бойко на власт.
1
7
 
25
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Тук Бойко не подава оставка Цецо сега ще си харчи парите за какво са се борили едно време да дойде Цветанов и да крадат няма по загубенан държава от България това е държавата с най много крадци Цветанов Фандъкова Стойнев Цветанов Бойко то бяха кражба то беше чудо ? Никога ГЕРБ пращайте си децата в чужбина тук са само крадци и *** народ ?