18 часа, а решение няма. Борисов иска "реален ресор" за България в ЕК

Кристалина Георгиева няма да оглави Европейския съвет, според премиера
Обновена: 1 юли 2019 14:28 | 1 юли 2019 14:23, Веселина Йорданова
105
18 часа, а решение няма. Борисов иска "реален ресор" за България в ЕК
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че иска България да запази "реален ресор" в ЕК.

След края на близо 18-часовото заседание на Европейския съвет, Борисов посочи, че няма да коментира "глупостите, които излизат", защото решение за висшите постове в Брюксел няма

Още по темата
Борисов уточни, че името на Кристалина Георгиева е било предложено в търсенето на следващ председател на Еврокомисията, но за това трябва мнозинство. Освен това тя си имала работа в Световната банка и нямало защо да й се търси.

"И аз спечелих изборите преди 4-5 години, ама БСП и ДПС си направиха коалиция и сложиха Орешарски за премиер, а ние бяхме първа политическа сила. В същата хипотеза сме и в момента - левите и либералите заедно имат повече, отколкото ЕНП и сме длъжни да правим компромиси", каза той.

Друго предложение било за наше назначение на поста върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността. Пред този вариант обаче той предпочитал да имаме еврокомисар с "реален ресор".

Премиерът добави, че Мария Габриел е доказан еврокомисар и правителството смята да предложи тя да остане в ЕК.

Цяла нощ, цяла нощ, не сме си ходили, изгоряха ни хотелите, коментира дългите разговори Борисов.

Обсъжданията за разпределението на висшите постове продължават утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Nema da stane bate boiko komuniskata georgieva ne e sa tosi post vebet i dr ne gi haresvat supet h markov ti kasva kristelina ne stava be boiko kade e debelata pavlova grosnata gabriel niloi njama da ja isbere boiko horata da s vkus i gledat snanijata ne kato teb sobstveni interesi s veber i dr boiko gerbeti de islijihte stanischev saschto ne stava no von de lain germankata stava voenia minstr na brd ba6ta i besche goljam minister na brd a ti boiko s bratov4et si milioner -zvetelina borislavova
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък селски ***!
84
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези две кози няма да стане! Едната дърта, другата дръглива, но на Бойчето в харема са такива!
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, и ние направихме така. Първата политическа сила не излъчи премиера и всички помним колко устойчиво решение беше това. Подобен ход подкопава демокрацията. ЕНП победиха и трябва да излъчат председателя на ЕК. За какво иначе партиите се състезават за първото място? Разни политици се опитват да извадят аргументи от *** си, само и само да излъжат, но нещата не са толкова сложни. Като цяло демокрацията е в опасност и загубилите винаги се опитват да дестабилизират положението.
82
1
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
За 18 часа не успя ли да си подремнеш на стола? Ами ако ти е омръзнало ходи си в Банкя да се наспиш !
81
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тази Европейска ***.Няма да издържи дълго и ще се разпадне уви! Наша си е и лобирам за нея! Но да се НАРОЧВАТ ОТ РЪКОВОДСТВОТО И "КАНДИДАТИ" И ДА СЕ "ДЪРЖИ" ДА Е ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА "ЛИЧНОСТ"! Не Е ДЕМОКРАТИЧНО! БЕЗ НИКАКЪВ КОНКУРС ЗА КАДЪРНОСТ? Е ИЗБРАН ПРЕДВАРИТЕЛНО! Има гнилост в това "решение"!!! НЕЩАТА НЕ СА ЧИТАВИ ТАМ! И като добавим и слугинажката "политика" в полза на Америка.И съвсем я забатачват тия в тоя кошер на оси в Брюксел! Нашият фигурант изобщо не желая да го коментирам!!!!
80
1
 
4
 
! Отговори
yyy bre преди 4 години
3-4 *** решават в тоя уж "равноправен" съюз, 3-4 *** се опитват да удържат позициите на нормалните, и останалите 20 сред които и нашия ходят да се надупят в полза на господарите си. И е сигурно само че ни увеличават вноските които отиват за мигранти и "малцинства", затягат визовия режим като да сме външна държава, връщат ни *** и др да сме ние гетото на ЕС.
79
1
 
10
 
! Отговори
Комарджиев преди 4 години
Извадихме два коза! язът, то било на безкоз, бе
78
1
 
12
 
! Отговори
Питко питанчевия преди 4 години
И кво стана с Кръсталина? А Недечева-аматьорова (според Карлето Билдов)? Срам Калинков, брей
77
2
 
10
 
! Отговори
tc tc тц тц тц преди 4 години
18 часа са чакали Бойко да излезе от тоалетната след сутрешното му с***не, за да им каже какво да решат.
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Освен това тя си имала работа в Световната банка и нямало защо да й се търси."" А, такааа, на нашите хора е важно да осигурим работа!
75
2
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
боже няма да забравя като се изтъбани пред Тръмп Биби още ми е пред очите. Естетствено, че Тръмп въобще не го и позна, но аз мисля че го и взе за обслужващ персонал. Нашия отива подава ръка и чака пресаташето да го снима да се сложи у ФБ. И Тръмп застана така, усмихна се , зае поза ...все едно се снима до японски туристи в Ню Йорк. Путин го гледаше така...нашия кученце му подарява, Вова го гушка, Биби седи отстрани ухилен по селски до уши..хванах ти цаката аз, влязах ти под кожата...Малеей!
74
3
 
17
 
! Отговори
www преди 4 години
ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА СЕ ТРЕВОЖИ.... КАТО ЧЕ ЛИ НЯКОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МНЕНИЕТО МУ ..
73
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селския цар се взел за господар!
72
4
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Любимецът на простите в БГ.---дано не си прав. Защото с оглед на това, което остава у БГ този човек ще бие бае ти Тошо по управление...
71
3
 
18
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Абе, момчета, населението на България е 1.67 % от населението на ЕС.Смятате ли, че изобщо някой обръща внимание на бръщолевенето на нашата фурнаджийска лопата и патологичен лъжец?--виждал съм го бе дядо Петре, нашето се бута там, подава ръка здрависва се...Те го гледат еврепейците, насилват се да не се разсмеят, ама едно такова... като на коте дето ти се търка у краката. Особено като се буташе да застане пред Тръмп за да го снимат на негов фон...как го гледаха тогава.
70
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов се опита да изтъргува Кристалина Георгиева и Мария Габриел,но не му се получи.Само,че нашия е забравил къде се намира.Тука може да си прави разни врътки и да си пазарува тоя и оня,но там е ударил на камък.
69
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В царството на слепците и Едноокия, прадон Еднокнижния е цар.Много тъжно, нали ...
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
18 часа!??? Шо далавери се врътнаха в родината през това време. Аре по-бърже
67
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно е политиците в ЕС да посетят спешно жестомимичен курс, за да разберат най-сетне какво им нарежда г-н Борисов