Българите, които живеят в Брюксел – основно чистачки и строители

Чужденците от ЕС са 23% от населението на града
9 сеп 2019 10:56, Елка Василева
100
Българите, които живеят в Брюксел – основно чистачки и строители
Снимка: архив, Булфото

Българските граждани, заселили се законно в Брюксел, работят основно като чистачки и строители. Това показват данни, представени в местни медии.

Отбелязва се, че чужденците от ЕС съставляват 23 на сто от столичното население. Най-често европейските имигранти са на възраст между 25 и 54 години. По-голям е делът на жените имигранти от новоприетите държави от ЕС, като единствено при гражданите на България, Румъния и Полша се наблюдава числено превъзходство на мъжете.

Населението на Брюксел е 1,2 милиона души, като от тях 275 000 са имигранти от ЕС. Делът на тези чужденци е нараснал между 2000 и 2018 г. със 130 хиляди души, показват данните, цитирани от БТА.

Допълва се, че делът на европейските имигранти в столицата постоянно расте, с изключение на броя на британците и гърците. От 2016 г. насам се отчита задържане на притока на новодошли европейци, вероятно заради липсата на нови разширявания на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е несъвместимо с комунистическия морал!
67
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще внесе, ама след 20 години. Такива като тези загробват България. Трябва да им се взима такса по 5 000 евро *** всяко влизане или излизане от страната!
66
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
'Мили', съграждани тези чистачки и строители там, имат и къщи, имат и удръжки на заплатите си. След 15-20 години ще се пенсионират и ще се върнат в България, тази къща там, струваща минимум 250к евро ще я продаде и ще дойде в България и с европейската си пенсия ще живее в България.Разбирате ли ме на къде бия ? Тоест този наш съгражданин, който вие го смятате за ***, ще внесе повече пари в БВП-то на България отколкото 3 поколения български 'професори' и то без да краде от държавата.Помислете
65
9
 
23
 
! Отговори
Светльото бъдеще преди 4 години
Незнам за Белгия ама тука в английско всичко е по -евтино от бегето..само жените не са...айде, ОспеХ дРогари-да лъскате търбусите на лукойл и Дебелян пеевски и Дпс с боко тиквата...за 2 години ни един път не са ме спирали от Английският Кат ,кат се върна и се почва с *** муцуни и тупи катаджийски номера?,тва само в русия го има
64
1
 
17
 
! Отговори
белгиец преди 4 години
В Белгия е добре. Бирата е хубава. Градовете са чисти и подредени. Да живее Фландрия и Валония !
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с плочкаджиите е вярно. В провинцията в Германия, в която живея (Бранденбург) сега най-сериозно вървеше кампания по гимназиите с цел да се откажат от университет учениците, завършващи с матура, и да се пренасочат към чиракуване в точно такива професии. Пазарът на квалифициран труд с университетска диплома наистина е толкова, ама толкова зле, и толкова пренаситен.
62
7
 
21
 
! Отговори
Светльото бъдеще преди 4 години
Седете си в Бг..българи....на Шишо пеевски са му нужни троловете да търката билети за мафията...
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми там отиват хора които не говорят език или нямат образование какво искате да правят? Директори? Или пак ЕС и демокрацията са виновни?
60
8
 
5
 
! Отговори
Светльото бъдеще преди 4 години
Руски ***...тая година на Менорка(не майорка за незнаещите;) догодина на Доминикана!!!!!! Да го дуФате руският миризлив ватнишки ***! Вървете в сибир да чепкате руда ..
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър плочкаджия в БГ с репутация и "портфолио" със завършени проекти за няколко месеца през лятото изкарва колкото едно ИТ за цяла година, в другото време е шапка на тояга...
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То затова ли тук е толкова мръсно и всичко се руши?
57
5
 
5
 
! Отговори
стефан преди 4 години
Вие на каво се надявате бре БЪЛГАРЕ? Необходима е евтина работна ръка за проспериращия Запад и вие му помагате!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазарът на квалифициран труд е труден не само за източноевропейците, а за ВСИЧКИ. Броят студенти нараства постоянно в пъти. От западняците, завършили висше хуманирана специалност без учителска квалификация 99 от 100 човека са излишни на трудовия пазар. С икономика, информатика, медии работодателите също се възползват от твърде многото завършили и предлагат работа на безценица. След въвеждането на минимални заплати заплащането на квалифициран труд често е едва 2-3 евро повече от неквалифицирания.
55
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разберете едно нещо - без строители всички звизди, IT-та, инфлуенсъри, "анализатори", "експерти", блогъри, икономисти и вся остальная се връщате да живеете в пещерите! Те без вас МОГАТ, но вие без тях НЕ ! Зависими сте! Зависими сте и от земеделци, техници, инженери, доктори, учители, миньори и животновъди!
54
7
 
11
 
! Отговори
Теодор фон Правец преди 4 години
Яжте банани, мийте улиците на Запад и се молете западни фирми да отворят завод в България да им работите най-евтино от всички.
53
9
 
4
 
! Отговори
Урсула фон дер Лайен преди 4 години
България е просперираща и благоденставаща държава образец за членка на ЕС!
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде не обичат простаци, на запад най-малко---Никога не сте живели на Запад, за да знаете колко и какви простаци има там, нали?
51
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Запада българите са хора втора категория, славяни, slaves, слуги. И ясно ни го показаха - стоки второ качество, членка на ЕС второ качество, а една част от българите продължават да се навират и да се натискат да са слуги и хора второ качество. Нямаме какво да правим със запада, бъдещето на България е с Русия.
50
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама те и там умират от глад. Я ги питай по ресторанти в центъра на Брюксел ли ядат или чакат на тумби от Лидъла да изхвърлят дупетата от салам и да ср нахвърлят на огризките.Аман от *** и слуги!
49
0
 
19
 
! Отговори
Крамер преди 4 години
Чудесно че тези хора ряботят!Осигорени са плащат данъци. Един стоителен работник е добре платен. И условията за работа са на високо ниво. Какво сте ми записали у тоя кален сайт за тези нормално трудещи се хора, напълно легално работещи?? Бая сте долу на интелектоано ниво. Я кажете за другата страна на Брюксел дето до центара има цели гета от забулени и какви ли не скакалци дето нищо не прават ами са на СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ, помощи които редовните граждани както тези Българи плащат чрез данаци