Българите, които живеят в Брюксел – основно чистачки и строители

Чужденците от ЕС са 23% от населението на града
9 сеп 2019 10:56, Елка Василева
100
Българите, които живеят в Брюксел – основно чистачки и строители
Снимка: архив, Булфото

Българските граждани, заселили се законно в Брюксел, работят основно като чистачки и строители. Това показват данни, представени в местни медии.

Отбелязва се, че чужденците от ЕС съставляват 23 на сто от столичното население. Най-често европейските имигранти са на възраст между 25 и 54 години. По-голям е делът на жените имигранти от новоприетите държави от ЕС, като единствено при гражданите на България, Румъния и Полша се наблюдава числено превъзходство на мъжете.

Населението на Брюксел е 1,2 милиона души, като от тях 275 000 са имигранти от ЕС. Делът на тези чужденци е нараснал между 2000 и 2018 г. със 130 хиляди души, показват данните, цитирани от БТА.

Допълва се, че делът на европейските имигранти в столицата постоянно расте, с изключение на броя на британците и гърците. От 2016 г. насам се отчита задържане на притока на новодошли европейци, вероятно заради липсата на нови разширявания на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазарът на труда на Запад - цитирам два истински примера от репортажи по немските телевизии. Момче германец, завършил икономика, взето от фирма на заплата от 1700 евро нето в Мюнхен, с която не можеше да си намери квартира по никой начин. Много пора на неквалифицирана взимат толкова и повече. Момиче германка, иска да стане продавачка. Един цветар й предлага да му работи една година съвсем безплатно за стаж (!), след което да му чиракува още 3 години. И двете истории са истински.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновен е Путин и русофилите, затова българите не ги назначават за управители и мениджъри, ами ги използват за чистачи и слуги и чернорабитници.
46
3
 
2
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Юропската мичта.
45
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Българите, които живеят в Брюксел основно чистачки и строители ""..................когато идваш от село без култура или образование ... с насадена любов единствено към Русия ... какво друго да работиш ?Никъде не обичат простаци, на запад най-малко
44
3
 
3
 
! Отговори
Светльото бъдеще преди 4 години
Хаха.кат прочетеш кви ги пишат половината бг..много простотия..ами,посъвецката държавичка на КГБ си остава със съвецкото..трудим се за партията и Вожда.. по надолу един ви го каза: ходи се по места за почивка дето Вие в съвецка България само гледате по ТВ...(испанкото море е едно нищо)Гласувайте за бкпбойко тиквата на копанаря живков и пак мизерията ще Ви налази...па плюйте всички бачкатори в чужбина ,че били нещастници и ***;)))))
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви да са мнозинството освен нискоквалифицирани бачкатори. Основният шанс на българин там за висококвалифицирана работа е ако е добре с математиката, финансите, статистиката, програмирането. Иначе никой няма да си наеме източноевропеец за ръководен персонал, който говори местния език с тежък акцент, не познава местната култура и традиции. Ако пък си завършил право или икономика в БГ, няма абсолютна никаква конвертируемост на запад.
42
2
 
5
 
! Отговори
Свобода за България преди 4 години
М да това стана от тези хора коит бяха -Учители, инжинери,лаборанти итн.... Сега принудени от евроталантическият геноцид тези хора работят гнусна работа на запад само за да могат да изкарта някой лев.А соц .България от необразованите за 45 години направи така че 99% бяха грамотни . Да не говорим какво беше соц.грамотноста
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Not a cleanerПич, тия пари дето си ги цитирал аз ги вадя за час, там където съм ходил на почивка ти и по ТВто не си го гледал, Карам коли дето с заплатата си не може да им платиш само гумите, имам самолет, ще си купувам и космическа совалка. Леле колко лесно било да се напишат всякви простотии, еле па на шлюкавица, която сигурно сред официалните азбуки в УС компаниите.хахахахахаха
40
8
 
5
 
! Отговори
Много ясно преди 4 години
програмистите си седят тука обаче и взимат хиляди и хиляди левове заплати.хората които реално работят им писва да издържат разглезените програмисти и заминават за Брюксел.
39
2
 
16
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До 31-виЗащо,сега при тая липса на работна ръка,да не би заплатите да са ПОРАСНАЛИ?!Тези хора,ако бяха останали в България,щяха просто да *** гладни.АМАН ОТ ФАЛШИВИ ПАТРИОТИ!!!
38
3
 
14
 
! Отговори
България в ЕС и НАТО преди 4 години
Пълно оскотяване на населението.
37
1
 
30
 
! Отговори
... преди 4 години
Няма ко да се лъжем! В България добре живеят по-малко от 10% от населението и! Само за пример! Средна пенсия 300лв. 2.5 млн пенсионери! Ха живейте с 300лв на месец да ви видим! После освен в софия и още 1-2 града средната работна заплата е около 600-700лв. като това второто е мечта за над 50-60% от работещите! Цените на продуктите хранителни и други, са горе долу както в западна европа! Да не кажа че някъде в европата са доста по-евтини! Та няма ко да се лъжем тука добре живеят около 10% и по ***
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е българина на ходи да слугува за по големо мерезе да си зима мангизите и да си купува хубави неща и западна апаратура.
35
0
 
11
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Местата за президенти са малко и са заети, та затова.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам що се учудвате - вместо да бачкат тук за МРЗ, отиват там да бачкат за тамошното МРЗ, което е в пъти повече.Може да благодарите на бай-мутрата, шофьора на Бай Тошо, че изрекламира държавата ни като страна с евтин труд, за да разбере матрияла, че ако тука се мре от глад, на запад със същите пари може да се живее.Иначе кадърните не ги гледайте, те обикновено не се появяват в тези класации.
33
9
 
8
 
! Отговори
Not a cleaner преди 4 години
До КадъренGanio, az rabotq I jiveq v Brussels ot 6 godini. Rabotq za Us company I daily rate mi e 450 EUR. Finance, ako ti govori neshto. Parite, koito vadq za sedmiza sa ti godishnata zaplata. Hodq na pochivka 3 pati v godinata na mesta, koito ti si vijdal samo po TV-to. Derzaite I heitvate, samo sgan ostana v Bulgaria.
32
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само в Брюксел...в цял свят където има българи - това работят. И хамали също. Най проспериралите стават шофьори на таксита или камиони.
31
6
 
8
 
! Отговори
Шоп инг преди 4 години
Гласувайте за ГЕРБ и ще миете тоалетни на запад!
30
5
 
3
 
! Отговори
Condios преди 4 години
hahahaha it is good that you specified >EU< foreigners.77% of inhabitants in Brussels are >non-EU< foreigners.No Belgian lives in Brussels anymore. They all come in the city to work, and leave the hell hole as soon as they are done.
29
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тези хора бяха останали да работят в България икономиката ни щеше да бъде много по силна. Това са евтини национални предатели и ***, които се продават за пари.