Юнкер след срещата с Джонсън: Няма работещо предложение!

Лондон пък обещава засилване на преговорите за развода с ЕС
16 сеп 2019 18:30,
15
Юнкер след срещата с Джонсън: Няма работещо предложение!
Снимка: БТА

Досега Великобритания не е предложила работещо решение, което би заменило предпазния механизъм за ирландската граница, залегнала в споразумението между ЕС и Лондон за британското оттегляне от Общността. Това се посочва в изявление на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след днешната му среща с британския премиер Борис Джонсън в Люксембург.

"Великобритания има отговорността да предложи правно приложими решения, съвместими с постигнатото споразумение", отбелязва Юнкер.

Още по темата

Той допълва, че ЕК остава готова да разгледа подобни предложения, които биха изпълнили целите на предпазния механизъм. Подобни предложения още не са направени, се посочва в изявлението след днешната среща.

ЕС остава единен, а ЕК е на разположение 24 часа в денонощието, казва Юнкер. Той уточнява, че ще говори по тези въпроси пред Европейския парламент в сряда, пише БТА.

От канцеларията на британския министър-председател Борис Джонсън заявиха, че преговорите между Великобритания и Европейския съюз за споразумение за напускане ще бъдат засилени. Той няма да поиска отлагане на Брекзит след 31 октомври, предаде Ройтерс.

"Лидерите се съгласиха, че е необходимо обсъжданията да се засилят и че скоро ще се провеждат ежедневни срещи", заяви премиерската канцелария след среща между Джонсън и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Беше постигнато съгласие, че би трябвало също така да се водят преговори на политическо ниво между Мишел Барние и министъра за Брекзит", каза канцеларията, според която може също така да продължат разговорите между Юнкер и Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
пълна загуба на време са срещите с този рошлютези срещи струват пари а не произвеждат нищо ново
14
2
 
2
 
! Отговори
Има си хас преди 4 години
от десен популист нещо работещо да очакваш...
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес в Пещера Бацо каза, че Юнкер не бил дошъл за отварянето на завода на Домуса защото бил болен. Видно е, че е боледувал заедно с Борката!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главанаци!
11
1
 
9
 
! Отговори
xe xe преди 4 години
щеше да бъде интересно ако така излизаха соц лагера от орбитата на СССР през 90-те като Англия от ЕС - 1.Писмено предупреждение че след 2г излизат. 2.още години да се разберем за условията 3. след 100г излизат разкъсани на части едва живи. Нека ви е, който не учи история ще се дупи още на господарите си и най вече на слугите им.
10
6
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Вижда се колко е важно мнението на народа в западните демокрации. Истината е, че тези западни демокрации са просто едни корпорации, които цоцат евтини ресурси от васални държави.
9
4
 
6
 
! Отговори
do 6 преди 4 години
това казвам, че цената на независимостта е безкрайно висока, глобалисткия ЕС съгласен ама като ви поразкъсаме - нещо като БГ при излизане от Османската империя - разксана на части.Е какво ще решиш - да излезе накъсана или да остане в османската империя. На части другарю, на части , но извън "опеката" на господарите. Разликата е че ирландии шотландии доброволно остават, пускаш ги и спасяваш малката част свободолюбиви британци, другото да заминава, тяхната съдба е ясна но щом е доброволна не ги мисли, като иска някой да се самоубива не мож го спрая...
8
2
 
8
 
! Отговори
pscccc преди 4 години
Англия е в лапите на либералите, които работят за демократолиберастоглобалистите, там се наливат яки пари и целия слугинаж е при глобалистите защото плащат добре.Не ги интересува ни народ ни референдум а просто следват спуснатите задачи на шайката И затова народа е зле защото никой не работи за неговите интереси макар че той плаща и с неговите пари глобалистите издържат послушните правителства.Проблема е че макар народа е мнозинство се облъчва лесно от медии и др. И не може да схване къде е в задачата. Нещо като много риби умни и красиви ама един рибар може да ги примами и излови с въдицата.
7
4
 
9
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Как става номера вкарват се в Англия поляци испанци французи португалци и тн дава им се гражданство и след време почват да гласуват и изменят вота на коренното население.Това е глобализацията обезличаване на нации.Ето затова граница се пази с картечници кучета бодлива тел и мини.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отлагане няма да има, наглобританците напускат на 31 октомври, Шотландия излиза от състава на Великобритания, след това Северна Ирландия се обединява с Република Ирландия. Паунда става левче.
5
5
 
7
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Браво на Юнкер - доказал се е като сериозен лидер с успехи в алкохолната подготовка. Нужни са повече такива лидери.
4
4
 
8
 
! Отговори
axa преди 4 години
е какво да каже ишиаса - работи за глобалистите и целта му е да не пусне Англия. Англия иска независимост и разбира се не получава такава защото независимост досега с приказки никъде по света никой не е става. Справка -световната история . четете и се учете, че само неграмотници
3
1
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ишиаса не трябваше ли да е болен поне така рече Винету, а на снимката си изглежда като жив даже се усмихва.
2
1
 
7
 
! Отговори
? преди 4 години
Юнкер не си ли лекува ишиаса?Нали Урсула фон дер Лайен беше избрана за председател на Европейската комисия.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костов вече го предложи .Отлагане на Брекзит за новата комисия .