Кристалина Георгиева начело на МВФ - Какво означава това?

Свърши ли монополът на Западна Европа върху подобен тип позиции?
28 сеп 2019 10:50, Петя Славова
50

Какво означа изборът на Кристалина Георгиева за България, за региона, свърши ли монополът на Западна Европа върху този тип позиции и конкретно на МВФ?

"Първо е лично постижение за нея – професионалист, който е оценен на изключително високо ниво" – каза в предаването "Брюксел 1" Левон Хампарцумян, банкер и председател на Български форум на бизнес лидерите.

"Онези хора, които вечно сънуват конспирации срещу България и българите, няма какво да кажат, защото имаме Кристалина, златните момичета, Григор Димитров, които като постигнат нещо, светът ги признава, сваля им шапка, коленичи, целува и т.н. За България е постижение, че самата тя не толкова отдавна, беше клиент на фонда със спасителни програми.

Важен е резултатът, който е позитивен за Кристалина Георгиева, за България и за Източна Европа. Защото представител на един нов регион на света, който беше в комунистическия мрак, изведнъж започва да дава хора на ключови световни позиции", допълни Левон Хампарцумян.

Какви врати отваря тази позиция към Източна Европа?

"Това е невероятен успех, огромен, световен успех. Искрено казано още не вярвам, че това се е случило. Не вярвам, че българка е шеф на МВФ!", коментира Муравей Радев, бивш министър на финансите.

"Това е изключително влиятелна фигура в световен мащаб. Няма процес – икономически, финансов, глобален, който да се осъществи без лидери и държави да се допитат до шефа на МВФ. Това е фигурата, която е световен експерт. МВФ се грижи за икономическото и финансово здраве на света. И Кристалина е там, на върха!", заяви Муравей Радев.

Целия разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" днес от 17.30 ч. по Bulgaria ОN AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
fact преди 4 години
ми нищо не значи!Евреите лъжат, че вема инфлациа, за да може да имат алиби за нулевите лихви по депозитите!Сичко ти поскъпва в пъти - инфлазия нема.....Щом сатодото воже да преглатне това, нами може да ива и сталинка за фронтмен на кукловода.
35
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не означава. Промитите мозъци ги има навсякъде. Не оставиха ли източните политици населението да мизерства. Как мислите как е да получаваш 600 лв заплата в България и същевременно на горката Гърция да и опрощават 300 млрд. Има нещо сгрешено в българските политици. А Кристалина е послушник на това същото възхвалявано на запад мислене. Така че дали ще е Кристалина или някой друг няма значение.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДА ЯДЕШ НА СТАЛИНКА ТУЙ ОНУЙ- ГАДНА ВИ Е РУСОФИЛСКАТА ОПОРКА...КАЗВАШ ДА ОТИДЕМ В ЕВРАЗИЯ- ЕХ МЕЧТИ- РУСОФИЛИТЕ ЩЕ ОТИДАТ В ЕВРАЗИЯ ДА РАБОТЯТ- ДА БЕ ДА....
33
25
 
1
 
! Отговори
Sadia A преди 4 години
Organizator e boiko borosov,izbraha ya po negovo gelanie,zashtoto you e edin ot svetovnite lideri I s nego se saobrazyabat vsickii,Dori I putin
32
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталинка,няма потекло и ще се издъни.Много казах и ме изтриха.Правим сешироко скроени,без да знам каквозначи.
31
22
 
8
 
! Отговори
И какво ни бърка нас преди 4 години
човекът,който продаде Кремиковци и БГА Балкан за жълти стотинки и стана милионер,коментира.Кристалина работи за Вашингтон и няма нищо общо с България.Гришо е един некадърник.Единствено гимнастичките са кадърни и прославят България.
30
22
 
9
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Аз ще ви кажа точно какво означава според изказванията на няколко специалисти по въпроса!И не става дума за политически изказвания,а за експертни.Изказванията са леко завоалирани,премерени и политкоректни,за да ги преследват!?Оказва се,че вече МВФ далече не е това,което беше-влиянието му силно е намаляло и правителствата вече нямат никакво желание да работят с него!Финансово състояние - лошо!И затова се поставя въпроса каква ще бъде задачата на г-жа Кристалина-да реанимира или погребе фонда!?
29
25
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Едно време Сталинка щеше да бъде най-много доячка в някоя кравеферма на ТКЗС-то.Днес е шеф на МВФ-то.Какво се значава това ?Означава, че светът е деградирал дотолкова, че вече е едно голямо ТКЗС, управляеано от ***.
28
21
 
8
 
! Отговори
помня преди 4 години
Тая искаше да приемаме мгранти,та да ни оправят и подбрят генофонда.Ади да си ги покани у дома пришълците и да и подобрат гените.Трябва да сме толерантни.
27
25
 
9
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
В навечерието на новата голяма рецесия,която се очартава да бъде поне два,три пъти по-тежка от тази през 2008-2009 за самата Кристалина Георгиева избора е двуяк.От една страна получава важна работа в "интересни времена",както гласи китайското проклятие. От друга страна,дори и да може,което е съмнително за типична чиновничка, изпълняваща написани от други правила и протоколи,няма как да направи каквото и да е за да облекчи кризата.
26
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВФ е един голям изнудвач, който кара закъсалите държави да се саморазпродадат на свързаните хора с МВФ.
25
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото имаше значение, че българката Дилма Русев стана президент на Бразилия и я изгониха за корупция.Еничари *** международни, търсещи да си напълнят с още милиони банковите сметки. Къде плащат данъците си?
24
24
 
9
 
! Отговори
ех-оптимист преди 4 години
Била единственият кандидат... или другите (мъже) не са отговаряли на новите стандарти. А Сталинка си е сред отличниците на НСР, а това значи нищо хубаво за обикновения човек
23
23
 
22
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Пионката от която нищо не зависи освен да опере пишкира ако се разкрие някоя далавера под масата. Там всичко е така , тези постове са за пред хората да има там някой да гледат.А за нас значи едно нищо , лелчето и дреме на швепса за нас.
22
24
 
14
 
! Отговори
Яни преди 4 години
Вижте трошачите на пари как се защитават и хвалят ! Тия , 80-100 хил. лева месечна заплата за нищо я нямат ! Вижте им банките само какви крепости са. Болните деца и пенсионери нека умират .
21
26
 
19
 
! Отговори
Един товарищ преди 4 години
Давай, Сталинке! Завършила ВИИ "Карл Маркс", отличничка по планова икономика и история на БКП. Обаче, вижте как добре я приемат западните й господари.Абе ние товарищите винаги сме ви казвали, че най-заклетите комунисти, сме най-големите галеници на капитализма.
20
27
 
10
 
! Отговори
курвите надделяха преди 4 години
До северозападУправляват ни жени от БКП и деца-на сините ***! Какво Божие наказание!
19
25
 
25
 
! Отговори
tyr преди 4 години
Гръмки фанфари бяха за Мария Габриел,която сигурно стана милионерка ,а успех за България не видех.Същата е Кристалина ,успех за нея,за България и българите едно голямо нищо.
18
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
веднага да й се построи паметник пред народното събрание...
17
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионерка, която вместо да се пенсионира, ще трупа пачки в банковата си сметка, защото е подмазвачка и послушка на САЩ. България нама да получи нищо и ще се обезлюди още повече след "успехите" на МВФ в страната.