Кристалина Георгиева начело на МВФ - Какво означава това?

Свърши ли монополът на Западна Европа върху подобен тип позиции?
28 сеп 2019 10:50, Петя Славова
50

Какво означа изборът на Кристалина Георгиева за България, за региона, свърши ли монополът на Западна Европа върху този тип позиции и конкретно на МВФ?

"Първо е лично постижение за нея – професионалист, който е оценен на изключително високо ниво" – каза в предаването "Брюксел 1" Левон Хампарцумян, банкер и председател на Български форум на бизнес лидерите.

"Онези хора, които вечно сънуват конспирации срещу България и българите, няма какво да кажат, защото имаме Кристалина, златните момичета, Григор Димитров, които като постигнат нещо, светът ги признава, сваля им шапка, коленичи, целува и т.н. За България е постижение, че самата тя не толкова отдавна, беше клиент на фонда със спасителни програми.

Важен е резултатът, който е позитивен за Кристалина Георгиева, за България и за Източна Европа. Защото представител на един нов регион на света, който беше в комунистическия мрак, изведнъж започва да дава хора на ключови световни позиции", допълни Левон Хампарцумян.

Какви врати отваря тази позиция към Източна Европа?

"Това е невероятен успех, огромен, световен успех. Искрено казано още не вярвам, че това се е случило. Не вярвам, че българка е шеф на МВФ!", коментира Муравей Радев, бивш министър на финансите.

"Това е изключително влиятелна фигура в световен мащаб. Няма процес – икономически, финансов, глобален, който да се осъществи без лидери и държави да се допитат до шефа на МВФ. Това е фигурата, която е световен експерт. МВФ се грижи за икономическото и финансово здраве на света. И Кристалина е там, на върха!", заяви Муравей Радев.

Целия разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" днес от 17.30 ч. по Bulgaria ОN AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
28
 
10
 
! Отговори
3 национални катастр преди 4 години
Където влезе българин комунист и фалита идва не след дълго. Затова очаквам много скоро МВФ да фалира.
15
27
 
17
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Ама какво да очакваме пък ния от Сталинка и новия и пост? Каквото направи като комисар специално за България! Едно голямо нищо! Та и сега,21342 ще работи в интерес на тези дето я поставиха на този пост!
14
27
 
25
 
! Отговори
Ма много сте прости! преди 4 години
Заради леля КриСталинка промениха правило, за да стане възможно тя да се кандидатира. Това могат да направят само много, ама много силни групировки. Значи КриСталинка е била вече захлебена като техен човек. И ще защитава техните интереси.За какви български интереси бълнувате вие тук?
13
28
 
19
 
! Отговори
Това означава, че преди 4 години
парите на света са в ръцете на една "глобалистка", поощряваща идеята в ограбената й родина да се настанят чуждоетнични друговерци, тръгнали към Европа с намерението да живеят на социални помощи, да налагат ислямски модел и да се размножават като зайци.С големи възможности ще бъде жена, която преди време имаше възможност, но не си мръдна пръста, за да помогне на съсипано от наводнение населено място в родината си!На какво да се радваме, при това положение? Още една безродница ще напълни гушка.
12
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Означава нови заеми с висока лихва за БГ-тото.
11
26
 
18
 
! Отговори
Чукча преди 4 години
След дълги дни на размисъл, какво означава това стигнах до извода, че трябва да си отворя една студена бира!
10
22
 
18
 
! Отговори
Да се поклоним! преди 4 години
Поклонете се на Бойко!Целунете бомбетата на неговите опинци!Па кажете:Вожде,към светлини бъднини води ни!
9
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава.Пази Боже!
8
26
 
10
 
! Отговори
много зле преди 4 години
Изказът на разни ченгета няма никака стойност и е тотална лъжа и заблуда.Истината е съвсем друга,другарки и другари!Слугите на дявола се познават по делата.
7
11
 
27
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Затвърждава позициите на ПП ГЕРБ...
6
27
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Колкото при Кристин Лагард означаваше нещо за жълтите жилетки същото ще и при Сталинка.
5
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВФ губи тежест и е време да стоварват вината на някой наемен. Агентката на Ми 6, е идеална за целта. Дали е в сделка, или използват амбицията и на ***, ще разберем в бъдеще.
4
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sa bg nischto novo sa komuniskata partiika bkp super milioni osiguravane na pensionerskia jivot i fam i darta e 66 g no eto ima vrat4ka da raboti kato e v pensionna vasras sa edni da sa dr ne
3
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Означава ,че МВФ е изпаднал яко, щом е допрел до тая женица...
2
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Означава,една еврейка,назначена в еврейска банка,която специално за България,ще "работи" по "подобряване на генофонда И,чрез неограничено заливане на страната с двукраки "подобрители",от Африка и Азия.Честито ви гои!
1
27
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Все същото.