Борис Джонсън иска ЕС да блокира отлагането на Brexit

Лондон с нови предложения за изход от задънената улица
Обновена: 1 окт 2019 09:23 | 1 окт 2019 09:22, Елка Василева
8
Борис Джонсън иска ЕС да блокира отлагането на Brexit
Борис Джонсън. Снимка: архив, Reuters

Британският премиер Борис Джонсън иска от Европейския съюз да блокира отлагането на Brexit, пише вестник "Таймс", цитиран от Ройтерс.

Заедно с това Великобритания предлага създаването на митнически центрове от двете страни на ирландската граница, за да не се налага въвеждането на пунктове за граничен контрол на самата граница, съобщи ирландската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Въпросът с ирландската граница е една от основните пречки за постигане на споразумение за Brexit между Лондон и Брюксел.

Още по темата

Британското правителство се очаква да представи тази седмица нови предложения за излизане от задънената улица на Brexit.

Предложените от Лондон митнически центрове ще бъдат разположени на разстояние между осем и 16 км от границата, заяви редакторът на европейските новини на ирландската държавна телевизия Тони Конъли. Според него информацията за британското предложение е почерпена от документи, изпратени от Лондон в Брюксел.

По-рано източник от британското правителство заяви, че Великобритания ще представи новите си предложения за Brexit утре или вдругиден.

Правителствата на Ирландия и Великобритания, а също така и Европейският съюз, са единодушни, че не трябва да се стига до пунктове за граничен контрол и физическо възстановяване на границата между Ирландия и Северна Ирландия, тъй като това може да възобнови напрежението, свързано с политическия статут на Северна Ирландия, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ЕСБорис ДжонсънBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи ишиаса иска да "разкъса" Англия, ония со'росои'ди в ирландиите *** послушно, а бг народа дружно ръкопляска и после хленчи що сите го плюят, а поета беше казал дори че "не народ а ***". защо никой не реагира на безумните условия на ЕС???? само кухи тикви ли са останали в БГ
6
1
 
1
 
! Отговори
xe xe преди 4 години
хе хе поне се видя каква хидра е ЕС, поставя условия на самата държава, все едно да ми поставя условия за кърджали например и така буквално да разкъсва териториално държавата, че и ако не съм съгласен да си стоя вечно с тях. Това ако беше при соца така да се разделяме с русия мани, мани, видя се колко е откачен ЕС, колко са кухи евро'г'ейците и колко е добре че отдавна не съм там, вече и редовните екскурзии в европа спрях, ходя вече само до Лондон, а ЕС да го духа с мат'ряла.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Зейфод Бийблброкс си ровеше в едната глава за да открие какво е скрил. Хайде да накараме ЕС да приеме той решение вместо нас, че ние не искаме да сме виновни.ЕС достатъчно ви чака. Като не знаете какво искате си е ваш проблем. На 29 март трябваше да сте напуснали, защото вие решихте така. Сега пак някой ви е виновен.
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англетата винаги ИСКАТ! Така сме ги научили. Само бой ги оправя тези!
3
3
 
16
 
! Отговори
хъша преди 4 години
това ли му е разбирането за преговори?да иска от противника да му се подложи удобно?
2
4
 
19
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
клоуна си мисли че ЕС е длъжен да му осигурява брекзит по начин по който само бо-джо го устройва
1
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терориристите oт ЕС спъвaт Брекзит зa дa се рaзпaдне Великoбритaния и мъкнaт джихaдисти в Европa.