Отбелязваме 130-годишнината на Чаплин с прожекция на "Треска за злато"

Първият вариант е излъчен през 1925 година
8 окт 2019 22:09, Нели Христова
3
Отбелязваме 130-годишнината на Чаплин с прожекция на "Треска за злато"
Снимки: Wikipedia

Първият, най-пълен вариант на "Треска за злато" от 1925 г., ще бъде излъчен на 10 октомври в Ново студийно кино на ул. "Веслец" 13. С прожекция на тази филмова класика ще бъде отбелязана 130-годишнината от рождението на Чарли Чаплин (1889-1977).

По време на излъчването ще звучи музика на живо в изпълнение на маестро Валентин Стамов, който от 45 години озвучава нямо кино със свои оригинални композиции.

"При всяко свирене ми хрумват нови мелодии като настроение и често импровизирам, разказа пред БТА Стамов.

Интересна е биографията на Стамов. Икономист по образование, журналист по призвание, той е автор на фантастични разкази и на студии за исторически личности и събития. Автор е на монографията "Великият ням и пианото", на есета за творчеството на режисьори и актьори от епохата на нямото кино.

Баща му Кирил Стамов е създателят на първото домашно дворно кино в България. Синът притежава над 80 000 книги, много от тях с автограф от творците, мечата му е да създаде първа частна библиотека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Q преди 4 години
Чаплин е един от най-известните роми в света.(има ромска кръв_)
1
9
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Закъснял е с библиотеката. Книгите да ги предаде за вторични. А Чаплин е ***. Иначе нямаше да емигрира в Швейцария мдааа