Борисов успокои: Макрон не критикувал българите

Френският президент говорил с българския премиер
Обновена: 2 ное 2019 22:25 | 2 ное 2019 22:15, Петя Славова
246
Борисов успокои: Макрон не критикувал българите
Снимка: БТА

След като България реагира остро на думите на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита африкански мигранти пред български банди, премиерът Бойко Борисов коментира темата във Facebook.

Още по темата

В социалните мрежи Бойко Борисов увери, че Макрон се е свързал с него, за да го увери, че тези твърдения не са истина. Премиерът написа "Френският президент Еманюел Макрон се свърза с мен, за да ме увери, че изтеклата информация за изречени от него думи в интервю, не отговарят на истината".

Постът продължава: "Той ме увери, че никога не е критикувал българските граждани, работници или институции. Президентът Макрон препотвърди подкрепата си към България. като премиер на България няма да позволя никой да обижда нашия народ и се надявам да не се стига до такива ситуации занапред".

Според списание "Вальор актюел", Макрон е казал пред техен журналист: " Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д'Ивоар, които са тук и вършат работа, отколкото българи или украинци с техните нелегални канали."

Думите му разбуниха духовете първо във Франция, където за първи път президент дава интервю за толкова крайна медия. Думите му обидиха и Украйна, която повика френския посланик в Киев за да даде обяснение.

Остро реагира и България. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нова във френското външно министерство. Френският посланик у нас г-жа Флоранс Робин бе извикана в понеделник в МВнР за обяснения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нали Тиквун действа по същата схема на неговите шефове,дето "чака да се разберат" по какъвто и да е въпрос - на сутринта казва едно,по обяд го отрича(не бил разбран),вечерта вече е отрекъл казаното по обяд!И винаги е прав,а медийните слуги се надпреварват да му хвалят "мъдростта",докато опростачения мат'рял си мълчи,като над*рискан г**з!
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
както и с уж "българската връзка" при камиона ковчег.Това е една *** и недостойна политическа игра!Не трябва да имате никакви съмнения, кой кой е!
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Френският шовинизъм, манията им за "гранде насион" и интензивната им омраза към България и българите са пословични и отколешни. Те могат да си съперничат само с английските. И двете страни имат един ярко проявяващ се рефлекс - в момент на изостряне на вътрешните им проблеми, веднага интуитивно и тренирано се хващат за най-омразния им слабак в Европа и му нанасят безмилостни удари. Направете паралел с българския "фашизъм" и "расова омраза", които се раздухваха по повод на футбола
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се върнем към ... думичката. В директен превод това е най-близо до underground, подземна. Другата дума за "подземна" е "бандитска". Ние се хванахме за думата "банди", която формално е неизречено съществително, но пък смислово това е много точна интерпретация на думите на президента.Мънкането за сгрешен контекст и лош превод от страна на френския посланик е голо и безсъдържателно извинение. Няма причина и няма смисъл да се премълчават истинските неща! Френският шовиниз
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БХ Послъгва, че има интерес оркестърът да свири. Макрон е употребил думата "clandestines". Контекстът е имиграцията в посока Франция. Прави се директно сравнение между контролираната емиграция на хора от Бряг н а слоновата кост и Гвинея, от една страна и българската и украинската, от друга. Абсурдно е поставянето на България до Украйна, но не и за Макрон, очевидно. Абсурдно е да мислим, че той не знае разликата между двете страни, но видимо поне емоцията го води към тази оценка
129
1
 
5
 
! Отговори
Макрон да се извини преди 4 години
на всички българи! На България!Публично!Какво е това мрънкане и извинение на ушенце? Изпращаш"сллюти" без капка свян пък и правиш хората на глупави че нерарбрали за какво иде реч.Да пръднеш публично това е изпращане на "салют" по ФРАНЦУСКИ
128
2
 
7
 
! Отговори
Разбрахме преди 4 години
Абе не било истина, ама истина е че не иска българи във Франция.... Наистина ли ни смятате за безумни канарчета?
127
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос: преди 4 години
Колко от нашите тарикати отиващи във Франция знаят френски имат планове да работят легално и да плащат данъци?
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз предпочитам *** пред борисов, с макрон сме на едно мнение
125
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека нашите *** да пратят пак пари за катедралата им, и да си слагаме френски знамена и да бъдем "Всички с Франция" по фейсбуците, а като в България има някакъв проблем, от тяхна страна да има нулева подкрепа, и в крайна сметка обиди и пренебрежение. Като на българина му светне в тиквата че за тези хора е трето качество, и че не го уважават, тогава може да, си махне розовите очила на нов европеец, и да вземе да мисли за страната си, и да разбере че семейството му не са тези които го унижават
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Срещу Началник не се рита."
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да го скарат с Началниците.Единият Началник обяви българите за расисти и той се съгласи с него и взе мерки.Сега другият Началник е прав също.Това е поредната провокация на Путин, който иска да скара вожда на българите с Началниците му и те да го свалят от власт, като спрат парите по еврофондовете, парите от държавните фондации за Партията.
122
4
 
3
 
! Отговори
Ц......ИН преди 4 години
излезте утре и искайте изгонването на френският посланник
121
5
 
5
 
! Отговори
Бай Айфел преди 4 години
Тия франсета много на сериозно се взеха. Щом се опеавдават значи са виновни.
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 141Явно имаш в предвид себе си!То се вижда кой какъв е! Средно-статистическия лъйнърец се среща главно в Лъйнърия - зоопарка на Източна Европа!
119
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 140"А че повечето българи са ялови лъйнърци го знае всеки."Явно имаш в предвид себе си!
118
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон говори за българските каналджии а не за българите! Ама гузен-негонен бяга! А че повечето българи са ялови лъйнърци го знае всеки.
117
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че ни обиди. Това изказване беше расистко. Трябва да го съдим за расизъм в Страсбург или всеки политик като него ще се изцепва така, а после уж ще ни се извинява. И какво прави френския президент, давайки интервю за расистки вестник? Вдига си рейтинга на наш гръб ли? Това сме го виждали вече в Англия. Много станаха тези държави, които си правят ПР на наш гръб.
116
0
 
12
 
! Отговори
- преди 4 години
Аз не съм успокоен!Софианци, сега България вази гледа, поставете НАЧАЛОТО на промяната. Гласувайте ако щете с отвращение, но гласувайте!
115
0
 
8
 
! Отговори
наглост без граници преди 4 години
От сик били притеснени,че ги задължили в стаичките за гласуване да поставят само посочени от тях химикалки.Сещайте се защо и си носете свои химикалки.