Съветът на ЕС пак даде зелена светлина за новата ЕК

В сряда парламентът ще гласува състава на комисията
Обновена: 25 ное 2019 12:28 | 25 ное 2019 12:28,
2
Съветът на ЕС пак даде зелена светлина за новата ЕК
Снимка: Reuters, архив

Съветът на ЕС съобщи, че одобрява повторно списъка на следващата Европейска комисия. Това е последната формална стъпка преди гласуването на новата ЕК от Европейския парламент в сряда.

Съветът на ЕС се наложи да утвърди списъка за втори път заради промените, настъпили с отхвърлянето от ЕП на първоначалните кандидати за еврокомисари от Франция, Унгария и Румъния. В съобщението се уточнява, че вторият списък е бил представен от новоизбрания председател на ЕК Урсула фон дер Лайен на 21 ноември.

Още по темата

ЕК постави по-рано на Великобритания срок до полунощ на 22 ноември за излъчването на британски еврокомисар. Днешното съобщение потвърждава, че Фон дер Лайен е знаела предварително намерението на Лондон да не се съобрази с искането на ЕК и откритата наказателна процедура за неспазване на правото на ЕС.

Очаква се днес комисията да съобщи как ще продължи с наказателната процедура, предприета заради това, че макар да има задължение по договор да посочи свой еврокомисар, Великобритания отказва да се съобрази. Комисията не отхвърля възможността въпросът да бъде отнесен до Съда на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Ако чакаме, ше мине. Като излезем 150 000 души по улиците заедно с църквата и Патриарха, няма да мине. Пзете децата си.
1
1
 
2
 
! Отговори
Един преди 4 години
Дано не мине. Мерси!