Саркози: Демографската криза доведе до упадък на Запада

ЕС трябва да се движи на различни скорости, категоричен е той
28 ное 2019 22:50,
41
Саркози: Демографската криза доведе до упадък на Запада
Снимка: Reuters

Бившият президент на Франция Никола Саркози говори за упадъка на Запада. Видео от неговата реч в Университета Франсиско де Виктория в Мадрид бе публикувано на сайта на вестник Mundo, пише Агенция "Фокус".

Още по темата
"В течение на векове световната ос минаваше на Запад, но днес тя се измести на Изток. От седемте милиарда, населяващи планетата, четири милиарда живеят в Азия, а в центъра – само 800 милиона. Ние вече не сме световна ос и за това си има демографски причини", заяви политикът.

Според него кризата на Европейския съюз е предизвикана от остарелите му идеи. Както отбелязва екс-президентът, не може да има единна Европа от 27 страни. Вместо това той вижда "четири Европи". На Шенген, на еврото, на отбраната и на съюза, затова Саркози призовава за отказ от старите концепции и съсредоточаване в "бъдещето на Европа".

Именно тази ситуация, според него, е довела до Брекзит, който за Саркози е "безумие, драма и историческо противоречие".

"Европа трябва да спре да е неподвижна в променливия свят. Гражданите трябва да знаят накъде отиват. Трябва им мечта. Заради бездействието други започват да предлагат мечти. И старата европейска цивилизация все още има мечти и амбиции. Тя не иска да умира", добави бившият президент.

Един от симптомите за упадъка на Запада, според бившия френски лидер, е избирането на Доналд Тръмп на поста президент на САЩ. По неговите думи би му харесала да види силна Америка, "която да показва пътя", но Саркози признава, че "никога не е считал, че постовете в "Туитър" могат да направят някого силен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Радио Ереван преди 4 години
Сарко взе от Кадафито милионите за изборна кампания после го бомби и отвори вратите на Африканските тълпи-гладни и озверели към Европа....
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво ще направиш ще нападнеш Израел ли.Ахахаха.Сбъркан пияница.
36
2
 
12
 
! Отговори
Израел е терорист преди 4 години
Израел, посредством планираната атака на 11 септември 2001г запали войната в Ирак и предизвика "бежанската криза" с цел отслабване на Европа и омразния джентайл. Сега е напът да запали света чрез поредната манифактурирана война в Иран. Само въпрос на време е! А в същото това време Израел строи Третия храм на Соломон в Йерусалим.
35
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MockingbirdЕвреите доведоха демографската криза, както и всички злини в така мразената от тях Европа, населена с така мразените от тях последователи на така мразения от тях Божи син Иисус Христос! Те са проклетото семе на Сатаната!
34
0
 
6
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
типичните изразни конструкции за комсомола на неолиберал-болшевизма. демографската криза е виновна, както сушата, наводненията, силните ветрове, но още слънцето, луната и отчасти марс. всъщност демографската криза довела до упадък на запада, а демографската криза коя я доведе? сякаш демографската криза е довела *** диктатурата, която унищожава безмилостно всякакви традиционни и доказани човешки ценности. и саркози още не е разбрал, че не става въпрос за мечти, а за визии.
33
1
 
10
 
! Отговори
7 преди 4 години
това унгарско еврейче с големи наполеоновски амбиции пуска само "велики" глупости.не случайно вече никой никъде не го избира...но факт е,че Европа все повече става азиатско-африканска колония...
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Ванга каза още преди години,че Европа ще бьде превзета от мюсюлмани само в Русия ще можете да се спасите.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си гледа работата Саркозито,нищо не каза,само глупости в чужд интерес и ненужни на Европа.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да си глада работата Саркозито,нищо не каза,само глупости в чужд интерес и ненужни на Европа.
29
2
 
7
 
! Отговори
поправка, но добра преди 4 години
До Има конспирацияНаписал си истината, но с правописни грешки, другарю. Какви са тези еврей? че и еврейите.пише се евреин, евреи, евреите. успех!
28
2
 
20
 
! Отговори
спомни си кой си преди 4 години
Никола Саркози не е французин, а евреин - *** и слуга на Талмуда, Сатаната и Новия Световен Ред (реално трите са едно и също). Защо го извадиха от торбата на Луцифер след всичките поразии, които причини на света - разрушаването на Либия, заливането на Европа с милиони ислямски завоеватели, маскирани като бежанци, промоцията на содомия и педофилия, разрушаването на църкви и превръщането им в джамии и т.н. услуги на Сатаната? Явно има нова мисия!
27
4
 
14
 
! Отговори
Има конспирация преди 4 години
Еврейте имат таен заговор за унищожаване на бялата раса! Имат внедрени агенти във всички правителства, държат голяма част от банките и застрахователните дружества, финасират хиляди НПО-та които лобират за вредни идеи, конролират пропагандата чрез медиите и киното и налагат определени тенденции в искуството които развращават младите хора. Също така еврейите контролират над 75% от порнографията и хазарта в интернет. Всичко това са доказани и неоспорими факти които всеки може да провери!
26
3
 
4
 
! Отговори
а пък аз найвно преди 4 години
си мислех че Европа даде фира понеже евреите изнесоха работните ни места ...хубаво че беше тоя френски пасивен хомосексуалист да ми отвори очите ... и не ми стана ясно: една 5-та или по-скоро една "лява" Европа за хомосексуалистите няма ли да направите
25
4
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
има првота в думите муно малко лидери ги изричат толкова директно в момента в който са на властзапада забуксува заради поемането върху гърба си на изтокасблъскаха се 2 манталитета единият от които е по изостанал и с вкус на постсъветско миналои да брекзит е в следствие до голяма степен оправдан че по напредналите не искат вече да носят изостаналите които не полагат достатъчно усилия за да наваксат
24
12
 
3
 
! Отговори
Обожавам Израел преди 4 години
българиноо елементарен си но ти е простено образованието ви е никакво затова.Африканските колонии ги храни точно франция и това е отпреди 200 години никакви евреи не са ти виновни.*** народец ехехе.
23
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 4 години
защо оон не налага ИК И ДЖЕНДЪРИЯТА В АЗИЯ И АФРИКА, НА 6 МЛРД СИРЕЧ!? а да там няма еврейски нпо та
22
11
 
9
 
! Отговори
Дъ клаш преди 4 години
НЕ ОБВИНЯВЯЙ ИЗРАЕЛ ЕЙ ИЗРАЕЛ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН.ЗРАЕЛ ИМА ПРАВО ДА СЕ ЗАЩИТАВА.
21
2
 
12
 
! Отговори
българина преди 4 години
БОГ даде 2000 г преднина на белите, за това време не разбраха, че количествените натрупвания водят до качествени изменения! ЗАЩО ОТ 70 г ЗАПАДА инвестира на изток изнесе всички производства, а хранеше безвъзмездно АФРИКА И Ю АМЕРИКА! е храни куче да те лае! западна европа, сащ русия англия австралия и н зеландия общо няма 1 млрд, това казва Саркози от 7 млрд!!!!! белите нямат шанс! и всичко това се случи последните 70 г, откакто се роди Израел и евреите взеха на абордаж БЕЛИТЕ! всичко е по план
20
1
 
4
 
! Отговори
Маке преди 4 години
Ако светът стане 15 млрд те тогава ке видите.
19
5
 
10
 
! Отговори
мд преди 4 години
какви деца, малка ли е популацията в света та и за още говорите? то май няма място за настоящите в момента хора, природа не остана, вие още искате.