Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари, като единно цяло!

Неговата Консервативна партия печели абсолютно мнозинство
13 дек 2019 10:52, Елка Василева
100
Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари, като единно цяло!
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън заяви , че страната му ще напусне Европейския съюз на 31 януари, след голямата победа на консерваторите на вчерашните предсрочни парламентарни избори, съобщи Ройтерс.

"Ще осъществим Brexit навреме, до 31 януари, без никакви "ако", "но" или "може би", обяви Джонсън пред ликуващи привърженици в Лондон.

Обединеното кралство ще напусна ЕС като единно цяло, връщайки си контрола върху своите закони, граници, финанси, търговия и имиграционна система, добави премиерът, цитиран от ТАСС. Джонсън отбеляза, че резултатите от изборите означават, че вече няма опасност от втори референдум за Brexit.

Още по темата

Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън печели абсолютно мнозинство в британския парламент, след като преодоля прага от 326 места от общо 650 в Камарата на общините, според първите официални данни, съобщиха Франс прес и ДПА.

След преброяване на гласовете в 605 избирателни участъка торите разполагат с 330 депутати. Основната опозиционна Лейбъристка партия получава 200 места, след като загуби десетки от консерваторите в традиционните си крепости в Северна и Централна Англия.

Продължава броенето на бюлетините в още 40 избирателни участъка. По оценки на телевизия Скай Нюз консерваторите имат всички шансове да получат комфортно мнозинство от 358 до 368 места, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
4
 
! Отговори
измами преди 4 години
Егати манипулациите и фалшивите новини! Как им врътнаха Брекзита... без да се усетят даже! То не бяха нахлуващи българи и румънци, то не бяха милиарди за здравната система, то какво ли не... Това население е напълно зашеметено от лъжи и измами...
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако загубят Шотландия след Брекзит, Джонсън ще го обесят на Биг Бен и ще го удавят в Темза за по-сигурно, нищо, че сега се перчи, никой няма да му прости такова нещо. Или ще трябват много подкупи за правителството на Шотландия, за да не дуднят. Не вярвам да пратят войска като в Каталуния, ама знае ли се...Но пък прати ли армията, нищо вече не е същото, единство в държавата няма, няма и да има. Не знам тая *** вноска, дето я плащат, заслужава ли се да се разпаднат държавата
81
2
 
1
 
! Отговори
xaxa преди 4 години
ami kakvo chakate 3 godini be pidali xaide iskat napuskate bez ama kakvo zashto kaka i kato sichki ostanali izvan eu taksi danaci vizi kato iskate mita vsi4ko kato iskate da targuvate s eu az neznam shto tolko im se kanqt tiq ot evropeiskia bez zdelka bez nishto i koito ne w eu plashta za vsi4ko ako iska da pravi bissnes s dajavite ot eu e tam s svoq brat ot usa donalcho shte naprawat perfektna zdelka xaxaxa 3 godini
80
0
 
11
 
! Отговори
ДОБРЕ , ДЕ..ХА,ХААА преди 4 години
ХА, ДАНО ЦЪФНЕТЕ И ВЪРЖАТЕ ,БЕ ....!АМА , КАТО ГЛЕДАМ , ЧИЧО САМ ШЕ ВИ ГЛЪТНЕ , КАТО ТОПЪЛ САНДВИЧ.НАТАМ ОТИВА РАБОТАТА...АМА ОТ ТАМ---БРЕКСИД , НЕМА!
79
2
 
12
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
Напускаме след 31 януари...а коя година бе Джонсън...кажи годината
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се разпадне ли UK след 2 февруари?!
77
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Чао. Няма да ни липсвате.
76
0
 
5
 
! Отговори
HUMANN преди 4 години
Напускате на 31-ви февруари със сигурност.
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля че е време наистина да действат, а не само да се плюмчат....в холандия например много фирми вече са подготвени за брекзит обаче действат в режим изчакване на развитието и това само им бави работата...англетат да вземат решение най накрая а не да си играят с всички вън или вътре
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам забравих бройката им за напускане колко станаха от края на миналата година насам с дъртата леличка дето си подаде оставката и тоя го чака същото до следващия и безкраайна сапунска драма...
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяха че не могат да се борят с Германия икономически и си взеха шапката. На добър път, но ... едва ли.
72
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разбира се, няма да плащат на сополивия грозен *** да строи къщи за гости с парите им и да се изживява като великия селски чорбаджия
71
19
 
10
 
! Отговори
Shark преди 4 години
На 31. Януари, 2020 започва разпада на ЕС. Дата, която ще остане в учебниците по история. Започва разпада на най-античовешката империя в историята на Европа!
70
0
 
23
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
Сащ приватизира здравните им фондове е първа точка. Какъв контрол връщате бе, тия закони на ЕС да не съм ги писал аз, вие сте си ги писали? Искат да командват целия свят, ама само ингилизите да можели свободно да се придвижват.
69
0
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Все едно се взимат идентични решения както след Втората световна война.
68
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излизането на Англия от ЕС не е добре нито за Англия ,нито за ЕС.Самото им население в Англия,не искат да излизат от ЕС,насила ги изкарват от ЕС.
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и отиват в турския съюз
66
16
 
6
 
! Отговори
2020 преди 4 години
Започва разпада на ЕС!Хайде нова година нов късмет за всички нормални хора......2020 ще е хубава година и ще се помни с векове.
65
5
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Е те тва е!Започна се.
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напуска Англия ,но влиза Албания .Няма що .