ЕП връща СО2 емисиите отпреди приемането на България

Депутатите си светят само със зелен ток и заменят самолетите с влакове
17 дек 2019 16:52,
34
ЕП връща СО2 емисиите отпреди приемането на България
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент изготви план за намаляване на въглеродния си отпечатък до нива отпреди приемането на България и Румъния в ЕС.

Според плана, одобрен от ръководството на институцията в понеделник вечер, използването на хартия трябва да се намали наполовина, транспортните емисии с една трета, а въглеродният отпечатък да бъде ограничен с 40 на сто спрямо 2006 г. - когато ЕС има депутати само от 25 страни.

Програмата идва като принос към усилията на Европа да стане водеща в борбата с климатичните промени.

Европарламентът вече е въглеродно неутрален благодарение на модерните си инсталации, както и на решението си да купува електричество, произведено само от централи, работещи от възобновяеми източници.

Сега институцията, която има 751 депутати и няколко хиляди чиновници, започва подмяната на автомобилния си парк, като до 2024 г ще подмени всичките си коли с електрически. Европейският парламент разполага с около 50 лимузини, които возят евродепутатите с шофьор.

Еврочиновниците вече няма да пътуват със самолет между двете му седалища - Брюксел и Страсбург, а с влак. Ще продължи подмяната на отоплителната инсталация и водопровода, така че да станат по-енергийно ефективни, се казва в програмата. Благодарение на монтираните умни контакти в кабинетите, които изключват осветлението при липса на движение, са икономисани почти 15% ток.

Междувременно Европарламентът обяви конкурс за строителството на нова сграда в Брюксел. Тя ще подмени една от заеманите от него в момента, в която се намира пленарната зала. След като преди няколко години таванът в залата падна, Европарламентът поръча експертиза, която показа, че конструкцията не е стабилна. Най-добрите 25 архитектурни намерения ще бъдат подбрани през пролетта, а авторите им ще получат поръчка да ги доразработят.

Сградата, в която депутатите заседават, когато са в Брюксел, е строена като конгресен център през 70-те години на миналия век, но според ръководството на парламента вече не отговаря на нуждите на учреждението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 4 години
Всички електрически автомобили произвеждани в момента са исключително опасни за земята ..Увреждат тежко с нагло вредни съоръжения вкл скенери инсталирани на тях..Уврежданията са лесни за доказване .Може да с е провери облъчването на пешеходци от нови автомобили с инсталирани тежко вредни скенери вместо доказано безвредни жълти фарове.
25
0
 
0
 
! Отговори
Warnings преди 4 години
Предупреждават че фотоволтаичните скенери са исключително вредни з а йоносферния океан ползват се за центриране на дъното на тропосферния океан от военно терористична мафия зад ПЛутон..В момента има опит на природата да се приспособи към нагло вредните анти земни и анти природни оръжия..В България тестове с мъгла подават сигнал че НЯМА достатъчно новородени ДЕЦА вкл на хора,крави,овце,кози..
24
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 4 години
Всеки автомобил с включени бели скенери/led xenon,halogen,laser/ се следи като особено вреден за ликвидация.Готви се откат за ликвидация на човеците ..заради недопустимо вредни оръжия произвеждани под обемно обсебващо записващ контрол на външни особено жестоки врагове..Произвеждани в милиарди бройки холограмни оръжия готвят ликвидация на FANEROZOIC eon/подават тестове на биометрични проби проведени в Великобритания../череши ягоди,боровинки,киви,папая,ябълки,круши,малини,къпини..
23
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 4 години
НАй тежки увреждания на климата се получават в момента от нагло престъпни съоръжения инsталирани на автомобили.МАсови убиици чрез обсебване и пси препрограмиране на бюрократи принудиха милиарди водачи на автомобили да увреждат жестоко Земята ,въздушния океан и климата с включени бели високо вредни скенери и фарове денем и нощем.Уврежданията се виждат перфектно вкл от космоса
22
0
 
0
 
! Отговори
Warning преди 4 години
По време на срещата на върха в Брюксел е засечено НОВО Тежко терористично обемно обсебващо блокиращо оръжие.НА практика лидерите на Европейския съюз са принудени да подпишат споразумение за тн парникови газове чрез ново мощно пси активни оръжие..Да се сравни с подобни ползвани на предишни срещи за тн "Климат"НАпомняме ,че наркотизирaните бюрократи обявиха исключително ценни климатични регулатори и стабилизатори като кравите и обцете за опасни "замърсители"
21
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Егати богатите и нагли лицемери! Направо светци...
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези действат на принципа, че като не виждат проблема, значи го няма.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Африка пестят въглеродни емисии за цяла Европа. Ще стане прекалено чист въздухът, ще се повиши кислородът и ще стане като в Пирогов. Играят си с огъня тези неграмотни некадърници от Европейския съюз.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са истинските Гретотунбергци. Слава на Великия Европейски съюз.
17
0
 
8
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Ами тиквата вместо джипа трябва да кара конска каруца!!
16
0
 
8
 
! Отговори
интересно преди 4 години
До Анонимен 16 Какъв прогрес сме постигнали за 30 години ? Дай някакъв пример
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много циркови номера ни разиграха за да усвоят огромни суми пари от све по бедните данакоплатци.
14
11
 
4
 
! Отговори
До 10 -Анонимник преди 4 години
За свободата,, подрипвахме" анонимни другарю,за тази свобода заради която милион и половина млади хора напуснаха страната на,,недоносчето социализъм само за 3-4 години като отвориха границите през 90 те.Никой не е скачал за банани-наври си ги където искаш.Ако си дадеш сметка колко дълбоки са опустошенията на соца,ще оцениш какъв прогрес сме постигнали днес за тези 30 години.На практика днес живеем съвсем различно.А такива вайкащи се чугунени глави все повече изчезват.
13
1
 
13
 
! Отговори
ПРЕВОД преди 4 години
Тоест - България се е Влошила по Всички Екологични Показатели , след Приемането и в ЕС ?
12
1
 
8
 
! Отговори
Мюсюлманите се мият преди 4 години
До WCС лявата ръка. Не ползват тоалетна хартия. Което е много по-хигиенично. Заради това и в техните държави е крайно обидно да подадеш лява ръка за здрависване. Учете ги тези работи - ще ви трябват.С тези темпове на прием на "бежанци" тоалетна хартия и без това няма да се ползва много-много.п.п.: Нищо против истинските бежанци от война, но 90 % от тях са просто хора, емигрирали по икономически причини. Християнин ако избяга от война в мюсюлманска държава ще прави това,което и мюсюлманите.
11
0
 
4
 
! Отговори
Да се Помолим Заедно преди 4 години
като прочетем на глас Евангелието на Павел: юдеите, които убиха и Господ Исус... на Бога не угаждат и на всички човеци са противни...като ни забраняват да говорим... за да се спасят. Така те винаги допълват мярката на греховете си; но безграничният гняв ги постигна.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СО2 не беше ли в основата на фотосинтезата? Растенията се хранят с СО2 и в замяна на това дават кислород, това го помня от биологията едно време в училище.
9
0
 
8
 
! Отговори
новина от вчера преди 4 години
Барак Обама: Жените безспорно са по-добри от мъжетеАбсолютно съм уверен, че само за две години, ако всяка нация на Земята бъде управлявана от жени, ще стане свидетели на значителни подобрения в на практика всяка сфераЗатова Баронеса Урсула с Благословията на Барак Хюсеин Обама и Фарисейските му шефове ви Управляват!!
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май и бананите и тоалетната хартия ще отрежат, а за тях подрипвахте и ревяхте като мaгapeта по площадите след 1989 година.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете това презастрояване,земята не може да диша от този бетон.Спрете да изсичате и унищожавате природата,тя е тази,която ни дава кислород.