Огромни загуби във Франция заради стачките, туристите намаляха

Париж остана без транспорт и без туристи
23 дек 2019 14:46, Ния Христова
4

Стачките във Франция срещу пенсионната реформа продължават. Протестиращи и синдикати не чуха призива на президента Еманюел Макрон за прекъсване на стачките по време на коледните празници, съобщи Bulgaria ON AIR. Френската столица е бляскаво окрасена, но и необичайно тиха преди Коледа. Заради неспиращите протести няма транспорт, няма и туристи.

Сега започва третата седмица на стачката, която се отразиви негативно на негативно на хотели, ресторанти и магазини в района на Париж и доведе до много загуби. Много туристи зачертаха Париж като дестинация за празниците.

Стачката започна на 5 декември и оттогава приходите в сектора на услугите са намалели с около 30% на годишна база за хотели, 40% за кафенета и баровете, и 50% за ресторантите. Спада в приходите продължава да намалява.

Още по темата

Отменените резервации са отменени предимно от пътуващи от провинцията. Отлив на туристи има и от Белгия, Великобритания и Италия. Резервациите от САЩ, Китай и Южна Америка обаче останаха без промени.

Загубите от протестите тази година са по- големи в сравнение с тези на "жълтите жилетки" от миналата. Протести, палежи, сблъсъци с органите на реда, вандализъм и насилие съпровождаха протестите на "жълтите илетки", но поне се провеждаха само в събота. Тази година стачкуващите излизат на шествие всеки ден от 5 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще има много по-големи сривове. Цветната бомба цъка постоянно. Досега се възприемаше като колониално минало и начин за орязване на правата, но скоро ще срине всичко. Пренасянето на колониални порядки вътре в Европа до това води. Богатите се опитват да копират американския начин на вътрешбо ограбване, но той се крепи на външни източници и военна сила. Това вече е минало.
3
5
 
13
 
! Отговори
париж е гето преди 4 години
Необяснимо защо човек би отишъл на екскурзия в такава държава. Нищо не работи като хората, навсякъде жагали от африка и близкия изток, нападат хора по сред бял ден дори в центъра а ако си късметлия може да те застрелят или взривят.
2
5
 
4
 
! Отговори
СЛАВИ ТРИФОНОВ преди 4 години
..НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА....!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не отиде да си шенка З-то по Парижата, за тоя дето клати горските масиви, ще спести пари. Това стимулира локалните икономики. Въобще, трябва да започне облагането на туристите излизащи навън. А също и въвеждане на екотакси, защото те са основните виновници за глобалното замърсяване.