Километрични опашки на ГКПП "Кулата"

Няма яснота за това кога гръцките власти ще отворят границата
Обновена: 6 яну 2020 15:42 | 6 яну 2020 13:42, Ния Христова
1
Километрични опашки на ГКПП "Кулата"

Тежкотоварни камиони образуваха 3-километрова опашка на ГКПП "Кулата", съобщи Bulgaria ON AIR. Причината за опашките е забраната да се пускат превозни средства над тон и половина от другата страна на границата. Лошото време в южната ни съседка принуди властите да затворят границата си.

Границата беше затворена за камиони снощи в 18.00 часа. Въпреки предупрежденията на граничните власти, стотици шофьори тръгнаха към границата късно снощи. Колоните от камиони започнаха да се образуват около полунощ.

Все още не е ясно кога гръцките власти ще отворят границите си, тъй като всичко зависи от метеорологичните условия. Най- притеснителни са пътищата между Солун и Атина, както и пътят след Драма.

"Времето е сухо, няма смисъл от тази забрана. Няма сняг, няма проблеми, но има много загуби - за фирмите, за нас също. Не знам докога ще продължи", заяви един от шофьори на "Кулата".

"Това не е забрана, това е някаква прищявка. Няма как да седиш 12-13 часа. Да затворят границата за всички, а не само за камионите. Ние пречим на всички", допълни друг от чакащите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка зима византийците правят подобни номера. Сигурно в скоро време ще излязат и с тракторите да пекат пържоли и пият вино, докато блокират гкпп-то.