На Острова забраняват ползването на кредитни карти за хазарт

От 14 апри тази година се очаква забраната да влезе в сила
14 яну 2020 17:22, Ния Христова
7
На Острова забраняват ползването на кредитни карти за хазарт
Снимка: Pixabay

Близо 24 милиона възрастни комарджии няма да могат да ползват кредитни карти, за да залагат във Великобритания, съобщи Нова ТВ. Забраната идва с ново правило, което има за цел да предпази потребителите от натрупване на твърде големи дългове, като прави постъпленията в компаниите за залагания доста по- ниски.

Комисията по хазарт днес заяви, че забраната ще се прилага за всички онлайн и офлайн хазартни продукти, единствено се изключват лотарийните билети. Очаква се забраната да влезе в сила от 14 април тази година. Изследване показва, че 22% от онлайн комарджиите използват кредитни карти и имат статут на "проблемни комарджии".

Това решение идва след стартирани промени в индустрията през ноември, които имат за цел да преработят системата в онлайн казината. Забраната за използване на кредитни карти за онлайн хазарт е насочена към уязвими хора.

"Хазартът с кредитни карти може да доведе до значителни финансови щети. Забраната, която обявихме днес, трябва да сведе до минимум рисковете от навреждане на потребителите от хазарт с пари, които те нямат", коментира Нийл Макартър, изпълнителен директор на Комисията за хазарт.

Върху британските компании за залагания също се оказва натиск от правителството срещу игралните автомати, които доста често са наричани "крек кокаин" на хазарта.

Според данни има 24 милиона възрастни британци комарджии, сред които 10,5 милиона са онлайн играчи. Близо 800 000 британци използват кредитни карти за хазарт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много правилно.Това са лесни пари за мошениците, които само дебнат начин да ти изтръскат джоба.Хазартните игри не правят икономика, това са откраднати пари.Хазартните игри са насочени винаги към чужденците, а не към местното население.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с хазарта/казината е не по-малко слабо от дрогирането.Е, все пак поне здравето не им се скапва толкоз бързо, ама като ти "издухат" и последното левче, то и здравето отива надолу...
5
0
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Дебитната ти карта ще свърши работа , проблема е че първо трябва да внесеш пари и тогава да заложиш,а не като кредитна първо залагаш после внасяш пари.Но ако нямаш парите не продавай апартамента на баба си не и за тази инвестиция.Но правото си е твое, имаш право да правиш каквото си искаш.И апартамента си е твой.Няма да имаш дългове независимо от това , че си продал апартамента, просто няма да спечелиш от това.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не става с кредитна карта, ще продам на баба ми апартамента и парите ще ги заложа на точен резултат на манчестър юнайтед.
3
0
 
2
 
! Отговори
Ицо Хазарта преди 4 години
До Само питамЗнам.
2
1
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Ицо Хазарта знае ли?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитро да от една страна държавата ще загуби от данъците които се плащат от кредитните играчи , че играят хазарт, но пък за сметка на това се защитава от лоши кредити ,а създавате на голям процент лоши кредити сваля борсовите индекси.И от това загубите са по големи отколкото печалбата , и е доста рискова защото може да отдръпне инвеститорите заради наличие на лоши кредити.Все пак трябва де се привличат инвеститори а не да ги отблъсват.