Консулът ни в Берлин на делото за отнетото българче в Германия

Екатерина Захариева изрази надежда за изясняване на обективната истина
17 яну 2020 09:58, Петя Славова
23
Консулът ни в Берлин на делото за отнетото българче в Германия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните работи Екатерина Захариева изрази надежда да се изясни обективната истина по случая с българчето на 7 месеца, отнето от семейството му от германските социални служби, както и да бъде направено всичко възможно за защита на интересите на детето и на семейството.

Още по темата

Момиченцето Катерина е настанено при приемно семейство заради подозрения за упражнено насилие. Българският консул в Берлин е командирован в Хамбург заради този случай, разговарял е с родителите и техните адвокати, разясни министър Захариева. Тя каза още, че на 21 януари ще бъде първото дело в съда и съобщи, че е поискан достъп на нашия консул до съдебното заседание и изрази надежда да му бъде разрешено това, предава "Монитор".

"Министерството и всички отговорни институции в страната са в постоянна координация по случая и се оказва пълно съдействие на семейството“. Захариева припомни, че на 9 януари на електронната поща на посолството и консулската служба е получен сигнал, а на 10 януари е направена връзка с родителите и с всички, свързани със случая институции в Германия."Консулът ни от Берлин е командирован в Хамбург и вече е имал среща с родителите и адвоката им", разказа още пред журналисти в Министерски съвет министърът.

Семейството на Катерина твърди, че дъщеря им е взета и дадена на приемно семейство заради съмнения на германските власти за тормоз. Катерина е приета спешно в болница след тежък пътен инцидент. По време на лечението доктори се усъмняват, че тя има стар хематом, който може да е причина от физическо посегателство от страна на родители.

В подкрепа на родителите на малкото момиченце вчера бе организиран протест пред посолството на Германия у нас заради информацията за отнето бебе от българско семейство.Той е организаран в социалната мрежа Facebook, където е създадена и група "Да спасим Катерина!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
2
 
! Отговори
Детето преди 4 години
Аз глас нямам ли ???? Колко сте жалки.
18
2
 
4
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
консула се бил срещнал с родителите, с адвокатите им, щяк да бъде в съда и какво от това, с какво точно помага???? външната само плямпа и не прави нищо. да се разровят при лекаря, не трябва да се оставят на един лекар, това е мнооого важно, вече и обикновен роентген не могат да разчетат, толкова некадърни дойдоха, оттам започва всичко. А германия отдавна е в ръцете на либерастите и всичките им институции са такива.
17
1
 
1
 
! Отговори
гл. шеф. преди 4 години
до. цял свят от гл шеф на тайно разузнаване. Г. МЕРКЕЛ. хиляди дълголетия на всички. около вас. от нас съкретно тайно разузнаване
16
1
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Делото още не е почнало, а те се обявяват ЗА или ПРОТИВ, чак протести правят. *** работа...
15
0
 
5
 
! Отговори
евродебил преди 4 години
Ясно - държавата лошо стопанин, обаче добра майка. Правилно ли съм разбрал.
14
7
 
7
 
! Отговори
@15 преди 4 години
Детето е оперирано от неврохирург, т.е. най-вероятно хематомът е бил в главата. Т.е. не е шега работа. Друг е въпросът дали социалните не е трябвало да проучат цялата история по-подробно преди да реагират, но реално ние не знаем цялата история. Възможно е немските социални да са доста агресивни, възможно е родителите да са се държали зле с тях, възможно е да са се усъмнили изобщо в историята с катастрофата, за която никой не говори нищо. Затова има съд, за да изслуша всички и да реши.
13
4
 
18
 
! Отговори
Д-р преди 4 години
До АнонименХематома е нещо доста по-широко, а не е свързано само с мозъка. 7 месечно може да падне като опитва да се върти или става и да получи хематома. А може и от друго да е. Не е ясно защо не е оспорвано първо заключението на докторите или в демократична германия презумция за невиновност е нещо неизвестно от 30те насам? Ако ние така почнем само лятото от морето ще имаме по стоцици немчета и англичанчета .
12
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боя на децата при малцинствата се смята за нещо нормално и естествено.Горкото момиченце ако го върнат при родителите му ще яде як кютек.
11
7
 
16
 
! Отговори
@Сандо преди 4 години
Когато се намираш физически в Германия, важат германските закони. Независимо чий гражданин си. И това важи за всяка страна по света. Хубаво ще е да си го набиете всички в главите. Както когато сте в чужбина не можете да пребивате произволни хора по улиците, така не можете да пребивате жените и децата си. Защото из ЕС, това не се толерира и после се налага да се обясняваш я с полиция, я със социалните.
10
10
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Германия не може да се разпорежда с чужди граждани!
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни се казват важни подробности - имало ли е столче детето по време на катастрофата, кой е виновен за катастрофата и какво точно се е случило, имало ли е детето стар хематом или не? Какво значи "усъмнил се" - или го има, или не. Ако го има, как 7 месечно бебе се сдобива със "стар" хематом. Това е сериозно нещо. Ако детето е било малтретирано, независимо от кой - майка, баща, някой друг, това трябва да се изясни.Престанете да мучите срещу норвежците, хематома е кръвоизлив в мозъка - сериозно е
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я патрЕотите вместо да ръсят глупусти тук да одят в някой гьол да тропнат по едно хорце и да не пропуснат да се изходят там. Аман от българи-юнаци.
7
14
 
4
 
! Отговори
БеГе селян преди 4 години
И аз кви да направа ... те избягаха от нас, тай че ... ДА СА СПАСЯЯТ!
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 2Вее па ся! Не ме харесвате, ок, ама поне ен съм предател! Те са с е отказали от Балгариа, затуй ний са отказваме ся от тях! Капиж?
5
7
 
26
 
! Отговори
Барневернет преди 4 години
Добре дошли в Европа, донесете ни още деца.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А от къде крадете Новините?
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой лъже и ( явно взема пари за това )ама ...
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ни *** интерва ... аз с тея нацисти и джихадисти не са занимава ...
1
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според българина всички отнети деца са отнети неправомерно. Докъде я докарахме в тази държава.