Джонсън обявява "зората на нова ера" в Обединеното кралство

Brexit – момент на национално възраждане и промяна
31 яну 2020 07:46, Елка Василева
29
Джонсън обявява "зората на нова ера" в Обединеното кралство
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън ще приветства днес настъпването на "зората на нова ера" в речта си по повод излизането на Обединеното кралство от ЕС след 47 години членство в организацията.

Сутринта Борис Джонсън ще проведе заседание на кабинета в северния английски град Съндърланд, който първи подкрепи Brexit при обявяване на резултатите от референдума през 2016 година.

Речта на Борис Джонсън е насрочена за 22 часа по Гринуич или полунощ българско време – един час преди официалното излизане на страната от евросъюза.

Още по темата

Той ще подчертае, че „Brexit не е краят, а началото“ и че прекъсването на връзките с останалите 27 страни-членки представлява „момент на истинско национално възраждане и промяна“. От канцеларията на премиера заявиха, че той ще се опита тонът в речта му да е оптимистичен, а не триумфален, като подчертае нуждата всички да са обединени, предаде БНР.

Политически наблюдатели отбелязаха, че нищо няма да се промени незабавно, защото Обединеното кралство навлиза в „преходен период“. Повечето закони на ЕС ще продължават да са в сила, включително свободното придвижване на хора, до края на декември, през което време Лондон се надява да постигне свободно търговско споразумение с Брюксел.

Привърженици на ЕС се очаква да вземат участие в процесия „за сбогуване със съюза“ в 15 часа местно време в централен Лондон. По-късно брекзитиърите ще се съберат на площада пред парламента да отпразнуват настъпването на Brexit. Правителствените сгради ще бъдат ярко осветени, а знамената на ЕС ще бъдат свалени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започва "Зор през нова ера". Ще гледаме мирното съревнование между системите на Европейски съюз и на Американския съюз. Ще видим кой ще победи и може да се присъединим към победителя.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""зората на нова ера"! Гледай ти! Добре забравени лозунги и словосъчетания от татово време."--------------Бих казал изпрани и изгладени Ленински Тезиси.
23
2
 
2
 
! Отговори
Timur преди 4 години
Tolkova,ES izdurja 2 godini poveche ot SIV :)
22
0
 
4
 
! Отговори
lk преди 4 години
nova era , ste vidim bez gasterbaiterite i lekarite chudenzi kvo cha stane..stom i Xari si otide znachi nechto gnilo ima tam..
21
3
 
8
 
! Отговори
следващият преди 4 години
Като гледам Джонсън, съветвам британците - учете урду и четете корана. След като бившият кмет на Лондон го избрахте за премиер, то след Джонсън, кметът на Лондон е пакщистанец и мюсли.
20
4
 
10
 
! Отговори
Наистина преди 4 години
Ново начало-бритите ще трябва сами да си бършат задниците.А Джонсън ще свърши като Чърчил - сам и забравен.А Великобритания пак може да се върне ЕС.
19
10
 
16
 
! Отговори
Предатели преди 4 години
Един техен отдавна го бе казал" Англия няма вечни приятели-Англия има вечни интереси"! Жалко ,че след Левски ние нямаме подобен патриот! Патриот от рода на Путин, Джонсън,Тръмп, та дори и Ердоган.У нас-където и да погледнеш-предатели и то евтини...и мерзавци,готови да заемат веднага мястото на предателите и за предават още по-евтино.Пример- ***,който ние така и не знаехме че има,ако не бяха италианците. Втори пример-внедряване на ИК и Стратегията за отвличане на деца!И 3 и 4..а водата е ..?
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо по добро от това държавата ти да бъде суверенна ,но народ с робска психика как да го разбере това !
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16, от една страна е така, но да не забравяме, че Юнайтед Кинггдом до днес, така или иначе, управлява уж независимите Канада, Австралия, Нова Зеландия и хиляди пръснати по целия свят отвъдморски територии.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро само да не обяви и Зора на Новата ера, че тогава я втаса.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНИТЕ ЕСКАДРОНИin Englishen francais В утрото на светла ера, с факела на нова вера, идат бодри ескадрони с устрем горд и набег смел, а над тях, кат хищни птици, кат настръхнали орлици, спускат се и разпиляват гръм шрапнел подир шрапнел.
14
6
 
19
 
! Отговори
Защо? преди 4 години
Ингилизитецизлизат защото не могат да асимилират факта, че отдавна не са Грейт Британ, а са просто Юнайтед Кинггдом. Поради това след време могат да се окажат просто в Ингланд
13
5
 
21
 
! Отговори
КЛ преди 4 години
Британците така и не осъзнаха, че вече не са империя.И не могат да диктуват световният ред.А икономически ще се оправят.Има и други платежоспособни пазари, на които да продават. Не е само западната част на ЕС.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...въвеждането на суахили, като водещ език на острова
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Зората на нова ера ... ", "Преходен период ... ". Защо ли ми звучи познато?
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е толкова хубаво в ЕС................защо ингелизите излизат??Да каже БГ-финансов министър Владислав Горанов...............момченцето от Плевен , на кого служи???Сами се досещайте!!!
9
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС усилено върви към разпад!!!А ние се натискаме да минаваме към евро..................ужас................с тоя финансов министър...................много българи ще пропищят!!
8
2
 
12
 
! Отговори
към 5 преди 4 години
Поредният геополитически успех на Кремъл беше преди седмица с откриването на паметник в Израел на жертвите на нацистката блокада на Ленинград. Този акт полага началото на признаването на Холокоста срещу Славяните и срещу народите населяващи СССР.
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новата ера започва. До 5 години предвиждам около един милион закрити работни места и 20 процента ръст в цените на храните
6
1
 
17
 
! Отговори
Негр преди 4 години
А защо никой не казва за социални на беженци 1300 euro всеки месец и пенсия 200 лева за възрастни хора?