Борис Джонсън: Brexit не е краят, а началото ...

Британският премиер сигурен, че сега сънародниците му ще са приятели с ЕС
1 фев 2020 07:30, Петя Славова
107
Борис Джонсън: Brexit не е краят, а началото ...
Снимка: БГНЕС

"Brexit не е краят, а началото на нова страница в британската история. Каквито и да са препятствията по пътя, знам, че ще успеем. Това заяви британският премиер Борис Джонсън към сънародниците си час преди страната му да напусне ЕС.

Още по темата

По думите му, случващото се е начало на нова ера на приятелско сътрудничество с ЕС

 "Тази вечер напускаме Европейския съюз. За мнозина това е удивителен момент на надежда, момент, който те мислеха, че никога няма да настъпи. Много хора, разбира се, изпитват тревога и загуба, а има и трета група хора, вероятно най-голямата, които се безпокояха, че цялата тази политическа препирня никога няма да приключи", каза премиерът, цитиран от "Ройтерс" и БТА.

"Разбирам всички тези чувства и нашата работа като правителство, моята работа, е да обединим тази страна сега и да я поведем напред", добави той.

"Най-важното, което трябва да се каже тази вечер е, че това не е краят, а началото, мигът, когато пуква зората и завесата се вдига за ново действие в нашата славна национална драма", отбеляза поетично Джонсън.

"Каквито и да са препятствията по пътя, знам, че ще успеем", каза премиерът в изявлението си преди излизането на Великобритания от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
русото джоне преди 4 години
Brexit не е краят, а началото на краят!!
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1 Пффф! На някои хора много им се иска, Такива като на дроплата Льо Пен във Франция. За доброто на Европа разчитам че Давид ще победи Голиат, тоест умът ще възтържествува над грубата материя.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До доротеяДоротея, твое право да имаш собствено мнение но я ми кажи ти къде живееш? В България?Ако е така мога да кажа че разсъжденията ти са напълно лишени от смисъл, защото аз мисля за ЕС само в контекста България.За доброто на България бих искала ЕС да остане цял.Сега от европейците зависи, не трябва да отстъпват. Защото Борко разчита европейците да се размекнат и да го пуснат да си върви без да плати сметката. Надявам се това никой да не му го позволи. Ще говорим пак на 31-12 2020
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 93Край но на кого? Не вярвам Борко да е човекът който ВБ е жадувала и ще благославя като спасител. Такива като него си лелеят хората да мислят така за тях, но само времето ще покаже. Има много по - умни от него които не са толкова самоуверени.Пък и не мога да съм оптимистично настроена за държава в която уж най - умният човек е такъв като Борето.Явно летвата много е паднала. Съжалявам, видяхме какво е дойдат на власт ***. Смешно е че точно това се случи в надутата ВБ.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е! Началото на края.
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на снимката е най големият провал на Англия...
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо снощи ВВС,ИТН,Ройтерс,Франс прес са отказали транслация на клипа с речта на Джонсън, а Скай нюз и други медии са пуснали само откъси от изявлението?Новото начало не е започва оптимистично..
87
2
 
0
 
! Отговори
доротея преди 4 години
До АнонименОставям настрана грубия тон и обидните думи, вкл. и заплахата /виртуална, де, като разговора ни/ с "кафез", за да оценя! Оценила съм достатъчно, имам глава на раменете, чета, гледам, пътувам, мисля, слушам... правя изводи! Мое право, нали така. Като защитаваш свои позиции, не е нужно, не е европейско, не е цивилизовано да нападаш опонента с такива думи, гражданино на "най-добрия социален и икономически проект,замислен някога от цивилизованите държави". Би следвало да го разбираш!
86
0
 
0
 
! Отговори
разсъдъчно преди 4 години
До АнонименМного си се засегнал, да си един от тях? Май - да!
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа без тия вие бягате от ЕС, ама после искали незнам си ко ми ЕС и ОК вече са конкуренти и няма какво да искате от конкурент.
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А всъщност, Брексит е началото на края на бившата империя. Светът върви към пренаселване и глобална интеграция, за добро или за лошо. Изолацията от света е изолация от технологиите и от всичко. Британците тази година ще загубят много от чуждите си инвеститори, които са там заради ниските данъци и общия пазар. Ще научат и те нашата поговорка за късния акъл.
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мила Доротейке,не разбирам защо такива пуйки като тебе раздават мнение за ЕС?Трябваше да се родиш с 30 г. по-рано,за да оцениш най-добрия социален и икономически проект,замислен някога от цивилизованите държави! За такива като теб,мила...кафез трябва! За да разбереш свободата...
82
7
 
5
 
! Отговори
доротея преди 4 години
Господин Джонсън, народът ви се отърва от брюкселската шайка чиновници, които могат и ангелите небесни да отвратят с ненаситната си алчност - пари, привилегии и др., за които няма да ми стигне мястото да ги изброявам. На вашите хора им писна и си тръгвате - поздравления! Бъдете внимателен обаче - ще гледат непрекъснато и вас... за същото!
81
3
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Грозни бледи хора има достатъчно в европейския съюз *** тея бият всички по тези показатели.----не си виждал жените им. Имам в предвид обикновените момичета.... То страшно...
80
0
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
абе ако карираните поли решат все пак да правят референдум за независимост, макар че аз не знам как може да ги спрете - ами може и да е краят на малката ви, смешна, бивша, измислена империйка. прецакахте се борка.
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грозни бледи хора има достатъчно в европейския съюз *** тея бият всички по тези показатели.
78
3
 
4
 
! Отговори
дО ГЬОБЕЛСА преди 4 години
...и славяни...това забрави да споменеш или просто не знаеш,но Хитлер не е имал добри намерения към славяните ....чети и ще разбереш,те били втори сорт ..за спомагателни работи-типа надхиратели или окупатори....от тех нищо не ставало ...чети ,чети товарищ Гьобелс!
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Gule, gule. Megan and Harry in usa casino royal.
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекрасно - за по-кратко да се чете и пише Британия...това Велико само усложнява нещата...
75
0
 
9
 
! Отговори
Евала, пич! преди 4 години
До Анонимен"Щатите отдавна не се англо доминирана държава. Сега са еврейско-мексикански щати и ще над.упят инглизите много стабилно, понеже вече не са им нужни като тороянски кон в ЕС. Австралия и Нова зеландия вече са почти китайски колонии."--------------------Абсолютно точен коментар в 10-та!