Германски съд връща отнетото българско бебе в Германия

Няма доказателства за извършено насилие над детето
4 мар 2020 19:14,
18
Германски съд връща отнетото българско бебе в Германия
Снимка: Pixabay

Районният съд във Винзен, Германия, обяви, че приключва производството по гражданското дело по случая с взетото под закрила от германските социални служби българско бебе, съобщиха от Министерството на външните работи.

Още по темата

Детето и майката, български граждани, могат да се върнат незабавно в семейното жилище.

Това стана, след като съдът получи възложената от него окончателна съдебно-медицинска експертиза на Съдебна медицина на университетската клиника в Епендорф, Хамбург. Според нея няма доказателства, които да потвърждават първоначалната теза за насилие над детето.

Съдът съобщи на прокуратурата за основанията за своето решение. Може да се очаква, че в най-скоро време германските правоохранителни органи ще прекратят съответното наказателно производство.

За щастливата развръзка заслуга имат включително българското посолство в Берлин, завеждащият консулската ни служба в Берлин Даниел Данов, почетният консул на България в Хамбург Герд-Винанд Имайер, както и водещи български неврохирурзи и детски травматолози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
7
 
! Отговори
Дискусия преди 4 години
До 16. Седи си в "подредената" държава, реди се на опашка за детска градина в 3 сутринта, брой си стотинкте и се наслаждажай на топлината от горящия *** от Италия. В Германия важат германските закони. Никой насила никого не кара да замине там. Мен не ме мисли, аз работя по 30-35 часа на седмица, спестил съм достатъчно за да не ми се налага да работя няколо години ако закъсам нещо. Имам мощна държава зад мен на която с удоволствие и плащам данъци и не ме интересуват "всичко знаещи" като теб.
15
1
 
8
 
! Отговори
До дискусия преди 4 години
И какво общо има заплатата с това, дали родителите са малтретирали децата? Крайно време е на грантаджиите да ви се спрат субсидиите и да ви се отреже достъпът до училищата!
14
8
 
4
 
! Отговори
Дискусия преди 4 години
До 11Това беше само пример бе "умник". Няма нищо общо със статията. Абе оправяте се, вече грам не съжелявам хората в БГ. Работели за малко пари, постоянно ги мачкали тва онова. Това залсужават. Никога нищо няма да зависи от вас с това мислене, нито в работата нито в политиката. Ей така ще гледате как хората работейки по 35 часа на седнуца си гледат кефа. Къв *** търсят в Германия ако си пазят детето? Някой да ги е викал там? В Германия ама по Български хах.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбирам защо закриват ЦСКА.
12
2
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
аз съм израснал в Жигула на заданата седалка дето няма колани. Карал съм Балканче без касака ... и станах ЦСКАр .. ехехех ;)само ЦСКА!
11
1
 
12
 
! Отговори
До дискусия преди 4 години
Не лъжи! Кой е осакатен доживот? Детето е здраво.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, да, имаше и една в дома, която вечерта си беше оставила количката на бебето отвън на дъжда. На сутринта беше тръгнала да я суши със... сешоара, а тя подгизнала от вода. Беше си сложила бебето направо на мокрото. Толкова мързеливи бяха, че отказваха дори да слязат да извадят на детето си дрехите от пералнята, а ги оставяха вътре да мухлясат.
9
14
 
3
 
! Отговори
Дискусия преди 4 години
Семейство вози дете без детска седалка в автомобил, в скута на майката. Става злополука, детето е осакатено за цял живот. Виновно ли е семейство или не? Имат ли право социалните да вземат тяхното второ дете от тях или не?
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никой не знае по-добре какво му трябва на детето от неговите родители---Кажи го на ромчетата, пратени да просят и не само. Работила съм в такъв дом Майка и дете в Германия и знам за какво говоря. Имаше майки, чисти германки, които без да им се каже, не сменяха пелените на бебето си с дни, държаха го жадно, хвърляха мръсните дрехи направо на пода. И с надзор стаите им бяха кочини, воняха, не можеше да бъдат накарани и научени на нищо. Въпреки всичко това се правеше компромис след компромис.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2Няма да имат никакьв шанс да ги осьдят социялните работ.... на Германия поради такива обстоятелства никога социялните не са виновни демек дьржавата винаги ще защити гер...... соц..... работ.....
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали на вас законът ви харесва или не, няма как да осъдиш институция на Германия за това, че е спазила закона на Германия. Такова дело няма никакъв шанс.
5
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютни глупости. Не само имат право временно да отнемат дете само по подозрение, а по закон са ДЛЪЖНИ. Интересът на детето се поставя над интереса на възрастните и до доказването то трябва да се постави под наблюдение и защита. Това не е наказание, а социална услуга. Да не говорим, че въпросното дете дори не е било отнето, а настанено в дом заедно с майката. Социалните не могат да бъдат осъдени за това, че именно са спазили закона.
4
3
 
12
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Тоя водевил ни очаква и нас.
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи са го отнели само по съмнения,без никакви доказателства,демек могат правят кот си искат,еми сега да ги осъдят да платят всички разходи по делото,вкл. и обезщетения за нанесените тревоги и притеснения,и гражданите социални да разберат,че на българско семейство не се посяга без доказателства за вреда
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега семейството да съди социалните служби ли персонално служителите ли, а след това и за морални щети, стреса оказал психологическо въздействие върху бебето, майката и бащата. Да си изкарат медицинско и бой по германските чутури за огромни суми.
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така го връща в Германия, досега в Сенегал ли е било