Над една трета от българчетата - в риск от бедност

Евростат с нови данни
5 мар 2020 13:09, Петя Славова
29
Над една трета от българчетата - в риск от бедност
Снимка: БГНЕС

През 2018 г. 23,4% от децата в ЕС-27 са били изложени на риск от бедност или социално изключване в сравнение с 22,1 на сто от възрастните (18-64 г.) и 18,4% от жителите над 65 г. Това сочат данни от публикуван днес анализ на статистическата служба Евростат.

Най-висок дял при децата е регистриран в Румъния – 38,1%, на второ място е България с 33,7 на сто. Следват Гърция с 33,3%, Италия с 30,6% и Испания с 29,5%, съобщава БГНЕС.

На обратната страна на скалата начело е Словения с 13,1% застрашени от бедност и социално изключване деца под 18-годишна възраст. Следват Чехия, Нидерландия, Дания и Финландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Да кажем голямо благодаря на Тиквата за това!
23
2
 
3
 
! Отговори
Точно така 23 преди 4 години
В ЕС и България гражданството превъзхожда всякакви незначителни неща включително и раса на един индивид.
22
0
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
В българската конституция има българи и български граждани. Тези на снимката са български граждани. В ЕС, не се дава да се пише кой е ром, турчин, германце, французин и др. За това, ако някой се роди в България, той е българин, а ако се роди в Германия, той е германец.
21
2
 
5
 
! Отговори
За неразбралите. преди 4 години
Всеки български гражданин е българин. Дори и азиатец да е по раса. И особенно тези родени и израстнали в държавата.
20
1
 
3
 
! Отговори
20 преди 4 години
Ти логика от такива расисти няма да намериш. България е обречена точно от тях.
19
0
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Няма никаква логика в това. По тази логика, ти си турчин. Или хайде, да те пишем османец. Българите като са били под османско иго, най-много са се раждали османци. Ти османец ли си? В един кокошарник, ако се роди магаре, то кокошка ли е?Може да благодариш на бай Тодор за тях. Той ги мъкнеше от Румъния, Гърция, Сърбия. Предимно за евтина работна ръка. Можем само да ги избием, както Хитлер е правил.
18
1
 
4
 
! Отговори
Да ама не преди 4 години
За съжаление повечето се бъркат, българчета са, защото са 60-70 % от родените, други скоро няма да останат. На село измряха старците и от 12 къщи на нашата улица 7 се продадоха вече на ц.гани, а едно време нямаше никакви в околията. Няма да коментирам какво е, ще кажа че само в едната къща са 3ма братя с 15 деца, в другата едно семейство със 7 деца...няма какво да се направи и ме е яд че ще трябва да си запаля родната къща, защото иначе ще се нанесат и там ...
17
3
 
7
 
! Отговори
Това не попречи преди 4 години
на гадовете да дадат 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА народна пара на гнусните Американски окупатори за 8, 40 годишни бръкми дето не са дори 2-ра ръка ами са поне 5-та или 6-та !2 от тези бръкми са толкова стари че са летели над Виетнам !!!Мизерията в която живеем днес няма еквивалент в цялата Българска история !!!РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО !!!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кактого писаха и тека ще си остане никакви промени няма да има защото ес това иска да сме трети слрт хора
15
0
 
20
 
! Отговори
Пипи дългото чорапче преди 4 години
Ах какви красиви,умни,бели и румени,синеоки,руси българчета!Как ходят по математически олимпиади и работят като сервитьорки на половин щат да имат парички.Как ги дават по телевизията и по снимки за таланти,успехи,награди.Ама това не са тез,объркали са снимката.А има и по бедни руси,синеоки,но за тях не пишат.Русичките ходят на уще,щото ако ги няма и един ден им режат детските.Но правилата важат за Българите и техните деца,тези деца дали за тях важат правила?
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката са булки за продан какви българчета ви гонят.
13
0
 
25
 
! Отговори
Всички сте преди 4 години
Елементарни хора, без грам култура. Това на снимката са чисти швейцарци. Това момиче с китката на главата, най-вероятно е роднина на кралицата. Каймака на швейцария.
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия на снимката са бразилци,кви българчета?!Напишете заглавието правдоподобно "българчета от ромски произход".Кво облъчвате хората с манипулативни заглавия???
11
4
 
10
 
! Отговори
Вервам преди 4 години
На простия човек не му трябват пари защото ще ги харчи за глупости.
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо- това са статистики, базирани на декларирани доходи. Ясно е, че средната заплата у нас отдавна е много над статистиките от НСИ, защото 50% се осигуряват на минимална, а реално взимат в пъти повече. Второ- не са включени парите от гастарбайтерите. Редовно в махалите и домовете на знайни и незнайни бачкатори от крайните софийски квартали идват пари я от берач на ягоди, я от камериерка, а от тираджия или арматурист от Лондон. Трето- всеки сам гради живота си и избира дали е да бачкатор или не
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сложили снимка на ромки млади майки ... да се хванат на работа и няма да са бедни. Така правят в цивилизованите страни, работиш=плащат=имашАман от пиявици
8
1
 
20
 
! Отговори
Бай Хой преди 4 години
Ей, ама за единия хляб какви простии пишете. Тия мОнголи НЕ СА БЪЛГАРИ! Ама то май и вие, дописници, нямате нищо българско в себе си. Срам и позор!
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста подвеждащо заглавие!!! Редно е да се преправи - не "българчета" а "деца с българско гражданство". Иначе статистиката е направо стряскаща.
6
1
 
24
 
! Отговори
Фалшива новина преди 4 години
Цитат: Над една трета от българчетата - в риск от бедност*Това очевидно е фалшива новина. Не българчетата, а българските гражданчета. При това реално рискът от бедност обхваща над 95% от населението на България, вкл. и децата. Бедни са семействата, в които брутните заплати са общо под 6000 лева за четиричленно семейство.
5
2
 
29
 
! Отговори
Решението преди 4 години
Първо да пратят на принудителен труд родителите на тези деца, за да плащат издръжката им.После да видим дали ще останат деца, които да са заплашени от мизерия.