В Гърция подготвят протести срещу нов мигрантски лагер

Полиция охранява терена за изграждане на новия мигрантски лагер в село Клиди
Обновена: 12 мар 2020 11:45 | 12 мар 2020 11:44, Ния Христова
18
 В Гърция подготвят протести срещу нов мигрантски лагер
Снимка: БГНЕС
Гърците, живеещи в близост до границата с България, се подготвят за нови протести срещу изграждането на нов мигрантски лагер, съобщи БНР. 
 
Те също така изразиха благодарност към позицията на българския вицепремиер Красимир Каракачанов срещу настаняване на мигранти в този район.
 
Полицията охранява терена, предвиден за изграждане на мигрантския лагер в село Клиди, което се намира само на няколко километра от българската граница.
 
Местните жители са готови за постоянни протести и са категорични, че няма да допуснат мигранти в района. Жителите на селото настояват за оставката на кмета и на целия общински съвет, които решиха да се подчинят на искането на министерството по миграцията.
 
Полицията е блокирала достъпа до църквата "Свети Димитър", която се намира в района на изграждащия се лагер. Свещениците призовават утре жителите да се присъединят в литургията, въпреки забраната от полицията.  
Още по темата
 
Лагерът ще е от затворен тип, но въпреки това местните се притесняват от настаняването на мигранти там. Към притесненията на хората се добави и страхът от разпространение на коронавируса в района.
 
В протестите си гърците се позовават и на изявлението на българския вицепремиер Красимир Каракачанов, че "настаняването на мигранти е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение". Предвидено е в лагера да бъдат настанени около 1000 мигранти, които нелегално са влезли на гръцка територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Lagera ste bade kadeto se resi ot darzavata.niama da pita nito tyrtsia nito bylgaria.da si gledat rabota si
14
20
 
2
 
! Отговори
днес преди 4 години
Tези хора трябва да им се помогне има добронамерени между тях,не може да се дискриминират всички,могат да работят в Б-я,да им дадат възможност Плевналиев и Д.Атанасова от ГЕРБ да им помогнат,не да си показват костюмчетата в парламента-отвратителните политици.
13
0
 
22
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Какви сирийци са тези? Половината са от Африка, другите са от Афганистан и района около него плюс различни арабски държави. Основна цел - 10 деца на единица и помощи/социални жилища до края на живота им, плюс до края на родословното им дърво.Имаме късмет, че за България не се говори добре при тях, защото стрелят по границата и те вкарват в центрове,откъдето после не можеш да излезеш.Не е като да те чакат с по 2 нови апартамента и 1000 евро/човек в Германия.Пък работещите бели германци да плащат!
12
3
 
21
 
! Отговори
България преди 4 години
Трябва да приема само християнски бежанци от истока. Там талибаните убиват и изнасилват християните, е, те го правят и на мюсюлмани, ама... Това нас не ни касае.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е , ние в България да ЗАТВОРИМ всички лагери за башибозуци- в Елхово, СОфия, Враждебна и да изгоним Арабските Телефонни Измамници, представящи се за бежанци, мигранти... Тия са Башибозуци- Нашественици. Но тъй като имат по- лоши оръжия , са решили да нападат с ИЗМАМА. Да мрът всички араби и сирийци. Когато тия умират, България РАСТЕ. Всички араби, влезли в БЪлгария, трябва да ги пращат в ЗАТВОРА, в клетка като най- тежки престъпници.
10
2
 
21
 
! Отговори
мак преди 4 години
Прави са. Пък и лагер от затворен тип може да се превърне в отворен, щом се обадят защитниците на клетниците, че това не е затвор, гостите имат права и алабала. И със сигерност в скоро време ще стане пренаселен. И тогава?
9
0
 
27
 
! Отговори
българин преди 4 години
Гърците за пореден път доказаха,че са единен народ! И е крайно време.Да се провежда политика от ЕС.За връщане на мигрантите,по родните им места! Европейската нация,е застрашена от асимилация! И притеснение,Да живее спокойно,На собственият си континент!
8
0
 
20
 
! Отговори
домузоолу преди 4 години
Селяните да вземат бързо да изградят една свинеферма....току до бъдещия лагер! Айде да ги видим "мигрантите".
7
0
 
17
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 4 години
Бурна пропаганда сред напиращите към Европа,че навред върлува жесток вирус и е по зле от войната в Сирия .Да бягат обратно и да не поглеждат назад.Това е спасението .
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки стъпил на европейска територия незаконно 1 милион евро глоба и като ги изработи в мините тогава с еднопосочен билет в пещерната си държава, гарантирам, че няма д има нелегални.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лагера трябва да е до турската граница,а за мигрантите - билета,на самолета и чао!И да им ударят по един черен печат на излизане - забрана за влизане в ЕС за 5 години.Който откъдето е,да си заминава там!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лагера трябва да е до турската граница,а за мигрантите - билета,на самолета и чао!Който откъдето е,да си заминава там!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали щяха да ги екстрадират незабавно? И защо не ги настаняват по безлюдните острови, както иска гръцката опозиция?Всички държави от ЕС да въведат помощи за мигранти в размер на 28 евро като знак на солидарност в Гърция и тогава напливът ще понамали. Мераклиите за жгивот на търтеи ще се разубедят и ще останат само субсидираните от Сорос престъпници.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оххх беее... За ко са толкоз загубени тез?Аз съм на 17 и знам решението на проблема - с пушкалото - люта пата и нека проблем... Ама аслъ дъртите сте загубени
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи излиза, че тия *** вместо да охраняват границата охраняват неканените гости, който не се знае дали не пренасят болести.