Ломбардия с най-крайна мярка: Забранява се излизането навън!

Никой не може да се разхожда по улиците в региона
22 мар 2020 09:25,
160
Ломбардия с най-крайна мярка: Забранява се излизането навън!
Снимка: БГНЕС

Италианският регион Ломбардия въведе по-строги мерки в опит да се справи с разпространението на коронавируса, предаде ВВС, цитиран от NOVA.

Още по темата

Съгласно новите правила, обявени късно в събота вечер, спортът и физическата активност навън, дори поотделно, са забранени за всички граждани. Използването на вендинг машини е забранено.

Този ход на властите идва, след като вчера Италия постави своеобразен негативен рекорд за най-много заболели от вируса и най-много починали от него само за едно денонощие - до вчера вечер новите случаи на заразени с коронавирус в страната бяха 6557 само за едно денонощие, а починалите са 793 човека.

Така броят на заразените в страната надхвърли 53 578 души, а починалите до момента са 4 825. Ломбардия, която е най-силно засегната, е регистрирала 546 смъртни случая за денонощието.

Ломбардия е най-засегнатият регион в страната с 3 095 смъртни случая.

По-рестриктивните мерки бяха обявени лично от губернатора на Ломбардия Атилио Фонтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Свърши ли Чумата - задължително Целият Свят трябва да изисква от Азия - да бъдат затворени тези животински пазари -тип "кланници" Да се спре изяждането на всякакъв вид животинки -какво е това -да се храниш с гризачи змии насекоми прилепи котки кучета ! Тази ВАКХАНАЛИЯ трябва да се спре ЗАВИНАГИ!! ДА СИ КУПУВАТ ПАКЕТИРАНО МЕСО ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ ЖИВОТНИ!
98
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито! За няма и месец, плебеите успяха да счупят един прекрасен свят. Заради една кирлива кашлица... Толкова сте го и заслужавали. Сега като се върнете в средновековието ще ви е най-добре.
97
1
 
3
 
! Отговори
до перкото преди 4 години
До АнонимеНОт както затвориха лудниците сте много зле!Няма да се плашиш,има достатъчно форуми!Действай!
96
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как тази високо технологична държава Италия позволява на изостанал комунистически Китай да спре заразата на време и да има по-малко починали? Как???И как така най-богатата и развита държава в ЕС - Германия, не си помръдна пръста за болното си другарче, а гадната, комунистическа, мракобесна, изостанала Русия помага на Италия? Режимът в Масква нали е мракобесен? И как, мол'виса, рашъните ще имат толкова малко починали и заразени??? Значи лъжат! Значи някъде има купчина от 2-3000 трупа!
95
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 99Чак пък толкоз... Маските, които ползваш, също са пипани с ръце, опаковките, в които са сложени, също хора са ги пипали, доколко са стерилни, но комент. Стоките, някой ги е пакетирал, движили са се по лента, там има хора, прах, после са ги товарили, подхвърляли по стокови борси, доставчици, после аранжори са ги редили по рафтове, други клиенти са ги пипали, кашляли около тях... Стерилна среда като в операционна зала не можеш да постигнеш. Даже и у вас.
94
0
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Кой нормален се храни с "китайско"? Мазна и солена храна. И обслужващия персонал често е пълни мизерници.
93
1
 
10
 
! Отговори
СЗО преди 4 години
Установено е, че вирусът се размножава по-успешно в алкохолизирани субекти. Виж, ако се спиртосаш изцяло в 95% разтвор, тогава зле му се пише на вируса.
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малоумието никога не е изоставяло човечеството.
91
38
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИТАЛИЯ ИМА 14 МИЛИОНА БРОЯ ПЕНСИОНЕРИ И ДА СЕ СЕ СТИСКА ЗА 1 МИЛИОН ОТ ТЯХ!КОРОНА ВИРУС 2019 Е ГЛАДЕН ЗА ПЕНСИОНЕРИ И КОЛКОТО ПО-БЪРЗО БЪДЕ НАХРАНЕН ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 94:Как знаеш че не се заразяват пред магазина? Инкубационния период е 4-7 дена ... точно за това и пред магазина се седи на 2 метра един от друг.Дано да разбереш или поне се хвани прочети
89
1
 
18
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Викайте - да не ви се случваГледахте ли руските новинарски емисии?В интензивното (Италия) показаха болните - голи до кръста - не видях нито един - над 50г.!!Ако изкарате лош късмет - това беше.Още не е ясно - защо при някои се стига до усложнения, а други не.Бъдете здрави и се пазете - колкото можете
88
8
 
9
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
В САЩ и Италия се оказа , че обичали много да ядат "китайско". То няма филм , в който разни мързеливи млади хора да не ядат всеки ден "китайско". Никой не готви, а през деня е на пица или на "китайско". Е , сега имат повече от китайското - поне ще се научат да си готвят ! Само че за сметка на няколко стотин умрели ! Белите хора ще измрат ,защото позволиха на жълти, черни и мръсни хора да се смесят с тях !
87
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В магазина има климатична инсталация, която съдейства за по-пълното заразяване. Освен това не всички са с маски и почти никой не е с ръкавици. Плодовете и зеленчуците не трябва да се пипат с ръка. А хлябът от горещите витрини се взима с ЕДНА щипка. И за капак минаваш през касата, където касиерката ти опипва всички продукти. Няма как да не се заразиш.
86
3
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Сухата носоглътка е опасен фактор! Затова руйно вино да не секва да тече. И от време на време люта ракия, за да пресече вайръса.
85
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия плаща греховете на Ватикана...
84
1
 
9
 
! Отговори
Много са и в Унгария преди 4 години
До 70:Добре де, кое избираш:а) да крадат там някакви сиб) да си жив и да си седиш вкъщиА за Унгарците не ги мисли, те са толкова напред че БГ е като Столюпиново пред тях.А,и нямат *** за разлика от тук, където са вече 1 на 5.Както предвидиха от ОН, БГ през 2050 ще е 5 млн и от тях 1 млн цикламени. Нали се сещаш че един ден шефа ти ще е цикламен, президента и той и тогава ще се въртят гибеци24/7==Само за справка:Най-много "шведи"в Европа има в България,Унгария,Румъния и бивша Югославия
83
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
погребален агент да си сега в Италия, ще натрупат милиони :)
82
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля някой да обясни. На работа с маска на по малко от метър до колегата, в таксито на по-малко от метър от шофьора,това може. В парка и на 10метра от човек не може.
81
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 87:В щаба на Тръмп да не би да има вирусолог бе кратуно. Не е нужно да са на първа линия, те вирусолозите в момента са заети да търсят лек да лекуват а не да излизат по тв през 5 минути... няма да ме разбереш.Погледни на запад и ми кажи в кой щаб има вирусолог
80
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има някои мнения, че 5G честотите увреждат клетъчната мембрана на левкоцитите. Демек увреждат имунната система.