Ломбардия с най-крайна мярка: Забранява се излизането навън!

Никой не може да се разхожда по улиците в региона
22 мар 2020 09:25,
160
Ломбардия с най-крайна мярка: Забранява се излизането навън!
Снимка: БГНЕС

Италианският регион Ломбардия въведе по-строги мерки в опит да се справи с разпространението на коронавируса, предаде ВВС, цитиран от NOVA.

Още по темата

Съгласно новите правила, обявени късно в събота вечер, спортът и физическата активност навън, дори поотделно, са забранени за всички граждани. Използването на вендинг машини е забранено.

Този ход на властите идва, след като вчера Италия постави своеобразен негативен рекорд за най-много заболели от вируса и най-много починали от него само за едно денонощие - до вчера вечер новите случаи на заразени с коронавирус в страната бяха 6557 само за едно денонощие, а починалите са 793 човека.

Така броят на заразените в страната надхвърли 53 578 души, а починалите до момента са 4 825. Ломбардия, която е най-силно засегната, е регистрирала 546 смъртни случая за денонощието.

Ломбардия е най-засегнатият регион в страната с 3 095 смъртни случая.

По-рестриктивните мерки бяха обявени лично от губернатора на Ломбардия Атилио Фонтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прасетата отвръщат на удараСвинска чума А?
78
7
 
5
 
! Отговори
до високо КИ преди 4 години
Доцента ти само прос.тотии говори за момента.Нямало нужда от маски, защото не били 100% сигурни и подобни.Ами не са 100% сигурни, но намаляват шанса от зараза и съответно намаляват броя на болните.Само на интересни се рпавят някои хора.
77
10
 
2
 
! Отговори
ойфс преди 4 години
Някой ще каже ли какви са тия измишльотини за 5Г мрежата, която трепела населението. Ей - има граници на нормалното, възможното. Някой да изкопае нещо от рода на - 5Г честотите ти пържат белия дроб , а?
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
87, доц. Мангъров не е от Герб, затова.
75
16
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 4 години
Напротив, животните са приносители на вируса.Имаше изрична инструкция да не се галят и прегръщат домашни любимци.
74
9
 
7
 
! Отговори
Високо IQ преди 4 години
До 62:Адски си кух. Заразата продължава и за това всички с вечер час бе ***. Мундир както го наричаш поне прави нещо и то за сега се справя добре за разлика то теб. Аман от такива като теб с ниско IQ.============Я ми кажи, ЗАЩО в "кризисния щаб" няма нито един вирусолог, не можаха ли да вземат доц.Мангъров от Инфекционна болница, доказан вирусолог с международно признание?!
73
1
 
20
 
! Отговори
логика преди 4 години
Ако бяха пртедприели умерени мерки преди 2 месеца, сега нямапше да страдат от кайни мерки.Защо са пускали хиляди китайнци без изследвания и карантина, при положение ,че там върлуваше епидемия?Толкова ли им е било важно да спестят 30% от надника на готвачи и прочее?На ви сега спестовност.
72
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 63Кучета не ги лови този вирус , затова.Само си помисли , ако беше кучешки вирус - щяха да наредят избиване на кучетата.Както стана с прасетата.А сега избиване на децата не са наредили - само им казват да не се шляят наоколо и да пръскат зарази.И още нещо - детето можеш да не го изведеш, но кучето - не. Имал съм куче и знам какво е.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70:Добре де, кое избираш: а) да крадат там някакви сиб) да си жив и да си седиш вкъщиА за Унгарците не ги мисли, те са толкова напред че БГ е като Столюпиново пред тях. А, и нямат *** за разлика от тук, където са вече 1 на 5. Както предвидиха от ОН, БГ през 2050 ще е 5 млн и от тях 1 млн цикламени. Нали се сещаш че един ден шефа ти ще е цикламен, президента и той и тогава ще се въртят гибеци 24/7
70
0
 
10
 
! Отговори
Ако преди 4 години
Ако не искаме да станем Италия на Балканите, трябва да се вземат мерки за спиране не толкова на заразата, колкото да се вземат мерки за ограничаване на тежките случаи. Много от щаба не са за хинина, но кубинските лекари, участващи в мисии за тежки зарази използват хининови продукти и интерферон. Би трябвало в извънредно положение да работят в непрекъснат режим НС и производствата на защитни средства и хининови продукти. Иначе това не е извънредно положение, НС работи когато си иска, трябваше да
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 76 42Преди 20 години имаше много противогази и всеки ги подритваше подигравателно
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно ли е това:Унгария предлага Извънредно положение до края 2020 година,разпускането на парламента,управление страната да става с укази и декрети,армията поема контрола на над 140 структуро-определящи! предприятия!
67
7
 
10
 
! Отговори
Абе няма ли някой преди 4 години
с акъл в тази Ломбардия, да вземе да спре всички 5G мрежи, които са пуснали миналата година. Китайците и корейците вече са ги спрели. С тази лакомия за кинти, ще измре половината човечество. Все едно са ги сложили тези хора в микровълновата печка.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до73!Аман от крайни дестни подлизурковци!
65
2
 
9
 
! Отговори
42 преди 4 години
До 65Има типове противогази, които пълноценно пазят от биологично оръжие. Но за обикновените хора няма.
64
3
 
12
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 52 Пушачите внасят 2 милиарда годишно в бюджета от акциз , а ти като непушач какво внасяш ? Че си и нахален на всичко от горе.
63
3
 
12
 
! Отговори
Пилето преди 4 години
Най-крайната мярка не е карантина, а разстрел на всички в областта. Затова да не мрънкат. Да се бяха сложили под карантина сами отдавна...
62
12
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕС ДА ПРИЕМЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ , ЗАЩОТО ВСИЧКИ КОИТО НАРУШАТ КАРАНТИНАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАСТРЕЛВАНИ НА МЯСТО!
61
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личи си че много голяма част от вас не са служили ... тръгнали с противогаз срещу пандемия... службата трябва да е направят задължителна за да може малко джендърчета да станат мъже или поне да научат това онува.Хайде отивайте да си лакирате ноктите и да си пиете соя мокачиното
60
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За РОМИТЕ на Бойко нямали закони, идват от Испания и щъкат в Ихтиман и Пловдив??? Тиквена държава!