Сицилия се готви за масов обир на супермаркети

"Стига сме стояли вкъщи, няма какво да ядем", скандират недоволни
29 мар 2020 07:00,
126
Сицилия се готви за масов обир на супермаркети
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът е на път да подпали в Италия бунтовни пожари, като първият лумна в Сицилия, пише "Монитор".

Още по темата

В ранния следобед двайсетина младежи от Палермо напълват количките си  в супермаркет, но отказват да платят стоката на касите. А когато управителят и подчинените му ги помолват да върнат обратно взетата стока, младите хора започват да скандират: „Стига сме стояли вкъщи, нямаме пари да платим, трябва да ядем!“

Бързо проучване на полицията установява, че на практика става дума за организиран във Фейсбук протест от група с няколко хиляди следовници и с име „Национална революция“.  Нещо повече – органите на реда разбират, че въпросното „уеб–формирование“ се готви за улична война, като „подпалването“ й е насрочено за 3-ти април чрез масов обир на супермеркати в Палермо и цяла Сицилия. Ето защо от петък сутринта всички големи магазини за хранителни стоки на острова са със засилена охрана от полицаи и карабинери.  А явно давайки си ясна сметка за положението в Палермо, неговият кмет Леолука Орландо поиска от правителството в Рим да осигури незабавно за изнемогващите в момента жители на града и въобще на Южна Италия минимална безвъзмездна помощ, наречена от него „доход оцеляване“. „За съжаление до мнозинството хора, които изживяват този момент с безпокойство, но и с достойнство – каза пред журналисти Орландо - се сформират групи от мародери и професионални смутители на реда, които планират акции на насилие с цел грабежи и не крият принадлежността си към мафията“.  И за да може Палермо да изживее кризата в ред и спокойствие,  кметът призова съгражданите си да сигнализират всеки случай на опит за тяхното нарушаване.

Към искането на Леолоука Орландо за „доход оцеляване“ се присъединиха управите в южните области Кампаня и Пуля, където напоследък се шири нов вид грабеж – задигането на пълните с хранителни стоки торби от току що пазарували в супермаркетите хора. Засега най-често престъпното деяние се извършва от малолетни момчета, които веднъж докопали плячката, изчезват яко дим на мотопеди. Предизвиканото от коронавируса социално напрежение накара министъра за Юга в правителството на Джузепе Конте – Джузепе Провенцано да обяви пред журналисти, че Южна Италия може да експлодира и демокрацията да бъде направена на пух и прах, ако в джобовете на най-бедните хора не влязат поне малко пари, с които да преживеят кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
32
 
! Отговори
Изходът преди 4 години
Военно положение в цяла Европа и купонна система! Който оцелее, оцелее. Пак шансовете ще са по-големи от сегашното бавно и унизително умиране.
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В началото на пандемия та писаха сега спряха, че от този вирус 60 до 65 милиона хора трябва да се изчистят може да се окаже и вярно!
18
11
 
36
 
! Отговори
kaputt преди 4 години
ще има танци , защото празния корем не признава закони и правителства , за бойко и шайката най добре би било да пукнем по бързо , като изчезнем ние ще изчезне и вируса, най хубавото е че сега трудно ще излетят нанякъде , и през границата немогат лесно да минат, стане ли инфекция ще се крият по вилите но и там ще ги намерят, скоро идва, скороооо , първо магазинчетата, после ще стане по сериозно
17
5
 
70
 
! Отговори
Burgas преди 4 години
В момента сме в затвор на собствена издръжка????Казват : ще стоиш и няма да излизаш , никой обаче не казва : ето яж.Ако това продължи още месец , не ми се мисли какво ще стане , гладът е по-силен от тока.
16
42
 
20
 
! Отговори
Ясновидец преди 4 години
Скоро това ще е в цял свят , следва хиперинфлация и по- късно отпадане на парите , като платежно средство. Хората ще се самоизбиват по улиците. Населението на Земята ще остане под 500 милиона. Тогава ще слезе Бог и ще основе новия свят с оцелелите , където пари няма да съществуват , следователно и алчност.
15
10
 
52
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Бойко гледай и се учи!На пенсионери и студенти НЕЗАБАВНО дайте по 100 евро за посрещане нуждите на епидемията!Когато гладните възстанат няма спиране !Президента , като по-умен от тебе ти посочи пътя , но ТИ се правиш на тарикат и селски хитрец!
14
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Резултат от дългата карантина - 10 000 умрели и освирепели от глад тълпи.
13
17
 
27
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
айде всички към кауфланд и била. ей сега има таковахме....
12
15
 
74
 
! Отговори
Какво стана преди 4 години
със западният рай, май запада излезе по кух от социализъма. И тогава бяхме бедни, но не бяхме гладни, а сега и бедни и гладни. Не бойте се деца, за утрешният ден, дядо ви Бочко ще ви нахрани с ВЯРА!
11
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световната диктатура даже и затвори не ви строи, затварят ви в собствените домове, че и на собствена издръжка. Даже нацистите са подхвърляли комат хляб на затворниците
10
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Експеримента с карантината и диктатурата достига връхната си точка. Прекратете опитите! Граждананите не искат да са безгласни роби.
9
4
 
71
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
Чакай не бързай ! И германците са хора. Като им престърже на стомаха ще видиш и там какво ще стане ...
8
6
 
58
 
! Отговори
Дойде денят преди 4 години
Китайците ядяли плъхове, кучета, прилепи ..Италианците били недисциплинирани ...Ние сме най-убави !Роби !
7
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
''нямаме пари да платим, трябва да ядем'' ... италианско-испанска мантра.Защо не си представям германец да каже такова нещо ..
6
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България, 2055 г. : -Но дядо, чел съм в книгите как след извънредното положение са последвали масови депресии, самоубийства, домашно насилие, разводи, и грабежи. Косвените жертви от мерките взети заради коронавируса, се изчисляват на хиляди пъти повече, отколкото жертвите на самия вирус! Освен това след години се разбра, че този вирус е заразил около 1/3 от световното население и процента му на смъртност е 0.1%.- Демокрацията иска жертви, дядовото. Законите трябва да се спазват
5
6
 
84
 
! Отговори
ГЕРБ = ГРОБ преди 4 години
От коронавирус не умират всички.От глад със сигурност всички !
4
2
 
42
 
! Отговори
ГЛАД > ТОК преди 4 години
Останете си у дома ! :) :) :)
3
13
 
45
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Спомнете си какво представляваха италианците като манталитет,мислене и поведение години преди да стананат истинска европейска държава.Отгоре на това,те са си пословично мързеливи и мърляви.А за Сицилия да не говорим-назад във времето исторически бедни.Там се зароди мафията.На този остров хората имат полуарабски манталитет.
2
5
 
80
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 4 години
Искам да чуя мнението на Брюксел за правата на свободните кокошки и правото на хуманна смърт при прасетата ...За хората питам ....
1
36
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диваци...