Германия копира тестването и карантината от Южна Корея

В Германия се правят между 300 и 500 000 теста седмично
30 мар 2020 11:39,
36
Германия копира тестването и карантината от Южна Корея
Снимка: БГНЕС

В борбата с коронавируса Германия залага на масово тестване и карантина в стратегия, взета назаем от Южна Корея, чийто успех да забави заболяването предизвика завист от страна на други държави, коментира АФП.

Германия вече прави повече тестове, отколкото която и да е друга европейска страна – по 300 000 до 500 000 седмично.

Но правителството иска да увеличи тази бройка.

Още по темата

Целта е да бъдат проверени всички, които подозират, че са се заразили, както и целият кръг от контактни лица при потвърден случай.

Настоящите критерии за тестване са съсредоточени върху тези, които с болни и имат симптоми на Covid-19 и са имали контакт с потвърден случай.

Идеята на правителството е с помощта на повече тестове не да установява ситуацията, а да я изпреварва, отбелязва АФП.

Ключово оръжие в тази битка ще бъде използването на данни от смартфона за проследяване на придвижването на пациент, за да може по-ефективно да се откриват и изолират потенциално заразени лица.

Все пак идеята за следене през телефона остава доста спорна в Германия, чийто Изток отлично помни миналото и методите на Щази.

Стратегията на Южна Корея за „проследяване, тестване, третиране“ може да проработи, посочва шефът на института за борба със заразните болести „Роберт Кох“ Лотар Велер.

„Ключов момент е проследяването посредством телефона“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До do 1Проблема на това което правите е, че и сега коментара ти е предназначен само да хвърля кал по някого (дали ще е световната общественост, ЕС, Борисов или извънземните е без значение). България всъщност има сравнително адекватни мерки. Не е като другите страни да са направили нещо повече от нас, а и всички се учим в движение. Германия преди една седмица също не тестваше толкова много хора, но виждат със всеки изминал ден, че работата става все по-зле, и се опитват да реагират.
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България - 8 умрелиГермания - 541Има какво да копират
5
3
 
7
 
! Отговори
do 1 преди 4 години
На фона на дните през които генерал Годжи ни информираше гордо, че отново няма заразени, а бяха направени всичко на всичко 20 (двайсет) теста пак е нещо.
4
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
Тук преди имаше коментари от разни, че всичко било измама, и германците не тествали. Даже някакъв се пънеше, че той имал "познати" и никой от тях не бил тестван. Един друг обясняваше, че тествали от контейнери и прочие простотии. Казвам го само за да се види как в България хората често просто си драскат ей така за спорта, без да имат изобщо каквато и да е идея.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не копират нас. Борисов каза, че всички ни хвалят
2
1
 
6
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Щом още ми се пие ракийка ,значи съм топ !
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фона на нашите СЕДЕМ хиляди ТЕСТА всичко,от началото на пандемията,това е "НИЩО"