Еврокомисар: Европейският проект e под заплаха от изчезване

Опасността са разногласията по икономическата политика
31 мар 2020 00:30, Елка Василева
78
Еврокомисар: Европейският проект e под заплаха от изчезване
Паоло Джентилони. Снимка: архив, БГНЕС

Разногласията сред страните членки по икономическата политика в отговор на пандемията от коронавирус рискуват да разделят и да обрекат на гибел европейския проект. Това заяви Еврокомисарят за икономиката и бивш премиер на Италия Паоло Джентилони, цитиран от АФП.

Още по темата

Джентилони заяви още, че взаимният дълг никога няма да бъде съгласуван от страните от еврозоната, но е важно Германия да стигне до споразумение с южните си съседи, които в момента са най-тежко засегнати от пандемията.

„Европейският проект e под заплаха от изчезване“, заяви Джентилони пред италианското Радио Капитал, предаде БНР.

„Ясно е, че ако икономическите различия между европейските страни, вместо да намаляват пред лицето на криза като тази, се увеличават...ще бъде много трудно да запазим европейския проект единен“, предупреди той и допълни:„Без Германия не можем да постигнем компромис“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДюнераКойто плюе ЕС, марш в рая на другарите.те вече се абадрискаха. Щото нямат вирус при тях та затова блокират Москва. Даже и екипаж на ЯПЛ си имат вече заразен.
23
8
 
9
 
! Отговори
Дюнера преди 4 години
Пред изчезване е ***, която се е продала на китайците и руснаците. Който плюе ЕС, марш в рая на другарите.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавие от последните часове:"В Италия: ние сме нация от пехотинци, а живеехме като генерали"Тоя италиански чиновник дето говори за разпадане на ЕС, дали слуша какво говори собствения му народ, м? Как мислите?
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А СЕГА ДЕM НА ВСЕКИ МЕСЕЦ ЩЕ ТРЯБВА ДА ДЪРПАМЕ ПО МИЛИАРДЧЕ ЗАЕМЧЕ. ИМАТ ЛИ СМЕТКА ДА НИ ДАВАТ ПАРИ НАГОТОВО ИЛИ ИМАТ СМЕТКА ДА ИМ ДЪРПАМЕ ЗАЕМИ. КАК БЕШЕ ПЪРВО ЗАХЛЕБВАШ НЯКОЙ ПОСЛЕ ГО ПУСКАШ ПО ПЪРЗАЛКАТА
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък все южните държави имат нужда от помощ!? И все Германците са нарочени да плащат...И онези се и цупят като не им дават кинти.Аз даже се чудя как Гърция още не се е възползвала от положението и да обявяват статистика от 20% загинали от вируса. Току виж и тях ги залеят е парици и си изплатят дълговете. Мързелив човек, жив дявол!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дядо ВиКак ще са чували, като тогава са били още блясък в очите на татка си?Леле как искам да ги видя тия сополивци със смъкнати *** свикнали да лежат пред компютрите как ги нахващат ***, да пищят на умряло!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не сте съгласни с икономиката на ЕС ще изчезне европроекта ! Моля ви се съгласете се, че сте съгласни. И така ако всички тези аспекти са факт - мнението на останaлите няма никакво значение.
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГАДОРЯНГаранция че след няколко столетия всяка държава "рухва", камо ли организация от много. "Няма да ни завземат". Хахаха. Те нека дойдат, ти после чакай от азиатец милост. Чувал ли си за работниците дето скачат от прозорците на заводите им? Хахаха. Такива заводи и теб те чакат при тия. Ще си МЕЧТАЕШ за Тиквата. "Странни навици". Свиквай, другарю, щото като те оставят на ориз хич няма да ти изглеждат странни. Хахаха
16
3
 
4
 
! Отговори
България преди 4 години
Ами сега....... ?
15
8
 
13
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Ае да видим. Гаранция ча ша рухни хаха. Не се бой. Китайците са много по древна цивилизация от Европа. И не няма да ни завземат. А това че имат странни навици е нищо в сравнение с идиотските идеи на евроталибаните.
14
10
 
14
 
! Отговори
Дядо Ви преди 4 години
Като умре ЕС, за мотиките ли ще се хванете бе злобари?Бързо забравихте блатото от което излязохте.Сега ще се появят професори да обяснят за 6ст билетче, ама за 3 часа на опашка за хляб в работно време не са чували.
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГАДОРЯНДобре дошлъл китайски чехъл, супа от прилепи, елда, външни тоалетни и китайски метли. А дано, но за съжаление няма да ти се случи, защото ЕС остава.
12
5
 
11
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
"Еврокомисар: Европейският проект e под заплаха от изчезване"Ама верно ли, не думай! Каква поредна евродрама, дами и господа
11
11
 
21
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Сбогом ЕС! Сбогом джендерство, щастливи кокошки, прави краставици, казанчета, маломощни прахосмукачки. Няма да ми липсваш Вавилонска куло! Амин. Мечтата ми беше да рухне докато още съм от горната страна на тревата. Кеф.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Германия да плаща маслата на лентите?
9
3
 
14
 
! Отговори
Дядо Ви преди 4 години
Пари ще искат италиянците, за това плашат. И Гърците навремето така ревяха и си постигнаха целта, нооо Ингилизите не искат да плащат на корумпираните Гърци и на прогнили френски и кипърски банки, за това казаха бай бай.ЕС наруши собствените си правила с Гърция и дано не им стане навик, но все пак тази пандемия е голям удар, така че може да се помисли за помощ на южните, но после да връщат.
8
9
 
5
 
! Отговори
Мърморене ви остава преди 4 години
Всезнайковци от крайните квартали, които пият евтина водка, които не си плащат сметките , които хвърлят *** си през балкона ръсят мозък и недоволстват.
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На който не му харесва в ЕС, прав му път!Италия ако иска може да се присъединин към Евразийския съюз на Китай и Раша. Сигурен съм че китайските им "партньори" ще се отнасят с много по-голямо разбиране към нуждите им от Германия.:)
6
3
 
4
 
! Отговори
ами преди 4 години
готви се за най-лошото, надявай се за най-доброто. У Союза се готвят за Въображаемо Глобално Затопляне, а се надяват на Застудяване - за това Резилтатите са Видими!
5
3
 
19
 
! Отговори
Хумберт преди 4 години
Няма да се учудя цялата схема с вируса да е била точно тази да се скапе Евросъюза