Гръцки фермери търсят сезонни работници

Фермери молят правителството за облекчени права за чужди работници
4 апр 2020 11:10, Ния Христова
60
Гръцки фермери търсят сезонни работници
Снимка: Pixabay
Гръцките фермери срещат пробелм със сезонните работници. Те молят правителството за облекчени права за влизане в страната на чужди работници, съобщи БНР. 
Рекорд в продажбите отбелязоха някои аграрни сектори. 
 
С 30% се е увеличил износът на вино през март за страните от Централна Европа, съобщават от Асоциацията на винопроизводителите.
Износът на гръцко киви също постави рекорд. Производителите в Гърция изпитват трудности да покриват поръчките, както за европейските страни, така също за Китай и Тайланд. Търговският път не е прекъснат, но стоката се превозва с няколко дни закъснение.  
Още по темата
 
Производителите на портокали са доволни от търесеното, както от вътрешния пазар, така и от експорта. Има износ и на гръцки мандарини за ивропейските страни и то в големи количества, а лимоните се превърнаха в лукс стока. 
 
Фермери се обърнаха за съдействие към правителството за намиране на сезонни работници. В Северна Гърция са необходими повече от 10 хиляди, където основно работеха албанци и българи. Обмисля се наемане на мигранти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
34
 
! Отговори
BMS преди 4 години
Търсят се ниско ПЛАТЕНИ работници.,?!: а не сезонни..........!?
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на тъпите хелени само като им споменеш думата турция и ердоган и вече са напълнили гащите!!!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време в Зап. Европа, след чумната епидемия, се получил един такъв положителен ефект. Много оцелял благородник, малко работник. Та почнали синьокръвните да молят краля да вкара в пътя мързеливците неблагодарни, издавал кралят укази, но нищо не помагало. Накрая горките се принудили да наддават за работна ръка.
26
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименще ти дам следния пример:преди време в центъра на солун,не малка група турски туристи се разходиха из центъра на града развявайки турски знамена като целта беше посещение на музея на ататюрк.хората в града ги гледаха със страхопочитание.знаят,че на изток имат един силен съсед,който не си играе...а по отношение на малка република македония,хелените се опитаха да убият мравка с атомна бомба.да не говорим,че в гръцките медии ердоган е по-чест гост от мицотакис.
25
2
 
27
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
15-20 евро надник цял ден на слънцето!Квартирата вие си плащате или в някоя порутена барака без ток и вода.
24
3
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Искат ама нема! Малакис бачкакис !
23
2
 
24
 
! Отговори
еГейско море преди 4 години
Не търсят ли дегустатори на узо и дежурни по таверните по цяла нощ, за през лятото.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Отива в ръцете на Русия и Китай, не на Турция!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА не излизат!
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименвсичко е геополитика...западът много добре знае,че ако спрат кранчето за елада тя отива в ръцете на турция.като същевременно подкрепят и турция.точно в сблъсъка между нашите две южни съседки личи огромното двуличие на запада.интересът клати феса.и сега вместо холивудски знаменитости по островите-афганистански мигранти.а на халкидики вместо западни баровци-петрички роми за туристи!
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето сега е момента България, Румъния и Полша да се наговорят и да затворят напълно границите си временно. Като опре ножа до кокала и западните държави се видят принудени да гарантират по-високи заплащания за работниците, чак тогава да отпадне забраната.
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Айде който реве, че няма работа да заминава"И след три месеца, когато се върнат и ни изпозаразят, пак сме поставени под карантина, Коронката плъзва отново и... Защо, тогава, ги ручахме тия жабета?
17
9
 
4
 
! Отговори
Cukovskis преди 4 години
Sega nadnizata v Garzia e 80 evro,a v Germania I Anglia e 50evro,zatova e po-fobte v Garzia
16
0
 
43
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
В гръцките лагери има 100 000 бежанци които ядат наготово от гръцкия бюджет по три пъти на ден, а работници търсят от чужбина???Що така бе???Защо не работят тия бедни и отрудени бежанци???Нали идвали в Европа да търсят работа???
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата им може да е фалирала, но реално плащат най-добре от всички южни държави на селскостопанските работници. Ще ви учуди, но България е на 2-ро място. В Италия редовно има изгорели които не си получават парите и за това се избягва да се ходи там. В Испания пък без комисионер е почти невъзможно, а те дерат толкова че не си струва.
14
6
 
17
 
! Отговори
Баси преди 4 години
Абе, аз от 13 години работя с гърци и там и тук, и не мога да се оплача, че са мързеливи. Работят много и са мн предприемчиви. А това за визията им са бг бираджийски приказки на хора чийто най голям международен подвиг е напиването в кръчмите на аспровалта веднъж преди 10 години.
13
2
 
15
 
! Отговори
мимоходом преди 4 години
до коментар 13 - ПрискимтяватЩе ти ги оберат, бе човек!Ще се учудиш един ден, когато видиш, че всичко е обрано, но не от теб!Освен ако не ги пазиш с оръжие, но пък тогава ще влезеш в затвора.Като идея е идеално, и аз искам и мога същото, но...не искам да храня други "хора", а аз да остана с празни ръце.Все пак - късмет и успех!
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е как няма работници!само за последните две-три седмици над 6 милиона амеркианци останаха без работа.ето ви берачи на портокали.дано доналд тръмп се съгласи и да им отпусне 10 000 американци та да оберат реколтата.стискам им палци!
11
5
 
12
 
! Отговори
Генът им преди 4 години
До ЦРНИЯ ГРЪК Половината популация на гърците е дошла от Африка и Близкия изток и генетично са семити. Затова има поговорка,че от грък и евреин реве. Другата им половина са най-общо казано са индоевропейци в това число и много славянски гени.
10
3
 
4
 
! Отговори
ttt преди 4 години
тепърва ще има