Гръцки фермери търсят сезонни работници

Фермери молят правителството за облекчени права за чужди работници
4 апр 2020 11:10, Ния Христова
60
Гръцки фермери търсят сезонни работници
Снимка: Pixabay
Гръцките фермери срещат пробелм със сезонните работници. Те молят правителството за облекчени права за влизане в страната на чужди работници, съобщи БНР. 
Рекорд в продажбите отбелязоха някои аграрни сектори. 
 
С 30% се е увеличил износът на вино през март за страните от Централна Европа, съобщават от Асоциацията на винопроизводителите.
Износът на гръцко киви също постави рекорд. Производителите в Гърция изпитват трудности да покриват поръчките, както за европейските страни, така също за Китай и Тайланд. Търговският път не е прекъснат, но стоката се превозва с няколко дни закъснение.  
Още по темата
 
Производителите на портокали са доволни от търесеното, както от вътрешния пазар, така и от експорта. Има износ и на гръцки мандарини за ивропейските страни и то в големи количества, а лимоните се превърнаха в лукс стока. 
 
Фермери се обърнаха за съдействие към правителството за намиране на сезонни работници. В Северна Гърция са необходими повече от 10 хиляди, където основно работеха албанци и българи. Обмисля се наемане на мигранти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
30
 
! Отговори
Прискимтяват преди 4 години
Ееее..., то и американци,британци,немци,австрийци вече прискимтяват. Сега ще познаете мързеливите нации. Вместо да си рискувате живота по-добре си идете на селото на баба си и си произведете зимнина за ВАС, а не за тия ***. Аз вече си насадих чесън,кромид,копъри магданоз. В края на април отивам да си посадя доматите и чушките,че и краставиците.
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не не търсят. В предвид кризата след пандемията, няма кой да им плаща висок социален статус. Държавата им и без това е фалирала. Ще трябва сами да си работят.
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде който реве, че няма работа да заминава.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, юруш на портокалите.
5
6
 
39
 
! Отговори
Зевс преди 4 години
Най-мързеливата нация в Европа. 30% безработица имат, и внасят работници... ПО цел ден лежат на плажа, буат узо и играят табла..... пълни ***
4
5
 
33
 
! Отговори
ОПА! преди 4 години
Генерала е казал никой да не излиза!Гърците ще се оправят сами!
3
5
 
28
 
! Отговори
Xaxa преди 4 години
Вирусът лекува мързел. Роби няма.
2
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм мераклия да работя за белите нации.Ще плюя на авокадото да убия изнежените вегани в собствените им домове, щом не излизат навън.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пробват с по големи надници, може и да намерят.