Възрастните може да останат в изолация до края на годината

За това призова Урсула фон дер Лайен
12 апр 2020 08:15, Красимир Ангелов
106
Възрастните може да останат в изолация до края на годината
Снимка: БГНЕС

Контактите на възрастните хора в Европа с околните трябва да останат ограничени поне до края на годината заради епидемията от коронавирус, предупреди председателката на Европейската комисия, предаде Франс прес.

"Без ваксина трябва да ограничим възможно повече контактите с възрастните", особено с тези, които живеят в старчески домове, каза Урсула фон дер Лайен пред германския в. "Билд".

"Зная, че е трудно и че изолацията тежи, но въпросът е на живот и смърт. Трябва да останем дисциплинирани и търпеливи", каза тя, цитирана от БТА.

"Децата и младите ще се радват по-скоро на повече свобода на движение от възрастните хора и тези с хронични заболявания", заяви шефката на ЕК. Тя добави, че се надява да бъде разработена ваксина от европейска лаборатория към края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
И днес самолет с 30 сънародници кацнал от Милано.И питам се откъде ще дойдат новите случаи утре. И така всеки ден самолет и ние още чакаме пика....
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-жо Урсула фон дер Лай.нян, за новите кафеви "германци" грижите ли се прилежно? Интересувам се живо, за това питам!
79
3
 
7
 
! Отговори
147 преди 4 години
И фелдшер имаше, забравих да спомена. Не знам какво модерно име измислиха за тая длъжност сега. Зъболекарката извършваше годишни профилактични прегледи на децата в училището, идваше в класните стаи.
78
2
 
8
 
! Отговори
147 преди 4 години
Родена бях на село и израстнах (до 14 годишна) в среда от възрастни хора. Имам наблюдение от живота на възрастни хора. Никой не ги обиждаше за тяхната достолепна възраст. Освен това, никога не видях възрастни да се мяткат и да правят гимнастика. Единият от двамата братя на баща ми доживя до 95 години. Без доктори, без рецепти и ваксини. Не че нямаше лекари тогава. Една жена (от заможно семейство) беше поела следването на съпруга си за доктор. Имаше здравна служба с лекар, акушерка и зъболекар.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионерите са работили и пестили,за да могат да си плащат сметките за ток и т.н...тъй като в БГ ПЕНСИИТЕ не са прилични,а нали се налагат и ремонти на домовете,подмяна на уреди.В ЕС ВЪЗРАСТЕН Е ТОЗИ,КОЙТО Е НАД 65 Г.Нали знаете,че върастта за младост също се покачи-според международните стандрти на 45г.На всеки според това което му е отредено да пребивава на тази планета-имам леля на 87 год.,която погреба син и иска да напусне този свят,но не се случва...Така че..
76
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Това отнася ли се за една 61 годишна баба,каквато е дамата на снимката?
75
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожата е родена на 8 октомври 1958 година.Значи попада в графа-възрастни.Рискова група.Да сдава поста на по-млади от нея и да се изолира у дома си.Личният пример е най-важен.
74
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от. гл шеф на тайно разузнаване. вписваме на всички да узнаят за нашият румен крумов Йорданов. гр Кюстендил. ул- гърлянски черешарник 10 вечер румен си ходи до тоалетна и си светне с запалката. съседите и свойте на румен щепи да дават жалби. да вкарат румен в ареста всички са се наговорили лъжи. от днес заради тях с техни лъжи ще им поснеме най новият вирус. на цяла [ българия. ]
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ваксина ще има след 90 дни, така обещаха от Израел. Оказа се че израелска фирма която е разработвала 5 години ваксина срещу коронавирус при кокошките е много ефективна и срещу Ковид-19 при изпитанията върху доброволци. Няма официално разрешение от съответните власти тъй-като не е достатъчно изследвана върху хора, но предвид разрастващата се епидемия в Израел е твърде вероятно до 90 дни да стане факт.
72
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ИЗВОДА Е ЕДИН: ДОКАТО ЛУДИТЕ СЕ НАЛУДУВАТ, УМНИТЕ ЩЕ СЕ НАУМУВАТ. ЗАД МАСКАТА НА КОРОНАВИРУСА СЕ КРИЕ НЕЩО ПО СТРАШНО ОТ КОРОНАТА. ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БОГАТСТВАТА. МНОГО КОМПАНИИ ЩЕ БЪДАТ ПОГЪЛНАТИ ОТ ОГНОМНИ КОНГЛОМЕРАТИ И ПАК БОГАТИТЕ ОЩЕ ПО БОГАТИ. СПОМНЕТЕ СИ ФИЛМА "ХУБАВА ЖЕНА" КАК СЕ КУПУВАТ ФАЛИРАЛИ КОМПАНИИ И ПОСЛЕ КАК СЕ ЗАБОГАТЯВА.
71
3
 
14
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
7 деца по две години - 14 години от живота домохазяйка, гинеколог с титли, какъв го крепи като шеф на ЕК, или и там са опряли до гинекологията ? Мислех, че с само с проктолог ще се оправят
70
2
 
18
 
! Отговори
Антиваксър преди 4 години
Опаа, Бил Гейтс да не е инвестирал в тоя сайт бе? Изтриха ми коментара за ваксините. Истината не се котира добре в днешно време. После как да не вярваш в световната конспирация.
69
3
 
10
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 4 години
Урсула е на 62 год. (род.1958, октомври), има 5 (или 6 ?) деца, е гинеколог. Някои мислят че таззи възраст е най-плодотворната за даден политик. Демек вече е узрял и може да управлява младите. Дали е била добра лекарка не знам, това могат да кажат само нейните бивши пациентки...(поради биологични дадености не съм имал даже и потенциалната необходимост да съм бил между тях)
68
3
 
17
 
! Отговори
Урсула преди 4 години
Уруспиева защо не ходи да се ....с цветнокожите в Африка????
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая пък съвсем се е изчаткала. В Европа има 60 млн. души с диабет и 85 млн. с хипертония, от тях 2/3 в трудоспособна възраст, т.е. работят повечето. Така пише в статистическите сайтове. И кой ще им плати да се изолират до края на годината, а и те дали ще са съгласни да ги държат изолирани като прокажени?
66
12
 
3
 
! Отговори
до 65 от Винету преди 4 години
Това не е верно, което го пишеш. Заключването вкъщи е опасно за младите и не е опасно за възрастните. Така ни е създала природата, младите се нуждаят от много движение за да са здрави,възрастните от по-малко движение. Аз имам баба на 87 години, която от две години не излиза навън и нищо й няма.Дори Преди две седмици отидох да я видя и тя не ме пусна вътре в къщата, защото се страхува от вируса. Каза ми "няма да ти отоворя, знаеш защо".Казах й: Добре бабо, няма да влизам исках само да знам как си
65
5
 
11
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Точно това е проблема. Тези които управляват и не само в България са в критичната възрастова група а те не искат да се самоизолират или със закон да минат в карантина. Те искат младите да стоят заключени а те да ходят напред назад по брифинги, по градове и села да летят с джиповете и да си придават важност.Няма солидарност с младите. Изискват само от младите без те да полагат усилия обществото да се справи с тази ситуация.А тя ситуацията е от ясно по ясна,младите на работа, пенсионерите вкъщи
64
3
 
11
 
! Отговори
Да видим преди 4 години
До анонимен 64Все се надявам хората да не са толкова ***, тези кризи ги играем през 10 години, надявам се да има брожения и съпротива срещу тази простотия. А тази дали не се досеща, че един човек като го затвориш, особено възрастен ще се гътне за отрицателно време без да си покаже носа. И тази м...а..стия е също над 60 години.
63
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
АМИ ТО В БЪЛГАРИЯ ИМА ДОСТА НАД 60 Г ОТ ЕЛИТА НА БЪЛГАРИЯ - ПРЕМИЕР, ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ, ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ С КОШ ДА ГИ РИНЕШ. ТРЯБВА И ТЕ ДА СИ ОСТАНАТ ЕДНА ГОДИНА В КЪЩИ. А ТАЯ КАТО И ГЛЕДАМ БРЪЧКИТЕ НЕ МИСЛЯ, ЧЕ Е ПЪРВА МЛАДОСТ ИЛИ ЗА НЕЯ НЕ СЕ ОТНАСЯ. РЕШИЛИ СА НАЦЯЛО ДА ВЪРНАТ ВРЕМЕТО ДО 60-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК И БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ А БЕДНИТЕ ПО-БЕДНИ. ДА АМА НЕ. ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ИМА РЕВОЛЮЦИЙКИ ГОСПОЖО.
62
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста възрастна ми изглежда кога ще я отделят и затварят?Доналт Тръмп и него.Бойко Борисов и гн Мутафчийски трябва да ги затварят и изолират нали са стари?