EП отпусна над 3 млрд. евро в помощ на ЕС заради коронавируса

Средствата ще са в помощ на системите на здравеопазването
17 апр 2020 22:21, Петя Славова
28
EП отпусна над 3 млрд. евро в помощ на ЕС заради коронавируса
Снимка: Bloomberg.bg

Европейският парламент одобри над 3 млрд. евро в помощ на ЕС заради ситуацията с Ковид-19. Средствата ще подпомогнат пряко системите на здравеопазването на страните членки в борбата им с пандемията.

ЕП одобри пакета "Инвестиционна инициатива в отговор на коронавируса плюс". Предложенията ще позволят на държавите да прехвърлят ресурси между трите основни кохезионни фонда: Еропейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд и Кохезионния фонд, между различните категории региони и между конкретните приоритетни области на фондовете.

Евродепутатите настояват и за "облигации за възстановяване" от пандемията.

Те призовават и за постоянна Европейска презастрахователна схема и създаването на европейски фонд за солидарност в размер на поне 50 млрд. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: ЕСздравеопазванеЕП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е моментът агонията на това недоносче да свърши и ЕС да се превърне в пълнокръвна федерация. Раздаването на пари с тонове за какво ли не може да се намали с единна позиция по много въпроси..
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко вече ще спи спокойно. Все пари му бяха в главата последния месец.Дано спре с обиколките на страната с джипове и хеликоптери и да да си поостане малко в къщи да бъде съпричастен с народа.