Британците да не си правят планове за лято в чужбина

Следващите няколко седмици ще са определящи
18 апр 2020 08:15, Ния Христова
21
Британците да не си правят планове за лято в чужбина
Снимка: БГНЕС
Министърът на транспорта на Великобритания Грант Шапс прудпреди британските граждани да не си правят планове за почивка в чужбина това лято, пишат от Bulgaria ON AIR. Според него траекторията на COVID-19 ще стане ясна през следващите седмици. Той заяви, че също не вънамерява да си прави резервации, но побърза да успокои, че на територията на Великобритания ще може да се почива. 
 
"Настоящите насоки за социално дистанциране позволяват само почивките у нас", разясни той.
 
Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия, също предупреди европейците да не планират лятната си ваканция, най-вече заради затворените европейски граждани, предаде в. The Sun. 
 
"В момента никой не може да прави надеждни прогнози за юли и август. Ще трябва да се научим да живеем с този вирус в продължение на много месеци, вероятно до следващата година", посочи тя.
 
От началото на този месец във Великобритания има безсрочна забрана за всички неуспешни пътувания. Външният министър Доминик Рааб обяви, че извънредното положение ще бъде удължено, за да се избегне смъртоносен "втори пик" на коронавируса. Доминик Рааб временно замества Борис Джонсън, който се излекува от коронавирус, но все още се възстановява. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
То беше миналата седмица
11
0
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Колко е то лятото във Великобритания?
10
4
 
7
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Да е тинтири минтири, Германците на 10 май ще имат сигурно 10000 активни случаи и 150 000 дет са прекарали. Какъв Август ква друга година, Англетата средата на юни са пушки.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безсрочна забрана за всички неуспешни. Те добре, че не са забранили успешните пътувания. НеУспешните и да ги забраняват - все тая :)
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 анонименБраво!Понеже съдържанието е без коментар т.е. без съдържание, единственото което остава е формата!Журналистите правят обаче повече грешки, което е като кафето сутрин - събужда те!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И британците сега ще реват за планувания запой на родния слънчак.това лято без евтина пиячка, евтини каки и съмнителна храна, ще си мизерстват на острова, ама ще се успокояват, че все пак са на остров.
6
2
 
18
 
! Отговори
Една добра идея преди 4 години
Значи можем да помогнем на британците в труден момент!Как ще стане?Ами Слънчака се затваря за всички останали и започва да приема само британци!От летището се осигурява ескорт и коридор,а самолетите им ще спират на отдалечена писта,няма да минават през аерогарата.1-2 хотела ще се заделят за болница.Българският персонал(вкл. проститутките и дилърите) ще е от прекарали вируса.Найс,а?
5
9
 
9
 
! Отговори
Богатите.... преди 4 години
Богатите до които съм се докоснал знаят къде ще празнуват нова година след 3 години -всичко е резервирано. За жалост не са като бедните нигерийци които се чудят дали ще имат работа и какво ще ядът утре. Може би и като повечето Българи. За жалост. Така че човек с 15 000 - 600 000лева доход на месец ..не го мислете много. Дали щял да си почива....Като има изложение в Дубай самолетите от англия още 2 дни преди това са пълни няма места за дубай, тези хора живеят в друго измерение. Не мислят за хляб
4
2
 
19
 
! Отговори
ined преди 4 години
Да свалят акциза на алкохола и британските "туристи" ще си поркат у дома вместо да идват чак на Слънчака за това.
3
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките трябва се затегнат...Тук вече има хейтъри, които са поразени фатално в главата от covid-19 .Всички летни курорти няма да работят това лято... В целия свят.
2
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британеца не можеш да го спреш от почивки. На тях кръчмите и почивките са им задължителни. Ама вие пак ще си седите на село, докато грозните британки си пркът дупарата на Ибиза.И после си мислете че сте в Европа. Хахахах само ви мирише на Европата
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По татово време беше така.