Зад стените на "Хотел COVID" в Милано, който все още приема гости

Там отиват онези, които знаят че са болни или чакат лошата вест
18 май 2020 20:00, Нели Христова
6
Зад стените на "Хотел COVID" в Милано, който все още приема гости
Снимка: БГНЕС

Точно срещу красивата централна ЖП гара на Милано се намира хотел "Микеланджело". Когато COVID-19 плъзва из Ломбардия, хотелът се превръща във временен дом за онези, които са под карантина. В него са изпращани онези, които чакат да получат резултата от своя PCR тест, както и хората, които вече са дали положителна проба, но не искат да заразят семействата или приятелите си.

Докато Италия постепенно разхлабва мерките си, близо 200 човека на ден отсядат в хотел "Микеланджело" или както служителите му викат - "Хотел COVID".

"Цялата композиция на хотела може да ни разкаже историята как вируса се е разпространил из Италия. Имаше първа фаза, в която хората идваха тук главно от болниците, което означаваше, че ние прсто отговаряме на спешната ситуация в лечебните заведения. Сега се намираме в друга фаза - при нас идват хора, които са били в досег с вируса и чакат, за да видят дали ще развият симптоми на COVID-19. Вижда се, че страната се справя по-добре от преди, а благодарение на хотела можем да предотвратим разпространяването на вируса", обяснява доктор Теа Скоджнамилио пред BBC.

"Аз съм доктор Ирвен Муси и съм доброволец в "Хотел COVID". Осигурявам здравни грижи на хората, които се възстановяват от вируса. Всички казваха, че Ломбардия е "ударена от цунами". Аз мисля, че това не е правилно, защото цунамито удря и унищожава всичко. По-добър пример е лавина, защото тя е съставена от малки снежни топки, които започват да се въртят и образуват по-голяма. Накрая стават толкова големи, че помитат дървета и хотели, а ние няма какво да направим, освен да търсим мъртви под снега. Ще бъде по-лесно, ако спрем снежните топки още в началото", разказва друг лекар, който се грижи за клиентите на хотел "Микеланджело".

"Имам инфекция на белия дроб, която е причинена от коронавирус. В момента, в който разбереш, че си болен, ако си в болница се травматизираш - виждаш други пациенти, доктори, спринцовки. Има много страх. Но тук, в хотела, страхът спада с 50%", споделя Тахар Шираз.

Жаклин Суарез е гост на хотела от 20 дни. Тя вече е готова да си тръгне.

"Прекарах месец в болницата. Не можех да дишам, затова ме държаха толкова дълго. Трябва да кажа благодаря на правителството тук, на Италия, защото те спасиха живота ми. Лекарите, сестрите, грижата, която получих беше страхотна. Беше ужасно преживяване, но приключи добре. Щастлива съм и благодаря на Бог, че си отивам вкъщи. Беше ужасно, защото смъртта ме гледаше в очите и сега все едно се преродих. Не оставят никого да умре тук", разказва жената през сълзи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде по дяволите в статията става дума за българи? Или за мъртъвци?
4
3
 
5
 
! Отговори
Реалност вс Фикция преди 3 години
Е тука трябваше да лежи Бойко, болен от Ковид, ама не го фаща. На бойко и сие са направени повече тестове, от колкото на целия народ
3
4
 
2
 
! Отговори
FACT! преди 3 години
Това е хотел в който българите ходят на почивка. Западноевропейците си пращат умрелите там. :(((((((((((Разбрахте ли как гледат на вас? Като на подметки. ФАКТ!
2
0
 
1
 
! Отговори
Мчи... преди 3 години
То закой тоз хутел, то и биз туй вирОЗ нямъ!
1
6
 
3
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Временен дом е едно но си е друго хотел Орландовци за пенсионерите. Там е за постояно хотела.