Франция да продаде "Мона Лиза", за да покрие загубите от вируса

Това поиска основателят на "Fabernovel" Стефан Дитенген
20 май 2020 21:51, Петя Славова
35
Франция да продаде "Мона Лиза", за да покрие загубите от вируса
Снимка: БГНЕС

Основателят на агенция "Fabernovel" Стефан Дитенген предложи Франция да продаде "Мона Лиза", за да покрие финансовите загуби, предизвикани от пандемията от коронавирус, съобщи "Индипендънт".

Тази идея предприемачът сподели за първи път в интервю за френското футурологично издание "Usbek & Rica".

"Франция трябва да продаде тази "семейна реликва" най-малко за 50 милиарда евро. Ден след ден понасяме загуба от милиарди, както децата, които броят, колко време ще пада камъкът в кладенеца, за да измерят дълбочината му", каза той и заяви, че кризата не е приключила.

Това не са измислени милиарди и те трябва да бъдат платени. Затова има смисъл да се продаде нещо скъпо за максималната възможна цена. То трябва да бъде такова нещо, че загубата му да се отрази в минимална степен на бъдещето.

Картината лесно може да бъде откарана и предадена, но е важно да се постигне споразумение за цената ѝ.

"Тя трябва да е безумно висока, за да има транзакцията смисъл", смята предприемачът., цитиран от БГНЕС.

Той предлага също шедьовърът на Леонардо да Винчи да се използва като криптовалута, което ще улесни предаването му на други държави.

От законодателна и техническа гледна точка такова решение има много предимства, смята собственикът на "Fabernovel" – Франция и Лувърът ще могат както по-рано да контролират всичко, което се случва с платното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Мона Лиза преди 3 години
Ше ви попилея.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сметката ми не излиза,с едни петдесетина милиарда,Дали да пусна Мона Лиза,на повикване по булеварда
31
0
 
1
 
! Отговори
От Ха ха до Мод преди 3 години
Разбрах :)
30
0
 
2
 
! Отговори
От Ха ха преди 3 години
Написах синоним на "да не я премества", но се оказа, че тук това не се разрешава.Предполагам, че е затова, защото доскоро един все ни уведомяваше след коя новина си премества еди-какво-си.
29
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
До ДзъПравиш добро предложение.В договора за продажба може да впишат, че купувачът се задължава да не мес.ти кулата, да не я събаря, а също и да я ремонтира, за да остане тя завинаги в оригиналния си вид. Иначе нека си е негова.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е все едно да заколиш кокошката, която ти снася златни яйца... А иначе, прочитайки статията, веднага направих аналог с продажбата на Аляска от руснаците, в която по-късно американците намират и започват да добиват много злато...
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не си продадат цялата клоака на оризниците?
26
1
 
4
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Абе по-добре да продадат Айфеловата кула...имало е опити през годините. Така хем ще имат парите, хем ще Кулата си стои където си е...да пообсъдят малко предимствата
25
2
 
6
 
! Отговори
Жана д'Арк преди 3 години
Ако ще пишем за ненужно скъпи стоки, можеш да включиш и Шанел, и Ермес и Живанши, и който още се сетиш. Но, докато има про.сти американки да им купуват бо.клуците за хиляди долари, очевидно всички трябва да немеем пред френските "изисканост" и "финес". По-прода.жна нация не съм виждала. Затова са си дружки с ев.реите открай време.
24
1
 
6
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Изсраил (няма как да се пише с малка буква - начало на изречение) иска да я купи. Сумата не го плаши, защото ще е само прехвърляне на 50 милиарда от едни банки в други, а гордо не се крие че всички банки са еврейски. Въпросът е че такава покупка е неетична, и е решено от Синедриона, Бойко Борисоф чрез поверената му държава да оформи сделката. За добре свършена работа ще си получи своите 5 хиляди и надежда за нов мандат.
23
1
 
3
 
! Отговори
Леонардо/GOD преди 3 години
Нали знаете, че минусите на моите коментари ускоряват пристигането в Джендема? :) Да не кажете после, че не съм ви предупредил/а. :)
22
4
 
10
 
! Отговори
Леонардо преди 3 години
Затова харесвах комунистите. Земята беше държавна, но de facto обща. Културните ценности бяха национални, de facto на всички. После на световния небосклон изгря "Зорница та" Миша Гарбачов. И светът отново потъна в л.а.й.н.а.
21
3
 
5
 
! Отговори
Най-свидното! преди 3 години
Тиа дават нещо дет не е тейно,па и много пара сакат.Я не знам коя Джоконда ще разиграват-пръва,втора?Она е ценна-едни викат,че е мъж,други,че е ***(пръвия официален),но си мисла че тва е самиа Леонардо(не Каприо) и он така се е нарисувал, че му идело сам да се нае..е!Бойкооооо!,Приятелю,Мола те!,Предложи целата пещеръ Бачо Киро за продан!Цел свет знае,че там е възникнал Булгаропитека-прародител на сите питеци у свето.А Свето не знае,че у БГ,Бугаропитеко си е същио!Уникат!Наддавайте!
20
3
 
2
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
те само под наем да я дадат на токио ,лондон,дубай итн.за по една година и са избили рибата
19
3
 
10
 
! Отговори
GOD преди 3 години
Французите биха могли също така да продадат Лазурния бряг, река Сена и част от Френските Алпи. :)))) Все неща, които са създали и им принадлежат. :))))
18
5
 
3
 
! Отговори
Е НЕ! преди 3 години
До там ли я докараха французите?!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 милиарда!? Тоя луд ли е
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 млрда !!!!Едва ли ще се намери наивник да даде и 5млрда ,а франсетата мечтаят за 50!А и тарикати, искат да имат право да контролират какво ще се случва с картината след продажбата!
15
3
 
6
 
! Отговори
Дитенген евреин ли е преди 3 години
Най-напред им запалиха Нотрдам.Сега да продадели Мона Лиза.После по някаква друга причина някой ще предложи да продадат Айфеловата кула за скрап. Я какво подходящо за джамия място ще се отвори!Ердоган пък си прави устата "Света София"отново да бъде превърната в джамия.Не много отдавна прошляци хрантутени от немския данъкоплатец бяха се организирали да нападат немски жени в сянката на Кьолнската катедрала в нощта на празник, който те не зачитат, понеже пророкът им не го е определил за празник
14
2
 
2
 
! Отговори
Леонардо преди 3 години
Скъпи, не Мо на лизинг, а Mom на лизинг. :))) Свикнала съм, ангелче! :)