Евродепутат: Парите от ЕС са сериозна глътка въздух за икономиката

Предложението е много добро за България, заяви Андрей Ковачев
29 май 2020 11:31, Анисия Иванова
52

Европейската комисия предложи в сряда пакет на стойност от общо 1,85 трилиона евро за следващия дългосрочен бюджет на ЕС, включващ и Фонд за възстановяване на икономиките на съюза, които са засегнати тежко от коронавирусната пандемия.

"В първите няколко седмици на пандемията европейските институции бяха на заден план и националните правителства поеха инициативата, което е може би нормално. Но ЕС е солидарен и сме заедно в една лодка и трябва заедно да се спасяваме, а не всеки поотделно", заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в "България сутрин".

Още по темата

По думите му средствата, които ЕК е предложила, са наистина сериозна глътка въздух за европейската икономика.

"Видя се, че европейските граждани очакват от европейските институции да имат ангажимент към достъпа на качественото здравеопазване. Това означава, че и една част от новите средства трябва да отидат в здравната структура", коментира Ковачев пред Bulgaria ON AIR.

Появи се информация, че страната ни може да получи 15 млрд. евро от Фонда за възстановяване на икономиките на съюза.

"Никой не може да каже с точност каква ще бъде сумата и разпределението. Предложението на ЕК е много добро за България, надявам се, че страните членки ще го приемат 1:1", обясни евродепутатът.

Той бе категоричен, че няма как да не се постигне консенсус между големите държави, въпреки разногласията им, тъй като всички държави имат общ пазар.

"Ако в Италия, Гърция или България не е добре, то за всички няма да е добре. Ние сме взаимосвързани", каза още Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжете, парите ще изчезнат! Нищо няма да стигне до обикновения човек! Да не падаме от Марс?
22
1
 
9
 
! Отговори
Гладен Гербер преди 3 години
Хайде, че мазнинката замина!По-бързо!
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовТи не си бил роден тогава, моето момче. Отнемаше 6 часа, но на теория. На практика имаше огромни закъснения и 8-9 часа си бяха стандарт и това ако нямаше "технически проблеми".Отивай на нивата с картофите.
20
11
 
1
 
! Отговори
Комунист преди 3 години
Парите ще пристигнат на Позитано с два ТИРа.Там лично г-жа Нинова ще ги раздава на бедните.Може би ще присъства и Президента.За да контролира раздаването.
19
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Радвайте се, този заем ще продължи да ни движи икономиката, а вие ще има къде и какво да работите, а ако сте собственици на фирми това което сте градили няма да бъде унищожено от световен проблем.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се радвайте ,това ще бъде заем ,който трябва да връща.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНивата с картофите те очаква.:))))
16
8
 
0
 
! Отговори
Битието .. преди 3 години
... определя съзнанието. Явно всички, които коментират кой какво щял да открадне така и живеят: с кражби, затова си представят това като единствената алтернатива за отпусканите средства (както сега така и за всяко друго нещо).
15
7
 
2
 
! Отговори
Парите са ДобреДошли преди 3 години
Държавата и икономиката наистина има нужда от тях.Със тях Българската държавата ще продължи да плаща помощи на безработните и 60% от заплатите за хората с Трудовите Договори засегнати от епидемията.Много от фирмите изправени пред фалит също ще бъдата спасени. Съответно и работните места ще останат.Българската държава, която през изминалото лято беше финасово добре,сега вече се чудеше от къде да извади пари, в предвид, разходите за Ф16, след това непредвидената водна криза, и сега пандемията
14
1
 
11
 
! Отговори
Леле до Географов преди 3 години
Не сме забравили. Какво общо има това с настоящата неконтролируема корупция и кражби в нечовешки размери!?
13
14
 
3
 
! Отговори
Географов преди 3 години
Забравихте времената когато заплатите бяха 5$, а от София до морето се стигаше с два основни ремонта на ходовата част на Варбурга и то ако не изхвърчите от пътя след пропадане в кратер на пътя.... (Виденов-последното самостоятелно упрравление на БСП 1996-7
12
1
 
6
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Ехааа, как ли доволно потриват мазни ръчички нашите управляващи <3 Аз им вярвам и зная, че от 12 милиарда евро най-напред ще върнат заема на България от 3 милиарда, които така и не разбрах къде бяха похарчени :) нито приятелите ми актьори и музиканти в Бг получиха някаква помощ, нито мизерните 500? обещани на медиците ни им бяха дадени, през цялото време се говореше за липса на предпазни материали, нямаше достатъчно тестове... дано поне върнат с част от помощта заема от 3 милиарда, който изтегли
11
10
 
4
 
! Отговори
Към хейтарите преди 3 години
Хората пари ви дават, вие пак мрънкате.Вашата порода е от жалки хора!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите са добре- така трябва, но да видим инвестициите и дали ще докарат някой завод от Китай или само приказки. Без заводи- бошлаф работа.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите от ЕС са сериозна глътка въздух зашайката на мутрите!Никой друг няма да види и цент от тях!
8
3
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
ех този лош ЕС как си позволява да ни дава така безвъзмездно милиарди ?лош ЕС много лош
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ще ги "усвояват",а вие ще ги изплащате.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блазе на управляващите.Тия се оказаха най-големите късметлии в 1300-годишната ни история.Без да търкат билетчета,а само да целуват европейски з..ци станаха милионери и милиардери.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или е наивник или лъже, защото паричките ще бъдат усвоени от точно определени фирми и хора.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tova sa po 2000 evro na bg glava ot nasilenieto...ami posle?! za da sa otvoreni bg prirodnite resursu za neogranichena gratis upotreba v polza na usa, germany, france, grosbritania, holland, dania, italia, ellada, spain...i da si sediat krotki bednite v zatvora na shengen...choveshka migracia samo v polza i ugoda na bogatite?! ama dali?! a maskirani revolucii?!